powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Sports Law or Martial Law?

Εμπλουτίζονται οι συνεργασίες της στήλης με ιστορικούς αθλητικού δικαίου (και όχι μόνο).

Ιδού:

"Ο Υπουργός Επικρατείας είναι αναμφισβητητα εξαίρετος συνταγματολογος.Ομως δεν φημίζεται για τις γνώσεις και την εμπειρία του στο Αθλητικό Δίκαιο, αν εξαιρεθεί η πενιχρη (όχι σε επίπεδο αμοιβων βεβαίως!) συνεργασία του με την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ.
Ίσως από όσα αποκόμισε από αυτή την επαγγελματική σχέση του, θέλει να φτιάξει ένα νέο μοντέλο που δεν θα στηρίζεται στο δημοκρατικό ποδοσφαιρικό δίκαιο αλλά στο δικτατορικου τύπου κρατικό ποδοσφαιρικό δίκαιο που εφήρμοσε κατά την επταετία ο τότε ΓΓΑ περιβόητος Στρατιωτικός Κωνσταντίνος Ασλανιδης!
Μόνο που σήμερα αντί για Στρατιωτικες Επιτροπειες στις διοικήσεις ομοσπονδιων και ερασιτεχνικων σωματείων, κάποιοι αιρετικοί σύμβουλοι οραματιζονται ΠΔΕ και φακέλωμα στα Μητρώα Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ.
Προφανώς ο κ. Υπουργός Επικρατείας αγνοεί οτι η FIFA θεωρεί ως ιερό νόμο και γερό θεμέλιο του παγκόσμιου ποδοσφαιρικου αυτοδιοικητου το δημοκρατικό και ελεύθερο international sports Law και απορρίπτει μετά βδελυγμιας κάθε δικτατορικο, ανελευθερο, πραξικοπηματικο και στρατιωτικού τύπου... Αρειανό Δίκαιο (Martial Law)!
Υ. Γ. Για την ιστορία και για την ενημέρωση των αναγνωστών ο αλήστου μνήμης εφαρμοσας το Στρατιωτικό Δίκαιο στον Ελληνικό Αθλητισμό, πανίσχυρος ΓΓΑ της Χούντας των Συνταγματαρχων, αυτοεξορισθεις, κατέληξε στην ποδοσφαιρομανα Βραζιλία, όπου πέθανε παμπτωχος και ξεχασμένος σε ένα πατάρι ομογενειακης βιοτεχνίας ενδυμάτων! "