powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

ΑΛ.ΒΟΣΝΙΑΔΗΣ στη "ΔΙΚΗ":«Προσοχή στη Φιορεντίνα μετά το 80'»!

Ο Αλέκος Βοσνιάδης μίλησε στη «Δίκη στο OPEN» για την εξέλιξη του τελικού Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, κάνοντας λόγο για ένα μέτριο ματς που θα ξεχάσουμε γρήγορα.

«Είναι πολύ κακή εικόνα αυτή που είδαμε στο τέλος με την Φραπάρ, αλλά κακό είναι ότι οι δύο ομάδες έπαιξαν και σε άδειο γήπεδο, ούτε αυτή είναι καλή εικόνα. Για τις κάμερες δεν ξέρουμε ποιος ευθύνεται, εμείς μένουμε σε αυτό που είδαμε, και το άδειο γήπεδο σίγουρα δεν είναι καλή εικόνα. Σε όλα τα γήπεδα του κόσμου οι τελικοί είναι γιορτή. Πολλά στην Ελλάδα έχουν πάψει να είναι γιορτή. Εκείνη την ημέρα είχε άλλους δύο τελικούς στην Ευρώπη που τους ζηλέψαμε» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ήταν ένα μέτριο ματς που θα το ξεχάσουμε γρήγορα. Είχε πολλά νεύρα, διακοπές και σφυρίγματα. Δεν απέκτησε ταχύτητα. Δεν υπήρχαν φάσεις, στο πρώτο ημίχρονο ήταν δύο, από μία για κάθε ομάδα. Με την κεφαλιά του Φαμπιάνο και του Μαντσίνι και οι δύο από στατικές φάσεις. Στο 50' ήρθε η αποβολή του Παναθηναϊκού.

Υπήρχε πολύ άγχος. Παιζόταν η θέση της Ευρώπης και ένας τίτλος για τον Άρη. Και οι δύο πήγαν χωρίς ψυχολογία. Ο Παναθηναϊκός είχε έρθει τέταρτος και ο Άρης είχε χάσει ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, που εμείς που είμαστε από τη Θεσσαλονίκη ξέρουμε τι σημαίνει. Δεν τόλμησαν οι δύο ομάδες. Πάτησαν πάνω στο αρχικό τους πλάνο και σαν βάση είχαν να μην γίνου λάθη. Οι αποβολές ανάγκασαν τους προπονητές να πάρουν αποφάσεις.

Μετά την αποβολή του Κώτσιρα, ο Άρης έκανε τη φάση με τον Ζαμόρα που δεν εκτέλεσε από κοντά. Μετά την δεύτερη αποβολή, το παιχνίδι γύρισε και είχε το πάνω χέρι ο Παναθηναϊκός. Μετέφερε το παιχνίδι από την αριστερή πλευρά, μετά το 80' έκανε κάποια σουτ, αλλά η μεγάλη φάση ήρθε στο τέλος. Έτσι όπως πήγε το ματς δείχνει ότι βγήκε στον Παναθηναϊκό η αλλαγή με τον Κόντη στον πάγκο. Αλλά και ο Άρης μπορούσε να είχε προηγηθεί, ήταν ένα κλειστό παιχνίδι».

Για τον τελικό του Conference League σημείωσε: «Είναι μέσα στην Αθήνα το παιχνίδι και άνοιξε συζήτηση ότι ο Ολυμπιακός παίζει στη Φιλαδέλφεια. Νομίζω δεν θα γίνει τίποτα και θα δούμε ένα καλό παιχνίδι. Από τη μία ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη στροφή με τον νέο προπονητή, είχαμε πει σε άλλη συζήτηση ότι είχε μείνει πίσω.

Βρήκε αυτοί που έπρεπε στους παίκτες και τον πίστεψαν. Ο νέος προπονητής γιγάντωσε παιχνίδι με παιχνίδι την ομάδα. Δεν μπορούσε να πρεσάρει και δεχόταν εύκολα γκολ, αλλά κατόρθωσε να φτάσει στον τελικό. Είναι 50-50. Έχει πίστη και ορμή ο Ολυμπιακός. Παίζει με μία ιταλική ομάδα που παίρνει αποτελέσματα μετά το 80', άρα, και να του πάει καλά το ματς πρέπει να προσέξει πολύ μέχρι το φινάλε. Ευχή είναι να πάρει μία ομάδα μας ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο».