powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Η απόπειρα τουρκικής εμπλοκής στην ΠΑΕ Ξάνθη

 Γράφει ειδικός συνεργάτης από τη Θράκη:

Ήταν Αύγουστος και οι όποιες προσπάθειες της Ξάνθη να πουληθεί ήταν ΑΚΑΡΠΕΣ. Προφανώς η αιτία ήταν η απαγόρευση μεταβίβασης των μετοχών λόγω παγώματος λογαριασμών της ΠΑΕ με απόφαση του αντιεισαγγελέα Βουρλιώτη, πρωτοφανής κίνηση , η πρώτη φορά που γίνεται αυτό σε ποδοσφαιρικό σύλλογο στην Ελλάδα. 

Μουσουλμάνος της Ξάνθης, Έλληνας πολίτης και με μια ορισμένη οικονομική επιφάνεια , παρουσιάζεται σε ανθρωπους της ομάδας. Κατοικος του χωριου Κιμμερίων ο ανθρωπος. Αναφερει ότι εχει ρευστό να σώσει την Ξάνθη αλλά θέλει και τις εγκαταστάσεις. Στα ψιλά γράμματα ανέφερε και για ύπαρξη επιχειρηματία από Τουρκία μεγάλου βεληνεκούς που ήταν γνώστης των προβλημάτων της Ξάνθης. 

Στο ραντεβού που δόθηκε με τον Μπιλ Πάπας - που καιγόταν να πουλήσει αν και δεν μπορούσε-  Ανέφερε ότι ενδιαφέρεται για το μέλλον του συλλόγου και έχει μπροστά τα χρήματα που απαιτούνται για τα χρέη ( Εκτίμηση τότε για ένα ένα ποσό πάνω από τα 2.000.000€ ). 

Τοτε ο Μπιλ Παπας χωρίς να προχωρήσει την ανάλυση του, ανέφερε πως δεν χρειάζεται να πάρει την ΠΑΕ γιατί έχει πολλά χρέη αλλά μπορεί να πάρει γήπεδο και εγκαταστάσεις φέρνοντας ένα νέο ΑΦΜ κάποιου συλλόγου από την περιοχή. 

Ο μουσουλμάνος αρνήθηκε και η κουβέντα δεν προχώρησε αντιλαμβανόμενες οι πλευρές ότι η ομάδα δεν μπορούσε να πουληθεί.

Ήταν η δεύτερη φορά που μουσουλμάνος επιχειρηματίας ενδιαφέρθηκε για το πακέτο ΑΟΞ. Ο πρώτος ήταν ο σημερινός ιδιοκτήτης της Μπασκετικής Φενέρμπαχτσε, Γιλντιρίμ που είχε ονειρευτεί την Ξάνθη ως ποδοσφαιρικό υπομάγαζο της ποδοσφαιρικής Φενέρμπαχτσε κάπου μετά το 2010. 

Η κουβέντα τότε δεν προχώρησε όπως έλεγε ο Χρήστος Πανόπουλος για εθνικούς λόγους αν και ήταν ιδιαίτερα σοβαροί συνομιλητές.