powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Η ΕΠΟ νομίζει ότι ιδρύθηκε... σήμερα

Τον υποβιβασμό ομάδων, παράγοντες των οποίων εμπλέκονται στο στοίχημα επιχειρώντας να επηρεάσουν το αποτέλεσμα αγώνα, ανακοίνωσε ως ποινή η ΕΠΟ. Όμως αυτή η ποινή υπάρχει!

Συγκεκριμένα, η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι στον νέο πειθαρχικό κώδικα θα προστεθεί ότι:

1.Οποιοσδήποτε αξιωματούχος ή εν γένει εμπλεκόμενος στο χώρο του ποδοσφαίρου, προσπαθεί ή συμμετέχει σε προσπάθεια προκαθορισμού του αποτελέσματος ενός αγώνα για να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε τρίτους περιουσιακά οφέλη, μέσω χρηματικών αποδόσεων από στοιχηματισμό τιμωρείται με τις ποινές που αναφέρονται στην παρ. 1α, β, γ του παρόντος άρθρου (21-Α, δωροδοκία).
Οι ως άνω ποινές δύναται να επιβληθούν σωρευτικά.
2.Εάν υπήρξε πράγματι επίτευξη του σκοπού, επιβάλλονται οι ανωτέρω ποινές με τριπλασιασμό των χρηματικών ποινών.
3.Εάν υπαίτια της προσπάθειας ή και της επίτευξης των ανωτέρω είναι ομάδα ή αξιωματούχος της, οι χρηματικές ποινές δεκαπλασιάζονται, η δε ομάδα (ή ομάδες) τιμωρείται με υποβιβασμό".

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση παραπέμπει στο άρθρο 21 του νυν πειθαρχικού κώδικα που έχει τίτλο "δωροδοκία".
Η παράγραφος 4 αναφέρει: "Σε περίπτωση που υπαίτια είναι ομάδα και δωροδοκία σχετίζεται με αποτέλεσμα αγώνα η υπαίτια ομάδα (ή ομάδες) θα τιμωρείται με υποβιβασμό και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ".

Άρα η ποινή υποβιβασμού για αλλοίωση αποτελέσματος λόγω δωροδοκίας υπήρχε και μάλιστα στο ίδιο άρθρο. Απλά προστέθηκε η λέξη "στοιχηματισμός".

Αυτό όμως αποδεικνύει ότι ποινές υπήρχαν και στον εν ισχύ πειθαρχικό κώδικα. Το θέμα είναι αν υπάρχει βούληση να εφαρμοστούν και ποια θα είναι η διαδικασία εύρεσης του ενόχου.

Τα πρόστιμα που προβλέπονται στο άρθρο 21 είναι από 20 έως 60.000 ευρώ.
ΠΗΓΗ: soccerplus.gr