powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Απόδοση ευθύνης

Mε την υπ' αριθ. 659/2024 απόφαση του Β1 πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου, απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης της ΕΠΟ κατά της υπ' αριθ. 4058/23 απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών που έκρινε παράνομη την απόφαση του αναπληρωτή οικονομικού διευθυντή της ΕΠΟ, Ν. Κολιολιού τον Ιούλιο του 2021.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου, στην οποία αναφέρεται ότι η απόλυση είναι άκυρη διότι η απόφαση δεν ελήφθη από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, καθαρογράφτηκε και θα κοινοποιηθεί στο πάρκο Γουδή.

Mε βάση την απόφαση του Aρείου Πάγου η ΕΠΟ πρέπει να προσλάβει τον Κολιολιό στην ίδια θέση που είχε όταν απολύθηκε (αναπληρωτής οικονομικός διευθυντής) και να καταβάλει ποσό που με τους τόκους εκτιμάται ότι ξεπερνά το μισό εκταομμύριο ευρώ!

Πλέον τίθεται θέμα απόδοσης ευθυνών σε κάθε υπάιτιο μέσω της λειτουργίας των θεσμών της ΕΠΟ, ήτοι η παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας για παραβίαση του καταστατικού αλλά και σε κάθε αρμόδιο δικαστήριο προκειμένου να αποφανθεί η Δικαιοσύνη περί τυχόν διάπραξης αδικημάτων, όπως αυτό της απιστίας, εφόσον με πράξεις ή παραλείψεις ζημιώθηκε η ΕΠΟ.