powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Η σύνθεση τροπολογιών δεν συγκροτεί ‘αθλητικό νόμο’

Αυτό είναι το σχέδιο νόμου που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης (‘Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού – Προπονητές και εκπαιδευτές – Ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων και άλλες διατάξεις’):

http://www.opengov.gr/cultureathl/?p=7001

Πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου που αφορά την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τους προπονητές, τα ιδιωτικά γυμναστήρια και άλλα επιμέρους θέματα (‘άλλες διατάξεις’), ακόμα και τροποποιήσεις του υφιστάμενου αθλητικού νόμου (ν. 2725/1999).
Πάντως σε καμία περίπτωση δεν είναι ο νέος συγκροτημένος αθλητικός νόμος που έχει εξαγγελθεί πολλάκις (αλλά ακόμα … τζίφος).

Παρεμπιπτόντως, σχέδιο συγκροτημένου αθλητικού νόμου ‘Περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού’, ανεξαρτήτως αν συμφωνούσε ή διαφωνούσε κανείς στην ουσία του, είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από την 31.10.2016 έως την 9.12.2016 από τον Σ. Κοντονή, αλλά τελικά το ‘έφαγε η μαρμάγκα’ μετά τον ανασχηματισμό του Νοεμβρίου 2016 και την ανάληψη του χαρτοφυλακίου από τον Γ. Βασιλειάδη:

http://www.opengov.gr/cultureathl/?p=6416

Η αντιπολίτευση, μείζων και ελλάσων, βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας