powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Εκεί που η βία έχει αποκηρυχθεί

Δεν έχουν πολλές διαφορές τα επεισόδια που έγιναν χθες στο ΟΑΚΑ, στο παιχνίδι ΑΕΚ-Άγιαξ, με αυτά που συμβαίνουν συνεχώς στα ελληνικά γήπεδα.
Στην Ελλάδα, όμως, ο διαιτητής και ο παρατηρητής θα μπορούσαν να μην τα είχαν δει, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας να μην είχε ασκήσει δίωξη με βάση της εικόνες που είδε όλος ο κόσμος, και οι Πειθαρχικές Επιτροπές της ΕΠΟ και των Λιγκών, ιδίως μετά την απόφαση – ‘πιλότο’ για τα επεισόδια της Πάτρας, να επέβαλαν χρηματική ποινή 60.000 ευρώ.
Ας περιμένουμε λοιπόν τώρα να δούμε τι ποινές θα επιβάλλουν τα πειθαρχικά όργανα της UEFA.
Κατά τα λοιπά η παγκόσμια δημοσιογραφική κοινότητα αποδοκιμάζει απερίφραστα τα επεισόδια (USA TODAY: ‘Champions League match marred by fans throwing firebombs’,  https://eu.usatoday.com/story/sports/soccer/2018/11/27/ajax-aek-athens-champions-league-match-marred-firebombs/2128212002/).
Και στην UEFA αναρωτιούνται τι κατάφεραν δύο χρόνια τώρα, κατά της βίας αλλά και γενικότερα, με την ΠΔΕ των Κοντονή, Δρόσου, Μπάρτζη, Δέδε, Βρύζα κλπ., την επιτήρηση των Χούμπελ, Φούσεκ κλπ., την χωρίς αντίπαλο, ουσιαστικά, εκλεγείσα με δημοκρατικές διαδικασίες διοίκηση Γραμμένου κλπ.
Θα μπορούσε να τους απαντήσει κάποιος ότι τουλάχιστον έφεραν κόσμο (τους ΝΕΟΝΑΖΙ δηλαδή) στα γήπεδα.
Πάντως, απολύσεις για ‘σπουδαίους’ λόγους γίνονται στην ΕΠΟ.
Παραιτήσεις, ποτέ.
Και παράλληλα με όλα αυτά, ο υφυπουργός Αθλητισμού παρουσιάζει σχέδια νόμου για τους … προπονητές και τα γυμναστήρια