powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Ο μονόδρομος Αυγενάκη

Στη συνέντευξή του στο «Αθλητικό Metropolis» ο Λευτέρης Αυγενάκης δημοσιοποίησε με τον πλέον ηχηρό τρόπο τη διαφωνία του για την αναδιάρθρωση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Όταν ρωτήθηκε με ποιον τρόπο θα παρέμβει για να διορθώσει τα κακώς κείμενα, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να θίξει το ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο. Φρόντισε – πάντως – να υπογραμμίσει ότι «όπου μπορώ να παρέμβω, θα παρέμβω».

Μάλιστα δεσμεύτηκε για νομοθετικές πρωτοβουλίες εντός του Σεπτεμβρίου ώστε να αρθούν τυχόν αδικίες. Το ζητούμενο είναι να καταλάβει ο υφυπουργός Αθλητισμού τα μεγάλα προβλήματα που έφερε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο η κακότεχνη αναδιάρθρωση Βασιλειάδη.

Επλήγησαν κυρίως οι ομάδες της τρίτης κατηγορίας, οι οποίες πλέον δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν. Παράλληλα υποχρεώνονται να ταξιδεύουν από την Κρήτη μέχρι τον Εβρο χωρίς να έχουν καμία προσδοκία εσόδων.

Αν ο κ. Αυγενάκης δεν αντιμετωπίσει με δραστικό τρόπο αυτή την ανορθόδοξη κατάσταση, το ποδόσφαιρο στην ελληνική επαρχία θα πεθάνει. Αλλωστε η ΕΠΟ έχει διαφωνήσει σε πολλά σημεία της αναδιάρθρωσης που έκανε από τα πάνω προς τα κάτω η προηγούμενη κυβέρνηση.

Δεν είναι μόνον αυτό: Η παραγωγική διαδικασία του ελληνικού ποδοσφαιρικού δυναμικού έχει διακοπεί βιαίως και σε λίγο  οι μεγάλες ομάδες θα στρέφονται αποκλειστικά σε ξένους παίκτες. Είναι υποχρέωση του υφυπουργού Αθλητισμού να σκύψει στο πρόβλημα και να σεβαστεί τους κόπους ποδοσφαιρικών παραγόντων που ποτέ δεν είχαν τίποτε να κερδίσουν.