powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Φτηνός στ' αλεύρι και ακριβός στα πίτουρα

Ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κώστας Σπυρόπουλος αντί να έχει ήδη ασκήσει ποινικές διώξεις για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, ώστε να δύναται και η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ να ξεκινήσει έρευνα, καθυστερεί ανεπίτρεπτα την περαίωση της δικογραφίας. 

Αντί όμως όπως και στην υπόθεση της εγκληματικής δραστηριότητας του Predator, να του αφαιρεθεί άμεσα η δικογραφία, παραμένει στα χέρια του. 

Την ίδια στιγμή, αντί να διαβάζει νυχθημερόν την συγκεκριμένη δικογραφία, ασκεί υπηρεσία εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης. 

Πρόσφατα μάλιστα παρέπεμψε στο αυτόφωρο ανάπηρη 80χρονη γυναίκα που η ίδια είχε υποβάλει μήνυση και ως συνήθως της υποβλήθηκε αντίθετη μήνυση μεταξύ άλλων για ψευδή καταμήνυση. 

Αντί να διατάξει προκαταρκτική εξέταση αφού ο φάκελος της δικογραφίας είναι ελλιπής, έστειλε την δύσμοιρη ηλικιωμένη γυναίκα που είναι και σύζυγος δικηγόρου στο αυτόφωρο για να δικαστεί εν τέλει Μεγάλο Σάββατο. 

Όπως φημολογείται, το τμήμα Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας Αθηνών πριν αποφασίσει την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης δεν διενεργεί ακροάσεις με τους κατηγορουμένους, παρά μόνον επιλεκτικά εάν κι εφόσον επιτραπεί σε κάποιον συνήγορο να δει τον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Μέσα στις πασχαλινές ημέρες, το Τμήμα Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας και το Τμήμα Ακροάσεων φαίνεται να έχουν αγαστή συνεργασία και συναδελφικές σχέσεις, αφού ο εισαγγελέας Στέφανος Μπαξεβάνης που είναι σήμερα εισαγγελέας Ακροάσεων επισκέπτεται συχνά το γραφείο των συναδέλφων του, γιατί προφανώς στο Τμήμα του δεν υπάρχει και τόση δουλειά ή δεν υπάρχει και κάποιος λόγος να εξυπηρετούνται άμεσα οι δικηγόροι και οι πολίτες.