powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Μ.ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ στη "ΔΙΚΗ": «Το κράτος της Αθήνας θεωρεί ότι η Θράκη είναι μακριά»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου, μίλησε στη "ΔΙΚΗ στο OPEN" για τα πολύ συμαντικά θέματα που αφορούν στην ίδρυση νέου συλλόγου φιλάθλων με την επωνυμία «Δυτική Θράκη», το τουρκικό μπάσιμο σε Πανθρακικό και Ξάνθη, αλλά και την ΕΠΣ Θράκης.

Αρχικά είπε:

Για το θέμα με τον σύλλογο με την επωνυμία «Φενέρμπαχτσε- Δυτική Θράκη»: «Πιστεύω ότι από το 2017 από το θέμα με τη φανέλα της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου με το μήνυμα για τη γενοκτονία των Ποντίων λέγαμε ότι υπάρχει έντονη δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου. Χλευαστήκαμε τότε αλλά η δικαίωση έρχεται έστω και αργά. Το τουρκικό προξενείο προσπαθεί εδώ και χρόνια να μπει  σε τομείς οι οποίοι θα κάνουν τη δουλειά που θέλει το προξενείο ενεργά. Το άκρον άωτον εμφανίστηκε προχθές με την ίδρυση αθλητικού συλλόγου ως Σύλλογος Φενέρμπαχτσε Δυτική Θράκη. Εφόσον ιδρύθηκε ως σύλλογος, έχει δικαίωμα να εγγραφεί στην ΕΠΣ Θράκης και να συμμετάσχει στο τοπικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Ποιος δικαστικός έβαλε την υπογραφή του στη δημιουργία του συλλόγου, στην έγκριση του καταστατικού του όταν ρητά αναφέρει η σφραγίδα στο κέντρο «Δυτική Θράκη»; Έχουμε φύγει από την Ελλάδα εμείς; Είμαστε πλέον Δυτική Θράκη που ευαγγελίζονται ο Ερντογάν και ο Τσαβούσογλου; Δεν υπάρχει λογική απόφαση ως δικαστική εξουσία να μπει υπογραφή για ένα τέτοιο σωματείο.

Εμείς έχουμε κάνει έρευνα και προσπαθούμε να πάρουμε το καταστατικό του συλλόγου για να δούμε τι αναγράφει μέσα γιατί είμαστε υποψιασμένοι για πολλά. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αν ο δικαστής έχει κάνει κάποιο ποινικό αδίκημα. Μας ενδιαφέρει να μην ανοίξει η «Κερκόπορτα» εδώ στην Κομοτηνή και αρχίσουν και δημιουργούνται αθλητικοί σύλλογοι από τη μειονότητα όπως Γαλατάσαραϊ Δυτικής Θράκης και κατεβάζουν ομάδες και αρχίσουμε και παίζουμε με τέτοιες ομάδες. Η ορολογία Δυτική Θράκη δεν χρησιμοποιείται από την ελληνική αλλά από την τουρκική πλευρά.

Το σωματείο βρίσκεται στην πρώτη φάση αναγνώρισης, θα ακολουθήσει αίτηση για εγγραφή στο μητρώο της ΕΠΟ και στην ΕΠΣ Θράκης. Εμείς θέλουμε να βγει άκυρη η απόφαση πριν ξεκινήσει η διαδικασία της επίσημης ίδρυσης και κατάθεσης των στοιχείων του στην ΕΠΟ και στην ΕΠΣ Θράκης. Αν το αφήσουμε έτσι, θα γίνουν κι άλλα σωματεία από άλλους φορείς της μειονότητας .

Πιστεύω ότι δε θα κάνουν εγγραφή γιατί ελέγχουν πλήρως το καταστατικό. Αλλά πρώτα πρέπει να γίνει μέλος της τοπικής ΕΠΣ, μετά στο μητρώο της ΕΠΟ και μετά στο μητρώο της ΓΓΑ. Νομίζω ότι η ΕΠΣ Θράκης είναι υποχρεωμένη να το εγγράψει γιατί το σωματείο έχει την απόφαση του πρωτοδικείου. Το μητρώο της ΓΓΑ σίγουρα μπορεί να το σταματήσει άλλα μέχρι τότε μπορεί να ξεπηδήσουν κι άλλα τέτοια σωματεία».

Για το θέμα του Πανθρακικού και αν είναι προπαγάνδα από πλευράς Τουρκίας με «όχημα» τον αθλητισμό: «Το τουρκικό προξενείο προσπαθεί να δημιουργεί θέματα στην τοπική κοινωνία. Ο κ. Σαδίκ είναι Έλληνας υπήκοος. Έχει δημιουργήσει μια μεγάλη εταιρία, με χρηματοδότηση από έξω, η οποία μπήκε κεντρικός χορηγός στον Πανθρακικό. Αυτό δεν είναι μεμπτό. Από ό,τι έχω μάθει, είναι η μοναδική εταιρία που ανταποκρίθηκε στα οικονομικά πλαίσια που έθεσε ο Πανθρακικός για τη χορηγία της φανέλας του. Ο αρχηγός του Πανθρακικού, ο Ντενίζ Μπαϊκαρά, είναι Τούρκος υπήκοος, επισκέφτηκε τον Τούρκο πρόξενο στο τουρκικό προξενείο και του δώρισε τη φανέλα του. Δεν επηρεάζει την άποψή μου ότι μεσολαβεί κάτι για να δείξει το προξενείο, αλλά στέλνει μηνύματα. Εμείς θα προσπαθήσουμε τα μηνύματα αυτά να μη γίνουν αποδεκτά από την τοπική κοινωνία. Όσο μπορούμε, στεκόμαστε στο πλευρό του Πανθρακικού για να είναι δυνατός και αυτόνομος. Η εταιρία του κ. Σαδίκ είναι ελληνική, απολύτως νόμιμη, έχει ελληνικό ΑΦΜ και πληρώνει τους φόρους της στο ελληνικό κράτος. Ο ιδιοκτήτης είναι Έλληνας υπήκοος, υπονοούμενα υπάρχουν πολλά για τη δράση του και τη σχέση του με το τουρκικό προξενείο. Αλλά μην ξεχνάτε ότι στην Κομοτηνή τα περισσότερα στελέχη της μειονότητας, άλλα υποχρεωτικά και άλλα με τη θέλησή τους, συνεργάζονται με το τουρκικό προξενείο. Οπότε εμείς πρέπει να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας και τα αυτιά μας και να προλάβουμε κάποιες καταστάσεις που θα δημιουργήσουν θέματα στην τοπική κοινωνία. Γι αυτό και ο Πανθρακικός πρέπει να στηριχτεί από την πολιτεία όσο είναι δυνατόν όπως έπρεπε να γίνει και στην Ξάνθη.

Για την απόπειρα αγορά της Ξάνθης από Τούρκους: «Τη Θράκη, το κράτος της Αθήνας τη θεωρεί πολύ μακριά. Τα αντανακλαστικά της Αθήνας δεν είναι τόσο ευαίσθητα για την περιοχή μας. Και με τη συγκατοίκηση που έχουμε με τη μειονότητα πρέπει να είναι πολύ πιο ευαίσθητα. Μην ξεχνάτε ότι προσωπικά είχα τεράστιο θέμα με την υγεία μου με τη φανέλα της ΠΑΕ Ποντίων. Τότε το είχα χρεώσει αποκλειστικά στον κ. Γαβριηλίδη και το τουρκικό προξενείο. Ο μόνος φορέας που αντέδρασε τότε για τη φανέλα ήταν το τουρκικό προξενείο, κανένας άλλος. Και τα κατάφερε γιατί η τοπική κοινωνία και όλες οι εξουσίες του νομού Ροδόπης συνδέονται υπόγεια σε δραστηριότητες με το τουρκικό προξενείο. Το είχα καταγγείλει και τότε, το καταγγέλλω και τώρα. Κάποτε αυτά θα βγουν και θα με δικαιώσουν αλλά θα είναι πολύ αργά.

Κλείνοντας, ο κ. Κακουλίδης είπε: «Ημουν υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης, έγιναν πράματα και θάματα στις εκλογές στις 2 Φεβρουαρίου. Έκανα καταγγελία νομιμότητας στη ΓΓΑ στις 7 Φεβρουαρίου για παράνομη συμμετοχή σωματείων στον εκλογικό κατάλογο. Και εδώ και 8 μήνες δεν έχει βγει ακόμα απόφαση, σε αντίθεση με τη Φθιώτιδα και την Αιτωλοακαρνανία. Είναι ίδια περίπτωση».