powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του ψηλού, του κανονικού Κρητικού

Η στήλη είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ότι ακόμα και ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, που έχει βέβαια τα χρονάκια του, θα μπορούσε να ήταν μια σαφώς καλύτερη επιλογή απ’ αυτή του Γ.Μαυρωτά των Πρεσπών και του … ερασιτεχνικού αθλητισμού, για ΓΓΑ:
Όμως, η υποψηφιότητά του δεν προκρίθηκε.
Ας ελπίσουμε όχι γιατί είναι έμπιστος, γνώστης του αντικειμένου, ικανός, μετριοπαθής, ακέραιος και αδέσμευτος.
Ένας κανονικός Κρητικός δηλαδή, και ανιψιός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Αρκετά στελέχη με πολιτική αναφορά στο Βαγγέλη Βενιζέλο και το ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή, δεν εκφράζουν αυτό που λέγεται αριστεία τεχνογνωσίας και ήθους, έχουν θητεία ακόμα και δίπλα στη Μιμή (!),  και προκαλούν σεισμικές δονήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της ΝΔ, η οποία δείχνει να επαναπαύεται νωχελικά πάνω στη Δάφνη της, ρεμβάζοντας στον Υμηττό.
Δημοσίευμα του news 247 αναφέρει για τον ανιψιό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κυριάκο Βιρβιδάκη:
"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είναι φυσικό και όπως θα έκανε ο κάθε ηγέτης μετά την πρωθυπουργοποίησή του με μεγάλη αυτοδυναμία, αξιοποιεί το μομέντουμ και προωθεί στελέχη σε κυβέρνηση, κράτος και κόμμα, που έχουν αναφορά στον ίδιο (σ.σ.: μη παίρνετε και ... όρκο!) …
… Στο παρασκήνιο, όμως, η «γκρίνια» είναι μεγάλη. Όχι μόνο για επιλογές «τύπου Τσουβάλα» ή στελεχών που προέρχονται από την κεντροαριστερά (πχ Γ. Μαυρωτάς), αλλά και λόγω και νεαρών τεχνοκρατών που όρισε ο πρωθυπουργός (αποκλειστική του ευθύνη, άλλωστε, αποτελεί η επιλογή των Γενικών Γραμματέων), που –όπως τονίζουν- «πολλοί από αυτούς δεν είναι δα και οι άριστοι, με τα βαριά βιογραφικά»!
Ορισμένες δε περιπτώσεις έχουν και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες.
Οι πληροφορίες, πχ, επιμένουν πως ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, της οικογενείας Μητσοτάκη, έμεινε εκτός ψηφοδελτίου στα Χανιά, διαθέτοντας και την υπόσχεση ότι θα οριστεί Γενικός Γραμματέας σε συγκεκριμένο υπουργείο. Φανταστείτε την έκπληξή του όταν πληροφορήθηκε ότι Γενικός Γραμματέας στο συγκεκριμένο υπουργείο τοποθετήθηκε πρώην Δήμαρχος, που δεν κατόρθωσε να εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές! Και όταν κάποιοι ρώτησαν για το λόγο της μη επιλογής του, έλαβαν –σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες- την απάντηση πως δεν πρέπει να είναι σε πολιτική θέση στην κυβέρνηση συγγενικό μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Ο αποκλεισμός Βιρβιδάκη, πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στεναχώρησε σφόδρα κάποια άλλα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη…’.
Θυμηθείτε:
Τα μεγάλα ανοίγματα και η αποπληρωμή γραμματίων, με σύστημα τουρλουμπούκι μάλιστα, αφήνουν μεγάλα κενά στην άμυνα.
Και ανά πάσα στιγμή θα κινδυνεύεις να τρως γκολ από αντεπιθέσεις.
Απ’ τους "συμπαίκτες" σου κυρίως, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από μερικούς δικούς σου που αν προσπαθήσεις λίγο ακόμα θα καταφέρεις να τους κάνεις δραστήριους στις αντεπιθέσεις.