powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

"ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ" ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ: Ερευνάται απάτη σε βάρος της Κομισιόν!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ 

Σφίγγει ο κλοιός, για τους 60 εμπλεκομένους στο κύκλωμα στοιχηματισμού, που ξέπλενε "μαύρο χρήμα" , μέσω στημένων αγώνων.

Η "Δίκη στο Open" αποκάλυψε ότι διευρύνεται η εισαγγελική έρευνα, για το "πλυντήριο" στοιχηματισμού, καθώς το 220 σελίδων πόρισμα του Προέδρου της Αρχής ξεπλύματος, επίτιμου Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, αναμένεται να διαβιβαστεί και στο γραφείο της Ευρωπαικής Εισαγγελίας στην Αθήνα.

Κατά τις ίδιες πηγές το πόρισμα Βουρλιώτη φέρεται να εντοπίζει, μεταξύ άλλων ότι, ορισμένοι εκ των εμπλεκομένων, εισέπραξαν ευρωπαικά κονδύλια, μέσω εταιριών, που ξέπλεναν βρώμικο χρήμα.

Το αδίκημα, που θα διερευνηθεί, μεταξύ άλλων είναι και η απάτη σε βάρος της Ευρωπαικής Ενωσης, που είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Για την υπόθεση διενεργεί ήδη έρευνα ο αθλητικός και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος, καθώς το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη, που βρίσκεται στα χέρια του έχει εντοπίσει αδικήματα, όπως εγκληματική οργάνωση, χειραγώγηση αγώνων, απάτη σε βάρος του δημοσίου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Δεν αποκλείεται ωστόσο, την υπόθεση να αναλάβει εξ ολοκλήρου η Ευρωπαική Εισαγγελία, εάν κριθεί ότι, υπερισχύει η δική της αρμοδιότητα.