powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: Αιχμές Σιγάλα για Γκαγκάτση-Οικονομίδη

Έκπληκτοι ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών Στ.Κακαβιάς και ο εισαγγελέας της έδρας Χ.Τζώνης άκουγαν τους τρεις κατηγορούμενους που απολογήθηκαν σήμερα για την υπόθεση της κάρτας υγείας.

Οι πρώην σύμβουλοι της ΕΠΟ άφησαν σοβαρές υπόνοιες για αλλοίωση πρακτικών του ΔΣ της Ομοσπονδίας και ένας απ' αυτούς (Γ.Σιγάλας-Κυκλάδων) απηύθυνε  αιχμές στους Β.Γκαγκάτση-Γ.Οικονομίδη.

Ο Σ.Παπαδόπουλος (Καβάλας) είπε ότι όταν ψηφίστηκε η δεύτερη σύμβαση δεν ήταν παρών λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου και παρά ταύτα εμφανίστηκε στα πρακτικά να συμφωνεί.

Το ίδιο συνέβη και με τον Ν.Ανασόπουλο (Πειραιά), ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ψήφισε "παρών" στην πρώτη σύμβαση και απουσίαζε από τις δύο επόμενες ψηφοφορίες (παράταση πρώτης σύμβασης και δεύτερη σύμβαση).

Ο Γ.Σιγάλας είπε ότι τα ιατρικά μηχανήματα κόστιζαν 3 εκ.ευρώ, μετρήσεις δεν έγιναν και κακώς πληρώθηκαν στην εταιρεία τα 10 εκ.ευρώ. Τόνισε ότι ο ίδιος εμπιστεύθηκε τους Β.Γκαγκάτση-Γ.Οικονομίδη και ουδέποτε θα συμφωνούσε να καταβληθούν χρήματα στην εταιρεία, από τη στιγμή που γνώριζε ότι δεν έγιναν οι συμφωνημένες ιατρικές μετρήσεις ποδοσφαιριστών.

Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου είναι στις 30 Μαΐου, αλλά υπάρχει προγραμματισμένη κήρυξη αποχής του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Οπότε θα περιοριστεί σε τρεις ακροαματικές διαδικασίες του Ιουνίου  (7, 14 και 19).

Με δεδομένο ότι οι κατηγορούμενοι είναι 31 και μένουν να απολογηθούν 26 (φυσικά και να αγορεύσουν οι συνηγοροι υπεράσπισης), η απόφαση αναμένεται τον Σεπτέμβριο.