powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Η διεθνής επιτροπεία αποχωρεί, αλλά προηγουμένως θα κανονίσει το μέλλον

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τη συνάντηση υπερεθνικοί-Αυγενάκης-Γραμμένος δεν έκανε κανένα σοφότερο, ενώ τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν ήταν στο πλαίσιο της ελληνικής εικονικής πραγματικότητας που δημιουργούν διάφοροι.

Η στήλη θα προσπαθήσει να φωτίσει μερικά σημεία και να προσθέσει νέες πληροφορίες/εκτιμήσεις. .

1. Γραμμένος-Αυγενακης πήγαν προετοιμασμένοι για μια συζήτηση με βάση την επιστολή του Ολυμπιακού ή τα κατά καιρούς κατευθυνόμενα δημοσιεύματα. Σε ένα ποσοστό 90% η προετοιμασία τους πήγε στράφι.
Νεώτερος στον χώρο είναι ο υφυπουργός και δικαιολογείται, αλλά ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν δικαιολογείται. Από την εποχή της ΠΔΕ υπήρξε έστω και μια επιστολή από την Ελλάδα που οι υπερεθνικοί να την έχουν πάρει στα σοβαρά; Μέχρι  να αποχωρήσουν (31 Ιουλίου 2020, αλλά  εχουμε ακόμη δρόμο), θα πορεύονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπως ξεκίνησαν. Αυτό είναι οριστικό και αμετάκλητο.

2. Η σκέψη για συνάντηση των "big 4" είναι παλιά και γνωστή σε αρκετό κόσμο. (Άλλωστε πρόσφατα υπήρχε ως πρόταση  στην τελευταία επιστολή προς όλο τον πλανήτη του Ν. Τζώρτζογλου. Με την ευκαιρία να επισημάνουμε ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου είναι ο μόνος αποδεκτός από τους αποκαλούμενους  βλαχοπροέδρους και είχε προσκληθεί τον Οκτώβριο στη  Νυόν). Ο αρχικός σχεδιασμός για τη συνάντηση των "big 4" ήταν για το Μάρτιο/Απρίλιο, αλλά σκέφτονται να την κάνουν νωρίτερα. (Βιάζονται όσοι λένε ότι θα γίνει στη Νυόν)

3. Το σχέδιο της FIFA/UEFA είναι για κοινής αποδοχής ΚΕΔ και Εκτελεστική Επιτροπή. Το πρώτο θεωρείται ως πανεύκολο. Θα βρεθούν δυο ή τρεις διαιτητές κοινής αποδοχής από ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΟΥ ΘΑ  ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ  Η UEFA.
Το δεύτερο είναι δύσκολο και χωρίζεται σε δυο μέρη:
Α. Κοινής αποδοχής εκπρόσωποι "big 4".
Β. Κοινής αποδοχής τρίτοι (πρώην ποδοσφαιριστές κλπ) και φυσικά ο πρόεδρος.
Το (Β) είναι «αγγούρι»  και η στήλη αποκαλύπτει ότι το «μασάζ» στους ιδιοκτήτες έχει ήδη αρχίσει και οι πρώτες διαφωνίες έχουν εκδηλωθεί.

4. Οι Ενώσεις εξαφανίζονται από το διοικητικό χάρτη. Υπάρχουν δυο σχέδια για αυτό.  Το μαλακό και το σκληρό. Η στήλη έχει και τα δυο σχέδια στα χέρια της, αλλά ...αργότερα. Εδώ έπαιξε ρόλο η άποψη του Χουμπελ για dependent συμβούλους, αλλά και άλλες εισηγήσεις ανθρώπων που εμπιστεύεται η UEFA.

5. Οι υπερεθνικοί είναι σίγουροι ότι οι ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ πραγματικά θέλουν να βελτιωθεί  το ποδόσφαιρο. Οι αρνητικές τους αντιδράσεις (εκτιμάται ότι) προέρχονται από την σκέψη ότι «θα τους φάει ο άλλος» και από το άμεσο περιβάλλον τους που καλλιεργεί συγκρουσιακό κλίμα. Το ζητούμενο είναι να αποφευχθεί το «δικός μου και δικός σου» και να πρυτανεύσει «εντιμότητα και ικανότητα»  στις επιλογές.

6. Τα παραπάνω πάνε πακέτο. Οι υπερεθνικοί θα είναι απόλυτοι. Ή έτσι ή γιουβέτσι. Όπου γιουβέτσι = φεύγετε. Θα είναι ευγενικοί στη συνάντηση. Θα τους παρουσιάσουν με σχεδιαγράμματα (ήδη ετοιμάζονται) την κατρακύλα του ελληνικού ποδοσφαίρου και την οικονομική ζημιά ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ. Θα τους δώσουν ατέλειωτες υποσχέσεις βοήθειας για την αναβάθμιση του προϊόντος. Αλλά δεν θα κάνουν πίσω.

Συμπερασματικά: έχουμε αρκετό δρόμο, ο οποίος  όμως είναι μονόδρομος. Σε αυτή την φάση θα βοηθούσε εάν σταματούσε, ή έστω μειωνόταν στην Ελλάδα,  το κλίμα  της εικονικής πραγματικότητας (μέσω fake news) που εσκεμμένα καλλιεργείται.
Δεν ψήθηκαν οι υπερεθνικοί εδώ και τρία χρόνια. Θα ψηθούν τους τελευταίους πέντε μήνες;