powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Ντοκουμέντο για το Noor One: Η στιγμή της συμφωνίας

Ένα συγκλονιστικό βίντεο – ντοκουμέντο έφερε στο φως η «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ». Καταγράφηκε την 1η Μαρτίου 2014, στην Κωνσταντινούπολη, τρεις περίπου μήνες πριν εντοπιστεί από τις αρχές το φορτίο των 2,1 τόνων ηρωίνης του Noor One

Στο οπτικό υλικό, που βρέθηκε στο κινητό του ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, συζητούν 5 άνδρες και η συνάντηση γίνεται στο γραφείο του Σερίφι Ζιντάστι, του ιρανικής καταγωγής Τούρκου που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη με την κατηγορία του προμηθευτή του Noor One

Στο βίντεο διακρίνεται και ο Φαρντίν Ριγκαμπάτι,  ο οποίος είναι επίσης ιρανικής καταγωγής και Βρετανός υπήκοος και καταζητείται ως ο δεύτερος προμηθευτής του ναρκοπλοίου. Λίγους μήνες αργότερα και μετά τον εντοπισμό του φορτίου δολοφονήθηκαν 6 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και η 19χρονη κόρη του Ζιντάστι. 

Η συζήτηση στο βίντεο – ντοκουμέντο γίνεται στα ιρανικά και ένας άγνωστος άνδρας που ελάχιστα διακρίνεται ενημερώνει τον Ζιντάστι για την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια να περάσει το φορτίο της ηρωίνης μέσω Ιράν στο Πακιστάν. 

Ο Ζιντάστι με βάση το οπτικοακουστικό υλικό, είναι ενήμερος και για δεύτερο φορτίο ηρωίνης, το οποίο δεν έφτασε ποτέ στην Ελλάδα  γιατί εντοπίστηκε το πρώτο φορτίο τον Ιούνιο του 2014 σε δύο σημεία: Στα αμπάρια του Noor One στην Ελευσίνα και στη βίλα της πρώην συζύγου του Γιαννουσάκη στη Φιλοθέη.