powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στη "ΔΙΚΗ": «Ποιο είναι το πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ, έναντι του Ολυμπιακού - Να σταματήσει η αμφισβήτηση στον Λουτσέσκου»

Ο προπονητής και βετεράνος ποδοσφαιριστής Νίκος Καραγεωργίου μίλησε στη «Δίκη στο Open» μετά το τέλος του ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης» και σχολίασε τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού.

Αρχικά τόνισε:

«Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να παίξει και να κρατήσει την μπάλα σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος με την είσοδο του Βαλεμπουενά έγινε πιο επιθετικός, πιο επικίνδυνος. Ο ΠΑΟΚ στο β’ ημίχρονο είχε κυριαρχήσει και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με τον Νάρεϊ. Είναι η καλύτερη μεταγραφή μέχρι τώρα. Δεν πανικοβλήθηκε ο ΠΑΟΚ. Υπάρχει έντονο σπρώξιμο, η πρώτη απόφαση έπρεπε να μείνει. Γιατί πήγε στο VAR, δεν ξέρω. Είδαμε ένα βίαιο μαρκάρισμα στον Ολιβέιρα».

Για το αν οι δύο ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο:

«Θα πάνε μέχρι τέλους και οι δύο, αυτό πιστεύω. Έχει πολλά μεγάλα παιχνίδια ακόμη και πολλά ντέρμπι.  Αυτό που μέτρησε είναι ότι ο ΠΑΟΚ είχε την ίδια βάση με την περσινή ομάδα και τον ίδιο προπονητή. Ο Ολυμπιακός επιλέγει να παίρνει μεταγραφές μέχρι και πριν λίγες μέρες και άλλαξε τρεις προπονητές μέσα σε 45 μέρες. Ο ΠΑΟΚ έχει τον ίδιο προπονητή, ο κορμός είναι ίδιος με πέρυσι και με 2-3 καινούργιους. Και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ πάντως δεν έχουν δικαιωθεί για τους παίκτες που ήρθαν. Θέλουν να ξεκινήσουν μια ανανέωση. Η ψυχολογία πλέον είναι καλύτερη στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ».

Για τον Λουτσέσκου:

«Πρέπει να σταματήσει η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Λουτσέσκου. Έχει δείξει πόσο ψηλά μπορεί να πάει την ομάδα. Δεν μπαίνουμε στη λογική αν είναι ικανός ή όχι. Η συνέχεια απλά είναι μια μεταβατική περίοδος για το νέο κορμό. Ο πιο κατάλληλος είναι ο προπονητής. Οι παίκτες τον θέλουν τον προπονητή.  Το καταλαβαίνεις διά γυμνού οφθαλμού».  

Για τη συνέχεια του ΠΑΟΚ

«Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία δέκα χρόνια έχει μια στιβαρή και δυνατή διοίκηση  που τον έκανε μεγάλο και θα συνεχίσει να τον πηγαίνει ψηλά, όταν θα ολοκληρωθεί και το θέμα του γηπέδου. Αφού έχει έναν δυνατό παράγοντα, θα πρέπει όλοι να σταματήσουν να κάνουν κριτική. Ξέρουν ο πρόεδρος και ο προπονητής τι πρέπει να κάνουν. Ας πάνε στα πέτρινα χρόνια και να θυμηθούν».

Για την ενίσχυση που χρειάζονται και τα φαβορί για το πρωτάθλημα:

«Όταν θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα μετά το Μουντιάλ, είναι πιθανό να έχουν ενισχυθεί οι ομάδες. Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη να κάνει 1-2 κινήσεις. Δε χρειάζεται να κάνει 10 κινήσεις όπως λανθασμένα έκανε. Να γίνει ακόμη πιο δυνατός. Ο Ολυμπιακός όμως πρέπει πρώτα να γίνει ομάδα. Εχει κι αυτό το μειονέκτημα ο Ολυμπιακός, δεν έχει το δέσιμο. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει την ποιότητα και τη χρειάζεται. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κυνηγήσει το πρωτάθλημα. Εχει τεράστια δυναμική με την οικογένεια Σαββίδη, μόνο προς τα μπρος πρέπει να πηγαίνει. Μην ξεγράφετε όμως και τον Ολυμπιακό, έχει DNA μεγάλης ομάδας και θα διεκδικήσει. Ο Παναθηναϊκός είναι το πρώτο φαβορί, γιατί μπήκε πιο δυνατά απ’ όλους».

Τέλος, κάνοντας μια κριτική στο παιχνίδι σημείωσε:

«Ο Ολυμπιακός έχει κενό στην άμυνα και το πλήρωσε. Στο πρώτο ημίχρονο φόρτωσε πολύ τη δεξιά του πλευρά και δημιούργησε πολλά προβλήματα στον ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε κρατώντας την μπάλα και μέσα από αυτή τη διαδικασία έβγαλε 2-3 ωραίες επιθέσεις. Στα γκολ πάντοτε γίνονται λάθη. Εννοείται πώς έπαιξαν ρόλο τα φάλτσα του Τσαούση. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό και κέρδισε δίκαια. Εχασε την ισορροπία του ο Παπασταθόπουλος. Τα άλλα δύο γκολ ήταν πανέμορφα»