powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Αποκαλύψεις για Γκαγκάτση και Νικοπολίδη στη ''Δίκη''

Αποκαλυπτικός ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Β. Χατζηαποστόλου στην εκπομπή η ΔΙΚΗ στο «Blue Sky». Τόνισε ότι έχουν ανοιχτεί οι λογαριασμοί του Β. Γκαγκάτση και ότι ο Ρεχάγκελ θεώρησε υπεύθυνο για την αποτυχία του EURO 2008 τον Νικοπολίδη!

"Μου έχουν ανοίξει και εμένα τους λογαριασμούς και από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, έχουν ανοίξει και οι λογαριασμοί του Βασίλη Γκαγκάτση για ποδοσφαιρικούς λόγους", είπε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, με αφορμή το ρεπορτάζ που ήθελε δύο εν ενεργεία στελέχη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να έχουν μπει στη… δαγκάνα του ΣΔΟΕ.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του Αμανατίδη για το κλίμα στην Εθνική ομάδα είπε: "Μέχρι και μετά το 2004 όλα ήταν καλά και δεν υπάρχαν μουρμούρες. Όταν ήρθε η αποτυχία του Euro 2008, φωνάξαμε στο γραφείο του προέδρου της ΕΠΟ τον Ρεχάγκελ (σ.σ. μαζί με τον Γκαγκάτση) και ρωτήσαμε τον Ρεχάγκελ τι φταίει. Μας είπε ότι ο Νικοπολίδης έφταιγε που έτρωγε τα γκολ…", κατέληξε ο Χατζηαποστόλου.

Καπελέρης: "Χρήματα στέλνονταν στο εξωτερικό και γυρνούσαν πίσω στο πολλαπλάσιο"

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Γ. Καπελέρης, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή "Η Δίκη", γνωστοποίησε πως οι έρευνες για τα ύποπτα ματς δεν έχουν τελειώσει ακόμα και σύντομα αναμένεται να ανοίξουν και λογαριασμοί διαιτητών! Τόνισε, πάντως, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για εν ενεργεία διαιτητή από την βόρεια Ελλάδα.

Ο Καπελέρης είπε αρχικά: "Έχουμε θέσει ένα κοινό στόχο με την ΓΓΑ και με την ΕΠΟ και υπάρχει μια καλή συνεργασία προκειμένου να υπάρξει ένα αποτέλεσμα. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Θέλουμε να προχωρήσουμε τις έρευνες όσο πιο πολύ γίνεται και να πέσει φως στο θέμα".

Αναφορικά με την εξέλιξη των ερευνών τόνισε: "Το πρόβλημα της στοιχηματικής απάτης είναι μεγάλο και το εισπράττει η κοινωνία. Ευελπιστώ πως μέσα από την έρευνα ίσως οδηγηθούμε κάπου. Σύμφωνα με τον έλεγχο στην υπόθεση εμπλέκονται και άτομα του ποδοσφαίρου αλλά όχι από κάποιο συγκεκριμένο χώρο". Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν στοιχεία για κάποιον διαιτητή είπε: "Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο ότι εμπλέκεται κάποιος διαιτητής αλλά οι έρευνες συνεχίζονται".

Για να καταλήξει: "Έχουν ανοιχτεί διάφοροι λογαριασμοί αλλά οι έρευνες δεν έχουν λήξει. Μέσα από την διαδικασία της έρευνας προβλέπεται να ανοιχτούν και λογαριασμοί διαιτητών. Τα αδικήματα έχουν να κάνουν με φορολογικές παραβάσεις αλλά συνδέονται και με άλλα ποινικά αδικήματα και αυτό προσπαθούμε να ερευνήσουμε. Στοιχεία για στοιχηματική απάτη δεν υπάρχουν. Κάποια χρήματα πάντως στέλνονταν στο εξωτερικό και γυρνούσαν πίσω στο πολλαπλάσιο".

Επίθεση Χατζηαποστόλου σε Καπελέρη

"Στην πρώτη συνεδρίαση της ΕΠΟ για το θέμα είχα εκφράσει την άποψή μου ότι πρέπει να παρέμβει η αθλητική δικαιοσύνη αλλά σεβάστηκα την απόφαση των συναδέλφων και ψήφισα τελικά να πάει το θέμα στην ποινική δικαιοσύνη" είπε αρχικά για να καταφερθεί στην συνέχεια κατά του κ. Καπελέρη:

"Ο κύριος Καπελέρης κάνει κατάχρηση της εξουσίας του. Δεν μπορεί να σπιλώνει αόριστα τα μέλη της ΕΠΟ και να δημιουργεί εντυπώσεις στην φίλαθλη γνώμη ότι δύο από τους εικοσιένα συμβούλους της ΕΠΟ είναι ύποπτοι. Πρέπει να πει ονόματα. Δεν μπορεί να σπιλώνει τα ονόματά μας. Μπορεί να είναι ο καθένας από εμάς".

Τέλος, για τις δηλώσεις του Αμανατίδη σχετικά με την Εθνική είπε: "Ο κύριος Ρεχάγκελ μπορεί να είχε κάποιες εμμονές αλλά δεν μπορείς να πεις ότι υπήρχε κλίκα. Στο Euro του 2008 από κάποιους που δεν έπαιζαν είχε ακουστεί ότι στην Εθνική υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι. Ο κύριος Ρεχάγκελ όμως δεν είχε κάνει καμία ενέργεια να βρει η ομάδα την χημεία της".