powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Το πλυντήριο του ΟΠΑΠ

Ο αθλητικός εισαγγελέας Κ.Σιμιτζόγλου θα ζητήσει (μεταξύ άλλων και από τον ΟΠΑΠ!) επιπλέον στοιχεία για να διαπιστώσει αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, προφανώς σε βάρος ατόμων που φημολογείται ότι εμπλέκονται στην ιστορία των στημένων αγώνων.

Λαμπρά! Γιατί εκ των πραγμάτων ο ΟΠΑΠ, ως το μεγαλύτερο επίσημο πλυντήριο μαύρου χρήματος στην Ευρώπη, είναι ο πιο κατάλληλος φορέας να παράσχει πληροφορίες και συμβουλές επί του θέματος. Μια όμως και ο εισαγγελέας θα ανοίξει, απ' ό,τι φαίνεται, νταραβέρι μαζί του, μήπως πρέπει να τον ρωτήσει γιατί εξακολουθεί να μην απαιτεί τον ονομαστικό τρόπο στοιχηματισμού από τους πελάτες του; Γιατί, μεταξύ μας τώρα, όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν υπέρ της άποψης ότι ο ΟΠΑΠ παρέχει την ανωνυμία στους τζογαδόρους ώστε να προσελκύει αυτό ακριβώς που προσπαθεί να κυνηγήσει ο εισαγγελέας· το μαύρο χρήμα!

Το οποίο μαύρο χρήμα επιστρέφει στον κάτοχό του διά των κερδών, ή αν δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα κέρδη, διά της... γνωστής βεβαίωσής τους, πιο λευκό και από τη ζάχαρη! Και έτσι γλυκαίνεται όλο το σύστημα: οργανωμένο έγκλημα, ενδιάμεσοι, πράκτορες και πάνω απ' όλους ο ίδιος ο ΟΠΑΠ, που, για δικό του και μόνο όφελος, έχει στήσει αυτό το τρομερό πλυντήριο μαύρου χρήματος.

ΥΓ.: Α, με την ευκαιρία, μήπως μπορεί κάποιος να μας πληροφορήσει τι έχει απογίνει εκείνη η πικραμένη ιστορία, που αποκάλυψε πριν από καιρό η Λιάνα Κανέλλη και αφορούσε την εξαργύρωση ιδιαίτερα μεγάλων κερδών από πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα; Εκτός εάν για τον ΟΠΑΠ ισχύει ο νόμος της σιωπής, όπως στα συνδικάτα του εγκλήματος...


>>>Aπόσπασμα άρθρου του Φ.Συρίγου στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".