powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: Το Εφετείο κρίνει (και) τις ιατρικές γνωματεύσεις

Με ενδιαφέρον αναμένεται από το Εφετείο Αθηνών η απόφαση για τη θέση ή μη σε δικαστική συμπαράσταση του πατέρα των αδελφών Αγγελόπουλων (μεγαλομετόχων της ΚΑΕ Ολυμπιακός) Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

Η πρωτόδικη απόφαση που εκδόθηκε από την πρωτοδίκη Γεωργία Κιουλέπογλου αποφάνθηκε ότι ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος δεν πάσχει από κάποια ψυχική ή πνευματική νόσο, πάρα τα όσα ισχυριζονταν οι γιοι του και ιατρικές γνωματευσεις εγνωσμένων ψυχιάτρων και νευρολόγων, αλλά και η ίδια του η εικόνα που σοκάρει όλους.

Στη διαδικασία ενεπλάκησαν διάφοροι ψυχίατροι και καθηγητές ψυχιατρικής με εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, ενώ υποβλήθηκαν και αιτήσεις εξαίρεσης.

Το Εφετείο Αθηνών εξεταζοντας τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο και εκτιμώντας ξανά τις ιατρικές γνωματεύσεις διαπίστωσε διάφορες ασάφειες και πολύ σοβαρά κενά και διέταξε νέα πραγματογνωμοσύνη.

Μήπως τα δικαστήρια θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά με τις γνωματεύσεις κάποιων ψυχιάτρων ειδικά όταν αφορούν σε υποθέσεις ανοικων ασθενών ή ισχυρών ατόμων του πλούτου που με αυτές τις ψυχιατρικές βεβαιώσεις αποφυλακιζονται;

Μήπως η μη ορθή εκτίμησή τους και η μη διαβίβαση τους στην εισαγγελία κατατείνει πολλές φορές σε συγκάλυψη των ευθυνών τους;

Όλοι είδαμε ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών διαβίβασε τα πρακτικά της δίκης για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών ψυχιάτρων στη γνωστή υπόθεση Τοπαλουδη, οπου μια ευαίσθητη εισαγγελική λειτουργός, η Αριστοτελεία Δόγκα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων για να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσους έπρεπε.

Η αναμενόμενη απόφαση του Εφετείου θα δώσει απαντήσεις σε πολλά από τα ερωτήματα που δεν τα θέτουμε εμείς. Τα θέτει αυτονήτως η νομική κοινότητα.