powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Σ.ΒΟΡΓΙΑΣ στη "ΔΙΚΗ": «Αν δεν ερχόταν ο Γερμανός διαιτητής το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ δεν θα τελείωνε ποτέ»

Ο πρώην διεθνής διαιτητής, Σωτήρης Βοργιάς, φιλοξενήθηκε στη «Δίκη στο OPEN» και μίλησε για τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος ξέφυγε μετά το τέλος του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, αλλά και το πώς θα αλλάξει η διαιτησία.


Μεταξύ άλλων είπε:


«Ένα από τα 2-3 γήπεδα που είχαμε πρόβλημα ήταν η Τούμπα. Τι δουλειά έχουν 300-400 άτομα μέσα στο γήπεδο και χωρίς διαπιστεύσεις. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει όλο αυτό. Ο Αλμέιδα που πρέπει να είναι πρότυπο για τους παίκτες του και για τον φίλαθλο κοινό με εξέπληξε με αυτά που έκανε μετά το τέλος του ντέρμπι. Για να γίνει έξαλλος πρέπει να έγινε κάτι, αλλά δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εικόνες στο παρελθόν».  

Για τη φάση του δεύτερου τέρματος της ΑΕΚ που φωνάζει ο ΠΑΟΚ:

«Δεν υπάρχει φάουλ του Κουλιεράκη στον Πόνσε. Ο Κουλιεράκης κάνει ένα τάκλιν μπροστά να πάρει την μπάλα και δεν βρίσκει καθόλου τον αντίπαλο. Απλά φράζει τον χώρο. Εγώ θα συνέχιζα το παιχνίδι και δεν θα έδινα φάουλ. Το λάθος του διαιτητή είναι που δεν γράφτηκε τίποτα στο φύλλο αγώνος για τα όσα έγιναν στη λήξη του ντέρμπι της Τούμπας. Θα φανεί στην κλήση αν είναι από το φύλλο αγώνος ή από τα όσα έδειξαν οι κάμερες».

Για τα λάθη της διαιτησίας και πώς θα αλλάξει:

«Γιατί δεν ρωτήσατε τον κ. Κωνσταντινέα να μας αναλύσει αυτό το φαινόμενο. Σε ένα στάδιο έχει δίκιο. Οι παράγοντες ψάχνονται μέχρι τον ορισμό και μετά ψάχνονται γιατί δεν βοηθήθηκαν και η ομάδα τους δεν κέρδισε. Αντί να κάνουν ομάδα και έναν σύλλογο που θα τον ζηλεύουν, ασχολούνται με το παρασκήνιο. Και εμείς φταίμε σε αυτά που γίνονται με τη διαιτησία.

Η διαιτησία ξεπουλήθηκε σε γενική συνέλευση που έγινε στον Πειραιά επί εποχής Πετραλιά που τις έδωσε στους παράγοντες. Η διαιτησία πρέπει να επιστρέψει στους συνδέσμους και να γίνει ανεξάρτητη για να αλλάξουν τα πράγματα. Πρέπει να επιμορφωθούν οι διαιτητές που αυτό έχει να γίνει πάνω από 2-3 χρόνια. Ο Μάνταλος δεν μπορεί να το κάνει αυτό και έρχεται σήμερα να ορίζει τους διαιτητές.

Ο Σουηδός ήρθε; Εμένα μου είπαν έπαθε λάστιχο και έμεινε στην Χαλκιδική. Ήταν καλός διαιτητής, βρήκε όμως την ευκαιρία να κάνει μία αρπαχτή και μετά θα φύγει. Ο κύριος δεν προσέφερε κάτι. Δεν έφερε καν ούτε έναν elite διαιτητή από την χώρα του. Αν δεν ερχόταν ο Γερμανός στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, το ντέρμπι δεν θα τελείωνε ποτέ. Εσείς μπορείτε να ξέρετε καλύτερα το VAR.

Αν μείνει, πρέπει να φέρει άνθρωπο για να μορφώσει τους Έλληνες διαιτητές στο VAR που είναι ανεκπαίδευτοι. Επέλεξαν οι παράγοντες τον Σουηδό για να κάνει την δική τους δουλειά. Και μιλάμε για το καλύτερο Πρωτάθλημα εκτός από μία ομάδα που παίζει κάποια φιλικά παιχνίδια και τα άλλα τα χτυπάει. Αν τους άκουγα, θα ήμουν ακόμα στα όργανα. Εγώ έκανα αυτά που ήθελα εγώ.

Τα έχω ζήσει, μπορούν να με ξεγελάσουν αυτοί που έτρεχαν και με παρακάλαγαν. Εγώ όταν πήγα βρήκα μια λίστα που την μοίραζαν στους παράγοντες και ήξεραν ποιος διαιτητής θα τους σφυρίξει στα παιχνίδια. Θα φτιάξει τη διαιτησία ο Μάνταλος; Ξέρετε ότι εδώ και 15 μέρες τηλεφωνάει τους διαιτητές και ζητάει τηλέφωνα και ΑΦΜ. Πέρυσι δεχτήκαμε τον λόγο του κ. Μπαλτάκου ότι σε 20 μέρες θα κάνει έκτακτη συνέλευση για να μας γράψει και αποσύραμε τα ασφαλιστικά μέτρα. Τώρα, δεν θα το κάνουμε. Η ΕΠΟ είναι έκπτωτη».