powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Οι Big4 θα διαλέξουν τους 3 νέους ξένους αρχιδιαιτητές - Out οι βλαχοπρόεδροι

ΝΕΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΝΙΟΝ

Επειδή έχει ανάψει η κουβέντα για την επόμενη ημέρα στην ΕΠΟ, ίσως να είναι χρήσιμες  κάποιες επισημάνσεις:

1. Ο Θ. Θεοδωριδης θα ανακατευτεί μέχρι εκεί που τον συμφέρει. Δηλαδή μέχρι εκεί που όλοι οι Big4 θα συμφωνούν.

2. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά (που είναι και το πιθανότερο), τότε τη σκυτάλη θα την πάρει  η FIFA. Όχι μόνο επειδή ο Θ.Θεοδωριδης θα επιδιώξει να μείνει έξω από τις αντιδικίες και τους καυγάδες, αλλά κυρίως επειδή είναι δουλειά της FIFA η τιμωρία ή όχι μιας εθνικής ομοσπονδίας.

3. Όπως έχει γράψει η "Δίκη", οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει αρκετά. Μετά τον  Μελισσανίδη δηλώνει παρών και ο Αλαφούζος, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οι μέχρι τώρα προτάσεις τους βρίσκουν σύμφωνους. 

4. Επίσης όπως έχει γράψει η στήλη, όλοι οι μεγάλοι έχουν «συνομολογήσει» για το τέλος των Ενώσεων στην ΕΠΟ. Εκτός από το γεγονός ότι ως πρόσωπα οι περισσότεροι βλαχοπρόεδροι είναι πολύ κατώτεροι των αναγκών της ομοσπονδίας, υπάρχει και το θέμα με τις πάστες, τα γλυκά, τα εισιτήρια και τις μπάλες εφάπαξ ή με το μήνα . Έλεος πια.

5. Η νέα ΚΕΔ θα είναι συνέχεια της παλιάς, αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της. Σεμινάρια, ανάλυση αγώνων και μεγάλη εμπιστοσύνη σε κάθε διαιτητή. Αυτός είναι μονόδρομος.

6. Από τους παρόντες της ΚΕΔ θα φύγουν όλοι, αλλά όχι ως αποτυχημένοι. Θα μπουν σε άλλα πρότζεκτ της UEFA. Θα μας ξανανταμώσουν.

7. Η συνάντηση θα γίνει στην Αθήνα (με επίσκεψη FIFA στον πρωθυπουργό ) ή στη Ζυρίχη (αυτό θα αποφασισθεί από τον Ινφαντίνο).

8. Όπως έχει ξαναγράψει η στήλη, θα δοθεί στους Big4 λίστα με δέκα ονόματα ξένων διαιτητών. Την επεξεργασία θα την κάνουν τα τμήματα διαιτησιας της FIFA και της UEFA και όχι όπως γινόταν μέχρι τώρα. Ομόφωνα θα διαλέξουν τρεις.

9. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ  μπορεί να είναι κοινής αποδοχής, αλλά και να επιβληθεί. Δεν θα είναι από Ενωσεις. Όλα τα άλλα είναι ανοικτά.

10. Ο Λ.Αυγενακης χειρίζεται εξαιρετικά για τον εαυτό του την συγκεκριμένη υπόθεση. Είναι σταθερά μακριά γνωρίζοντας ότι για οποιοδήποτε αλλαγή τον έχουν ανάγκη (να νομοθετήσει). Εκεί θα ανοίξει τα χαρτιά του. Το ξέρουν οι υπερεθνικοί,  το ξέρουν και οι Big4.

11. Τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό: Όταν συμφωνούν σε κάτι FIFA, UEFA και πολιτεία, δεν χρειάζεται η σύμφωνη  γνώμη των Ενώσεων.