powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Υπό τον όρο τήρησης της "ποδοσφαιρικής νομιμότητας"

Βέβαια όλα αυτά που σχεδιάζονται και θα γίνουν από τη Νιόν/στη Νιόν, υποθέτουμε ότι θα γίνουν υπό συγκεκριμένες αυτονόητες προϋποθέσεις:
Άρθρο 8 του Καταστατικού της FIFA ("Συμπεριφορά των οργάνων, των αξιωματούχων και άλλων")
".Όλα τα Σώματα και οι αξιωματούχοι πρέπει να τηρούν το Καταστατικό, τους κανονισμούς, τις αποφάσεις και τον Κώδικα Δεοντολογίας της FIFA στις δραστηριότητές τους. ... 3.Κάθε πρόσωπο και οργανισμός που συμμετέχει στο παιχνίδι του ποδοσφαίρου είναι υποχρεωμένος να τηρεί το Καταστατικό και τους κανονισμούς της FIFA, καθώς και τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι".

Οπότε, αυτό που αναφέρουν οι πληροφορίες, ότι "όταν συμφωνούν σε κάτι FIFA, UEFA και πολιτεία, δεν χρειάζεται η σύμφωνη  γνώμη των Ενώσεων", θα πρέπει να συμπληρωθεί - για λόγους πρόνοιας - και από το εξής:
Εφόσον αυτό το "κάτι" που θα συμφωνήσουν θα είναι σύμφωνο με το Καταστατικό, τους κανονισμούς, τις αποφάσεις της FIFA αλλά και με τον Κώδικα Δεοντολογίας της, κυρίως όσον αφορά στην ανεξαρτησία του ποδοσφαίρου (π.χ. για το θέμα της διενέργειας εκλογών στην ΕΠΟ με βάση τον νόμο και όχι το καταστατικό της, όπου υπάρχει και το προηγούμενο θεσμικό πατατράκ Βασιλειάδη, του καλοκαιριού του 2017).
Διότι καμιά φορά οι πάσης φύσεως εξουσιαστές παραπλανώνται και μένουν με την αλαζονική εντύπωση ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, εκτός κανονιστικού πλαισίου, μέχρι να βρεθεί κάποιος να τους "τραβήξει το αυτί".
Ενδεχομένως κάποιο συλλογικό ή πειθαρχικό όργανο του παγκόσμιου ή εγχώριου ποδοσφαίρου, ή κάποιος δελφίνος-αναταγωνιστής τους, ή απλώς κάποιος που έχει έννομο συμφέρον, ή ακόμα και ένας περαστικός που ίσως δεν ανεχθεί μια τυχόν παραβίαση διατάξεων των παραπάνω καταστατικών και κανονιστικών κειμένων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και προβεί σε καταγγελία.