powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

"Υποχρεωμένη η ΕΠΟ να εγγυηθεί τη βιωσιμότητα της SL2"

Μετά την επιστολή της ΕΡΤ στη SL2, o  Λεβαδειακός αντέδρασε.

Έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της FL  Λ.Λεουτσάκο, την οποία κοινοποιεί στον πρόεδρο της ΕΠΟ Β.Γραμμένο και τον εκτελεστικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Αλ.Δέδε.

Αναφέρει:

"Κύριε Πρόεδρε,
 Μετά την από 24/09/2019 πρόσκλησή σας για τη σύγκληση ΔΣ της SL2 την Τετάρτη 25/09/2019 και ώρα 14.30 μ.μ. με θέμα τα τηλεοπτικά δικαιώματα και μετά την ενημέρωση από εσάς για την πρόταση της ΕΡΤ για περικοπή του ποσού των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ της SL2 σε ποσοστό 60% από τα συμπεφωνημένα με την ΕΡΤ, καθίσταται απολύτως απαραίτητη η παρουσία στην εν λόγω συνεδρίαση του Προέδρου κ. Ευάγγελου Γραμμένου και του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ κ. Αλέξη Δέδε, ώστε να είναι κοινωνοί και άμεσα συμμετέχοντες στην οποιαδήποτε λήψη αποφάσεων και πρωτοβουλιών, δεδομένου ότι η νέα κατηγορία της SL2 δημιουργήθηκε με απόφαση της ΕΠΟ και υπό προϋποθέσεις απολύτως δυσχερείς για τις ομάδες (μεγάλος αριθμός υποβιβασθέντων ομάδων και από SL και από FL), οι οποίες τηρήθηκαν από αυτές στο ακέραιο και εν συνεχεία προγραμμάτισαν την λειτουργία τους βασιζόμενες στα έσοδα από την συμφωνία των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων, η διαφαινόμενη ανατροπή της οποίας λίγες ώρες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος καθιστά σχεδόν αδύνατη τη λειτουργία τους και συνεπώς τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.
Επειδή σε κάθε περίπτωση δημιουργός της νεοσύστατης κατηγορίας (SL2) και εγγυητής και ρυθμιστής της διεξαγωγής του Πρωταθλήματος είναι και πρέπει να είναι η ΕΠΟ, θα πρέπει να υπάρξει άμεση πρωτοβουλία από αυτήν, για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης του δημιουργηθέντος προβλήματος άνευ υπαιτιότητος των ΠΑΕ της SL2.
Σε περίπτωση αδυναμίας παρουσίας του Προέδρου κ. Ευάγγελου Γραμμένου και του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ κ. Αλέξη Δέδε στην συνεδρίαση του ΔΣ της SL2 την παραπάνω  ημέρα και ώρα κι επειδή θεωρούμε ότι η παρουσία τους είναι επιβεβλημένη, παρακαλούμε να ορισθεί εκ νέου άμεσα την ώρα που θα είναι δυνατή η παρουσία τους σ’ αυτό".