powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Διπλό ημίχρονο, άσος τελικό

Βγήκε από την κρυψώνα του ο λαγός. 

Και αποσύρει την υποψηφιότητά του. 

Διότι -όπως διατείνεται- υπηρετεί την ενότητα.

Και επιτίθεται εναντίον του ενός από τους δύο συνεταίρους του που διεκδικούν το αξίωμα!

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Κουίζ για προχωρημένους

Μπορεί αύριο να εμφανιστεί κωλοτούμπας μεγαλύτερος από τον δήμαρχο; 

Silver alert

Ο λαλίστατος Αχ.Μπέος γιατί κατάπιε τη γλώσσα του; 

Βαρύ το τίμημα του κωλοτούμπα, βαρύτερο του λαγού. 

Κρυπτόμενος δήμαρχος. 

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ: Ντέρμπι "αιωνίων"

ΩΡΑ 20.55

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε επιστολή και έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της Super League 1.

Η "Δίκη" είχε ενημερώσει από το πρωί τους αναγνώστες της. 

Απομένει η επισημοποίηση της απόσυρσης Μπέου. 

Γ.Τσακογιάννης στη "Δίκη": "Αφήνω την Ηλιούπολη εκεί που ανήκει"

Μετά την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Ηλιούπολης, ο πρώην (πλέον) μεγαλομέτοχος της αθηναϊκής ομάδας Γιώργος Τσακογιάννης δήλωσε στη "Δίκη": 

"Από το 2011 που η Ηλιούπολη βρέθηκε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, είχα στο μυαλό μου να την ξαναφέρω εκεί που ανήκει: Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Το πέτυχα την τελευταία τριετία και την παραδίδω πεντακάθαρη στα οικονομικά και με αδειοδότηση. Έκανα το καθήκον μου απέναντι στη γειτονιά που ανδρώθηκα και αυτό μου αρκεί". 

Άδικος νόμος, αλλά νόμος

"Κόβεται" η υποψηφιότητα του αντιπροέδρου της ΕΠΟ Στ.Αντωνίου από την πρόεδρο της Επιτροπής Συμμόρφωσης της Ομοσπονδίας Δ.Μπιτζούνη. 

Ο λόγος; 

Ο νόμος Αυγενάκη γισ το όριο ηλικίας των αθλητικών παραγόντων.

Επόμενο ένδικο μέσο το Διαιτητικό Δικαστήριο. 

Στη συνέχεια μπορεί να προσφύγει στο ΣτΕ και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Άλλαξε χέρια η Ηλιούπολη

Συμφωνήθηκε η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Ηλιούπολης στον επιχειρηματία Γιώργο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος έχει ιδιοκτησιακή εμπλοκή σε Αιγάλεω και Αιολικό. 

Έτσι ο μεγαλομέτοχος της αθηναϊκής ομάδας Γιώργος Τσακογιάννης αποχωρεί από το ποδόσφαιρο. 

Έφηβος ετών 39!

https://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/euro-2024/ronaldo-sta-39-tou-xronia-epiase-ti-megaluteri-taxutita-se-Euro-apo-to-2012/4990658

“Στοπ” στην παράνομη θέαση του Euro

https://typologies.gr/quot-stop-quot-stin-paranomi-theasi-toy-euro-2024/

Φιλιππούσης "δίνει" Ζαγοράκη

Γράφει ο "Αδιάκριτος": https://monobala.gr/to-minyma-iliopoulou-stous-paiktes-tis-aek-sto-stochastro-diaititis-tis-super-league/

Από τη Σιγκαπούρη με αγάπη

Το εγχειρίδιο της FIFA για τα χειραγωγημένα ματς που πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά στην ΕΠΟ: https://inside.fifa.com/legal/integrity/news/fifa-launches-second-edition-integrity-handbook-to-help-member-associations-tackle-match-manipulation

Το εγχειρίδιο παρουσιάστηκε στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής Ακεραιότητας της FIFA που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη και απευθυνόταν στους αξιωματούχους ακεραιότητας των 211 ομοσπονδιών μελών και των έξι συνομοσπονδιών.

Ο integrity officer της ΕΠΟ Δ.Δαβάκης ενημέρωσε τους υπερεθνικούς ότι έχουν μείνει αδιερεύνητα 109 χειραγωγημένα παιχνίδια στην Ελλάδα; 

Στα αζήτητα

Άρχισαν τα όργανα για δύο διεθνείς διαιτητές.

Αμφισβητείται ζωηρά η ένταξή τους στους πίνακες. 

Όπως και ενός μη διεθνή. 

Πληρώνουν τη σχέση τους με τους καμπαλέρος. 

Η στρέβλωση του συνεταιρίζεσθαι

https://www.sdna.gr/podosfairo/1210610_i-streblosi-toy-synetairismoy

Μαρινάκης αντί Μπέου

Όλα δείχνουν ότι αντίπαλος του Γιάννη Αλαφούζου στις αυριανές εκλογές γισ την προεδρία της Λίγκας θα είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. 

Ο Αχιλλέας Μπέος θα αποσυρθεί και θα στηρίξει την υποψηφιότητά του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού. 

Στην Κάρυστο ο Τίγρης

Στον τόπο καταγωγής του επίτιμου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, το όνομα του οποίου ακούστηκε για την προεδρία της ΕΠΟ: https://eviathema.gr/evoia/stin-karysto-o-dimitris-melissanidis-foto/123730/

"Δίκη στο Open": 37ο έτος από 19/8

Η "Δίκη στο Open" αποχαιρέτησε το τηλεοπτικό κοινό για τη φετινή σεζόν.

Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων επιστρέφει στις 19 Αυγούστου 2024, με την έναρξη του νέου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. 

Το μακροβιότερο talk show της ελληνικής τηλεόρασης θα ενημερώνρι τους φιλάθλους έγκυρα και έγκαιρα για 37η χρονιά ώστε να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι. 

Κάθε Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open και σε μαγνητοσκόπηση μετά τα μεσάνυχτα στο Ανοιχτό Κανάλι. 

Η "Δίκη στο Open", με όλο το αθλητικό παρασκήνιο, πάλι μαζί σας, στο πρώτο σφύριγμα της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου. 

Τότε που ο ένας συνεταίρος ήθελε να βγάλει το μάτι του άλλου! (video)

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος.Κοντονής θυμάται τις αθέμιτες επιρροές της εποχής του: https://www.tvopen.gr/watch/212094/stayroskontonhstofetinoantagonistikoprotathlhmabohthhsetonolympiakonapareitoeyropaiko

Το φινάλε (video)

Δείτε ολόκληρη την αυλαία της "Δίκης στο Open": https://youtube.com/live/1bZjlVl6zAo?feature=share

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Γ.ΣΠΑΝΕΑΣ στη "ΔΙΚΗ": «Ο κόσμος πεινάει και θα ασχοληθεί με το VAR;»

Ο Γιώργος Σπανέας, σύμβουλος της Ένωσης Διαιτητών, μίλησε στη «Δίκη στο OPEN» για την χρηματοδότηση του VAR και τα προβλήματα της ελληνικής διαιτησίας.

Αρχικά ανέφερε σχετικά με το VAR: «Το κράτος δεν πρέπει να πληρώνει το VAR. Εγώ τότε, που έχω γιαούρτια, να μου πάρουν ένα φορτηγάκι να τα μεταφέρω. Ο κόσμος πεινάει πραγματικά και θα ασχοληθεί με το VAR; Ας ελπίσουμε ότι οι big 4 θα βοηθήσουν το ποδόσφαιρο. Πρέπει να μιλάμε για 14 ομάδες και όχι για τέσσερις...»

Τόνισε ότι: «Εφερε και η ΕΠΟ τεχνοκράτη, τον κ. Φιλιππούση και μετά εμφανίστηκε ο κ. Μπαλτάκος, νομικός. Θα πρέπει κάποιος να ξέρει και το αντικείμενο. Οι περισσότεροι από εσάς, τους πολιτικούς, βάζατε το μαχαίρι στο κόκκαλο και δεν κάνατε τιποτα. Το ποδόσφαιρο από την στιγμή που βάλατε χέρι μέσα πήγε από το κακό στο χειρότερο. Ρωτάνε αν οι διαιτητές τα παίρνουν, αλλά όχι ποιος τα δίνει.

Ο κ. Αυγενάκης πέρασε μέσα στην τροπολογία ότι ένας διαιτητής έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Δηλαδή αυτός που θα με τιμωρήσει θα εξαρτάται από μένα. Ήρθε ο κ. Μπαλτάκος και είπε έτσι γίνεται και στις δημόσιες υπηρεσίες. Χρειάζεται Θάτσερ! Κάναμε όλους τους Έλληνες διαιτητές τοξικούς».

ΣΤ.ΚΟΝΤΟΝΗΣ στη "ΔΙΚΗ": «Δεν είναι ώριμη η κατάσταση για να φύγουν οι τακτικοί δικαστές από το ποδόσφαιρο»

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, μίλησε στη «Δίκη στο OPEN» για την προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου επί ημερών του και την χρησιμότητα των τακτικών δικαστών στο ποδόσφαιρο.

«Από τότε που πέρασα από το υπουργείο αθλητισμού σταμάτησα να είμαι οτιδήποτε. Μικρότερος ήμουν Παναθηναϊκός» ανέφερε στο πρώτο του σχόλιο, ενώ συνεχίζοντας έθιξε το ζήτημα των πολιτικών μηνυμάτων στο ποδόσφαιρο:

«Ο αθλητισμός είναι ένα πεδίο ευγενούς άμιλλας, νομίζω ότι τα πολιτικά θέματα πρέπει να μείνουν εκτός. Υπάρχουν συνέδρια που μπορεί να μιλήσει κάποιος. Αν νομίζει ένας Αλβανός ότι θα λύσει τα προβλήματά του με αυτό τον τρόπο και δείχνοντας αυτούς τους χάρτες, δεν προσφέρει κάτι. Αυξάνει την ένταση και τα πάθη. Για να μην λέμε μόνο για τους άλλους και δικοί μας το έχουν κάνει».

Για τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και το παλαιστινιακό ζήτημα: «Ο κάθε αθλητής ακολουθεί την μοίρα της χώρας του. Νομίζω ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει βρει φόρμουλα να συμμετέχουν με άλλη σημαία, την Ολυμπιακή σημαία. Αν όχι, μετά δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από τον αποκλεισμό. Δεν θα κάνουμε διεθνή πολιτική, αλλά το Παλαιστινιακό θέμα είναι τεράστιο.

Υπάρχουν δικαστήρια και πρέπει να επικρατήσει μία νομιμότητα. Πάντα αυτό υποστήριζα. Είναι το πλαίσιο κανόνων που έχουμε μπροστά μας ώστε να μην γίνουμε μία κοινωνία αλληλοεξόντωσης. Και οι κανόνες αν δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής είμαστε εδώ για να τους αλλάξουμε».

Για την λειτουργία του συνεταιρισμού της Super League: «Ένας συνεταιρισμός έχει κοινές επιδιώξεις. Να αυξήσουν τα κέρδη τους, το έχουν πει οι ίδιοι. Δεν τους είπε κανείς φτιάξε την Super League. Είπαν θέλουμε αυτόν τον τύπο διοίκησης. Δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να συνεργαστούν και ο ανταγωνισμός να είναι μόνο σε αθλητικό επίπεδο και όχι πώς θα βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου και μάλιστα με αθέμιτα μέσα. Πρέπει να εμπεδώσουν τον παράγοντα της συνεργασίας. Αν βρουν τους κατάλληλους ανθρώπους μπορούν να κάνουν αυτό».

Για την επιτυχία της κατάκτησης του ευρωπαϊκού τίτλου από τον Ολυμπιακό: «Εγώ το είχα πει κατ' επανάληψη, νομίζω ότι κάποιοι με άκουσαν γιατί είναι, πλέον, βελτιωμένα τα πράγματα. Είχα πει ότι αν δεν βελτιώσουμε το επίπεδο του πρωταθλήματός μας δεν θα διακριθούμε ποτέ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Είδατε τι πέτυχε φέτος ο Ολυμπιακός.

Εγώ δεν ήμουν υπέρ και κατά καμίας ομάδας. Δεν ήταν τυχαίο που ο Ολυμπιακός κατέκτησε φέτος το ευρωπαϊκό τρόπαιο, έκανε κάτι που πριν από 4-5 χρόνια μας φαινόταν αδιανόητο. Αυτό έγινε γιατί δημιουργήσαμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που δεν κρινόταν ο πρωταθλητής από τον Νοέμβριο. Δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων, θα υπάρχουν και επιρροές».

Για τους τακτικούς δικαστές στο ποδόσφαιρο: «Εγώ είχα κάνει μία μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουν οι κανονισμοί των ομοσπονδιών και να εναρμονιστούν με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Και έγινε σε μεγάλο βαθμό. Δεν μπορεί ένας υφυπουργός να είναι κάθε φορά από πάνω με την δαμόκλειο σπάθη. Οι τακτικοί δικαστές έγιναν επί ημερών μου. Και τότε μου έλεγαν ότι παρεμβαίνω, έδωσα τα πάντα. Υπήρχαν απειλές για grexit.

Η ΕΠΟ είχε στήσει τότε ένα σύστημα που διοχέτευε δηλητήριο στην κοινή γνώμη και υπήρχαν ομάδες που είχαν βολευτεί σε αυτή την κατάσταση. Ήταν εστίες διαφθοράς. Τα παρακολουθώ, πλέον, από απόσταση, αλλά νομίζω ότι τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα. Δεν είναι ώριμη ακόμη η κατάσταση για να φύγουν οι τακτικοί δικαστές. Αλλά ίσως ξέρει ο υπουργός δικαιοσύνης κάτι παραπάνω».

Οι αθλητικοί δικαστές που δεν ήταν τακτικοί παρήλθαν τότε όλοι από τον ανακριτή, τους είχαν απευθύνει μία κατηγορία. Είχα πάρει την απόφαση για τακτικούς δικαστές μετά τον αγώνα ΟΦΗ-Παναθηναϊκός, που είχε πέσει τούβλο και η ποινή ήταν χαμηλή. Είχα πει δεν πάει άλλο. Έχουμε έμπειρους δικαστές, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Αντιλαμβάνονται καλά και οι αποφάσεις που βγάζουν στέκονται και στα διεθνή δικαστήρια, όταν προσφεύγουν οι ομάδες».

Για την χειραγώγηση των αγώνων: «Η χειραγώγηση είναι σαν Λερναία Ύδρα. Όπου βλέπουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες μπορεί να παρέμβει το κράτος και να βοηθήσει τις έρευνες των δικαστών με εξειδικευμένους βοηθούς. Η δικαστική αστυνομία ήταν ένα νομοσχέδιο που είχα προωθήσει για να τρέχουν οι υποθέσεις. Εγώ ήμουν άσχετος με το στοίχημα αλλά φώναξα δύο ανθρώπους και με εξήγησαν για να διαβάζω τις εκθέσεις».

Για την σχέση του με τους παράγοντες: «Εγώ ήθελα να έχω καλή σχέση με όλους τους παράγοντες, αυτό δεν έγινε απόλυτα με όλους. Εγώ ήθελα να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο και ανάμεσα σε αυτούς που το ήθελαν ήταν και ο κ. Μελισσανίδης, όχι μόνο αυτός. Ηρθε ο Ινφαντίνο και μετά η επιτροπή που είχε στείλει η UEFA και η FIFA κατέληξε σε ορισμό προσωρινής διοίκησης. Μια χαρά τα είχε πει ο κ. Δρόσος σαν πρόεδρος. Υπάρχει ένα ρητό ότι ο πόλεμος είναι πολύ σοβαρή κατάσταση για να την αφήσουμε στα χέρια των στρατηγών».

Για την φορολόγηση στο στοίχημα: «Είχαμε κάνει αρκετά σπουδαία πράγματα, είχα προσπαθήσει να βάλω ένα φόρο στις στοιχηματικές εταιρείες γιατί δεν μπορεί κάποιος να μεταχειρίζεται αυτό που παράγουν οι ομάδες και να μην δίνει τίποτα πίσω. Δεν υλοποιήθηκε ποτέ και υπήρχαν τότε συκοφαντικά δημοσιεύματα. Ξεσηκώθηκαν. Ένας από τους ιδιοκτήτες στοιχηματικών εταιρειών έγραψε στις ιστοσελίδες που ήλεγχε ότι ενόψει του ανασχηματισμού θα μεταφερθώ. Η κυβέρνηση τώρα φορολογεί τα κέρδη των παικτών και όχι τα κέρδη των επιχειρήσεων. Λέει δίνω χρήματα, αλλά δεν τα παίρνεις από αυτούς που κερδίζουν τεράστια ποσά».

Για την χρηματοδότηση του VAR: «Ενώ έπρεπε το VAR να έρθει γιατί λειτούργησε λυτρωτικά και εμπέδωσε ένα αίσθημα δικαιοσύνης, είχα πει τότε ότι δεν πρέπει να χρηματοδοτηθεί από το κράτος. Όπως σε έναν ξενοδόχο δεν θα πληρώσει το κράτος τα κρεβάτια, δεν γίνεται κάτι που έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο να το πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος. Είναι απαράδεκτο. Αφορούσε το προϊόν τους. Εγώ έλεγα να γίνει σε συνεργασία του κράτους με την λίγκα και να το πληρώσει η λίγκα. Η εικόνα που έχω για τον κ. Αυγενάκη στο υπουργείο αθλητισμού, αφήστε το καλύτερα».

Κατέληξε λέγοντας: «Στην κεντροαριστερά χρειάζεται ένας νέος φορέας και να έχει νέο ηγέτη, όχι να γίνεται ανακύκλωση. Αν επιχειρήσουν να ενωθούν, θα καταστραφούν. Τώρα αυτοί που είναι δέχονται σφοδρή κριτική στο εσωτερικό των κομμάτων τους».

Γ.ΔΩΝΗΣ στη "ΔΙΚΗ": «Από τα χειρότερα Euro, στο τέλος θα μιλήσουν οι προσωπικότητες»

Ο Γιώργος Δώνης σχολίασε στη «Δίκη στο OPEN» την εξέλιξη του Euro, την εικόνα των ομάδων, τον Κριστιάνο Ρονάλντο και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ευρώπη.

«Νομίζω ότι είναι ενδιαφέρον Euro, παρότι η ποιότητα είναι πιο χαμηλή σε σχέση με το παρελθόν, και δεν έχει το μεγάλο φαβορί. Η Κροατία φαίνεται αρκετά γερασμένη, η Ιταλία κάνει μία καινούργια προσπάθεια.

Στα τελευταία παιχνίδια των ομίλων θα δούμε και ποιοι θα είναι οι καλύτεροι τρίτοι. Δεν υπάρχουν ομάδες που εντυπωσιάζουν, η Ισπανία είναι καλή, αλλά αν την κάνουμε σύγκριση με το παρελθόν δεν είναι το ίδιο δυνατή. Είναι από τα χειρότερα Euro από άποψη ποιότητας, νομίζω ότι στο τέλος θα μιλήσουν οι προσωπικότητες», ανέφερε αρχικά.

Συνεχίζοντας μίλησε:

Για την Ισπανία και τις ομάδες που του έχουν αρέσει: «Επειδή είναι μία ομάδα που ρισκάρει όταν έχει την μπάλα, έχει μεγάλα προβλήματα στο τρανζίσιον και θα έχει ακόμη μεγαλύτερα στη συνέχεια που οι αντίπαλοι θα είναι καλύτεροι. Μου αρέσει από εκεί και πέρα το ταλέντο των Πορτογάλων, ειδικά μεσοεπιθετικά. Είναι ο Βιτίνια, ο Λεάο, ο Σίλβα ακόμη και ο Ρονάλντο, υπάρχουν πολλές επιλογές. Η Γαλλία, φυσικά, είναι πολύ έμπειρη και έχει γενικώς στο DNA της τον πρωταθλητισμό. Θα είναι αμφίρροπο. Προσπαθούμε να δούμε ποια θα είναι η έκπληξη».

Για τον Ρονάλντο: «Επειδή βλέπω τον Ρονάλντο στην Αραβία και έχουμε παίξει αντίπαλοι, εκτός από το ταλέντο που είχε, το δούλεψε αρκετά. Έχει αφήσει και το εγώ του πίσω και θέλει το καλό της ομάδας. Την ίδια εικόνα παρουσιάζει και στην Αραβία με τους συμπαίκτες του. Παρότι δεν έχει την ίδια ταχύτητα και την ίδια αλτικότητα με το παρελθόν, έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων. Ο Καντέ, επίσης, είναι στα γήπεδα της Αραβίας και στην Αλ Ιτιχάντ τρέχει όσο οι υπόλοιποι δέκα».

Για το δέλεαρ των χρημάτων στη Σαουδική Αραβία: «Τα χρήματα που μπορείς να πάρει κάποιος είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής δεν μπορεί να τα πάρει στην Ευρώπη, είναι δέκα φορές πάνω, αλλά από εκεί και πέρα παίζει ρόλο ο επαγγελματισμός και ο χαρακτήρας του καθενός. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ποδοσφαιριστών είναι διεθνείς. Οι παράγοντες δεν πετάνε τα χρήματα έτσι. Πρέπει οι αθλητές να είναι μπροστάρηδες και στην προώθηση του προϊόντος, θέλουν την διαφήμιση προς τα έξω με τον σωστό τρόπο».

Για τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων: «Στα πέντε χρόνια που είμαι στη Σαουδική Αραβία έχω δει μεγάλες διαφορές, ειδικά τώρα με τον νέο βασιλιά. Είναι πιο φιλελεύθερος. Εχει ανοίξει τα σύνορα για τουρισμό. Οι Άραβες μοιάζουν στο dna με τους Έλληνες πριν από 30 χρόνια. Δεν τους βάζω στην ίδια μοίρα με το Κατάρ, που είναι πιο εμπορικό. Ηθελαν πολύ να διοργανώσουμε μαζί το Μουντιάλ, ήθελαν να κάνουν και τέσσερα γήπεδα στην Ελλάδα. Αλλά επειδή έχουμε καλές σχέσεις και μας συμπαθούν πολύ νομίζω ότι θα έρθει ξανά η ευκαιρία».

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ευρώπη: «Γενικώς σαν αθλητής και σαν προπονητής ποτέ δεν μου έλειψαν τα χρήματα. Είχα πάει στην Αγγλία με ικανοποιητικά συμβόλαια, αλλά και σαν προπονητής ακόμη και στις μικρότερες κατηγορίες. Δεν έβαζα ποτέ για κριτήριο τα χρήματα. Αν είχα πρόταση από την Πολωνία με πολλά χρήματα και από την Τσάμπιονσιπ με λιγότερα, θα πήγαινα στην Τσάμπιονσιπ. Πάντα στο μυαλό μου θα υπάρχει η χώρα μου και η εθνική ομάδα, αλλά ξέρω ότι οι μεγάλες ελληνικές ομάδες προτιμούν ξένους προπονητές και ο Έλληνας αμφισβητείται εύκολα».


Για τις απόψεις που εκφράστηκαν από παίκτες της Εθνικής Γαλλίας για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα: «Μπορεί τους αθλητές να τους σκεφτόμαστε μόνο αγωνιστικά, αλλά έχουν άποψη. Καλό είναι να μην μπαίνουν σε πολιτικές αντιπαραθέσεις. Στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν ξέρουμε πως λειτουργούν τα αποδυτήριά της, εμείς είμαστε μακριά. Μόνο, πάντως, που ο λαός σκέφτεται διαφορετικές λύσεις, άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε, πρέπει να προβληματιστούμε γι' αυτό. Πλέον, ακόμη και στη χώρα μας αν κάποιος πει ότι είναι υπέρ της πατρίδας και της οικογένειας μπορεί να χαρακτηριστεί ακροδεξιός, νομίζω πρέπει να βρούμε την γραμμή ανάμεσα στις ακραίες και τις κανονικές απόψεις».

Για τα πολιτικά μηνύματα: «Οι κανόνες της UEFA είναι ξεκάθαροι και θα πρέπει να αποφεύγονται τα πολιτικά μηνύματα. Το ποδόσφαιρο πρέπει να ενώνει τον κόσμο γιατί είναι κάτι σαν διασκέδαση. Τα ζητήματα αυτά είναι σημαντικά. Ειδικά και μόνο σε ιστορικά γεγονότα θα μπορούσαν να περάσουν ένα μήνυμα.

Θα πρέπει να μένουν έξω τα πολιτικά γεγονότα. Υπάρχουν κοινωνικά ζητήματα που θα μπορούσε ο αθλητισμός να βοηθήσει. Υπάρχουν, όμως, κανόνες για τον τρόπο που θα πρέπει να βγουν προς τα έξω. Σε αυτή την κουβέντα δεν θα μπει ποτέ τελεία. Άλλες πλευρές θα υποστηρίξουν την Ρωσία, την Ουκρανία και άλλες το Ισραήλ. Οι Αραβικές χώρες είναι όλες κατά του Ισραήλ. Εμείς σαν προπονητές και αθλητές δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτή την διαδικασία. Θα πρέπει όλοι μας να προσπαθήσουμε να ακολουθούμε τους κανόνες που ισχύουν και να έχουν όλοι οι άνθρωποι το δίκαιό τους».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στον εισαγγελέα ως ύποπτοι 4 σύμβουλοι της Ένωσης Διαιτητών

ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ

Η "Δίκη στο Open" αποκάλυψε ότι ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κώστας Σπυρόπουλος καλεί ως υπόπτους για απιστία και υπεξαίρεση 4 συμβούλους της Ενωσης Διαιτητών. 

Η δικογραφία σχηματίστηκε στα τέλη του 2022 με εντολή της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βιργινίας Σακελλαροπούλου, καθώς υπήρχαν τρεις καταγγελίες ότι περίπου 180 χιλιάδες ευρώ «έκαναν φτερά» από το ταμείο της Ενωσης Διαιτητών. 

Αρχικά ο κ. Σπυρόπουλος αρχειοθέτησε την υπόθεση, αλλά με εντολή του εισαγγελέα Εφετών η δικογραφία ανασύρθηκε. 

Ηδη το 4ο Προανακριτικό Τμήμα του Πταισματοδικείου Αθηνών όρισε ειδικό πραγματογνώμονα τον οικονομολόγο – λογιστή Παναγιώτη Αποστολόπουλο για να διερευνήσει τα τεκμήρια της υπεξαίρεσης. 

Εισαγγελικές πηγές ανέφεραν ότι θα υπάρξει έρευνα και για τις χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν κατά καιρούς από τη ΓΓΑ προς την Ενωση Διαιτητών. 

Οι 4 ύποπτοι σύμβουλοι της Ενωσης θα κληθούν να καταθέσουν ανωμοτί.

Ζήτημα προτεραιοτήτων

Σενάρια επί σεναρίων για τον αρχιδιαιτητή.

Ο Μ.Γκαγκάτσης ξεκαθάρισε ότι η λίστα θα δοθεί από τον Ρ.Ροσέτι. 

Μόνο που αυτή την την εποχή η UEFA έχει να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα του Euro.

Αργότερα θα ασχοληθεί με την Ελλάδα. 

Διδυμάκια (2)

Παρέα παντού πλέον οι Διαμαντόπουλος-Μανούχος.

Και στη Ζάκυνθο. 

Στο γάμο του βοηθού διαιτητή Ψαρρή. 

Διδυμάκια

Την προηγούμενη σεζόν οι Διαμαντόπουλος-Μανούχος είχαν κόψει τα πολλά-πολλά μεταξύ τους. 

Τώρα ενώθηκαν! 

Μπροστά στον κίνδυνο της αποπομπής.

Μόρας στην U19

Μετά τον Γιοβάνοβιτς (Ανδρών) και τον Ταουσιάνη (Ελπίδων), και η Εθνική Νέων U19 αλλάζει πρόσωπο στον πάγκο.

Ο Βαγγέλης Μόρας συμφώνησε με την ΕΠΟ να αναλάβει καθήκοντα προπονητή. 

Η Γενοκτονία των Ποντίων και η Κέρκυρα

https://www.sdna.gr/podosfairo/1210071_i-genoktonia-ton-pontion-kai-i-kerkyra

Πως θα δείτε live την αποψινή "Δίκη"

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open, η "Δίκη" https://dikisports.blogspot.com/2024/06/euro_24.html?m=1

Εναλλακτικά στο διαδίκτυο: https://youtube.com/live/1bZjlVl6zAo?feature=share

Απορία

Τελικά ο δήμαρχος εκτός από κωλοτούμπας, είναι και λαγός; 

Όταν σταμάτησε ο χρόνος (videos)

https://www.metrosport.gr/euro-2024-i-stigmi-poy-stamatise-o-chronos-me-ton-sokaristiko-traymatismo-toy-vargkas-993448

ΑΥΛΑΙΑ στη "ΔΙΚΗ": Κοντονής για Δικαιοσύνη + Δώνης για Euro + Το εκλογικό αίνιγμα της Λίγκας + Η εισαγγελική εντολή για την Ένωση Διαιτητών

Η "Δίκη στο Open", στη νέα εποχή.  

Το μακροβιότερο talk show, σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open.

Η αθλητική εκπομπη των μεγάλων αποκαλύψεων δινει πάλι τον τόνο για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι.

Στην τελευταία "Δίκη" της σεζόν: 

ΘΕΜΑ: Οι αθλητικοί δικαστές, οι πειθαρχικές αποφάσεις και η UEFA - Σχολιάζει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

ΑΝΑΛΥΣΗ: Euro, ο δρόμος προς τον τελικό - Σε απευθείας σύνδεση ο προπονητής Γιώργος Δώνης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το αίνιγμα των εκλογών της Λίγκας - Απαντά η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα.  

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η εισαγγελική εντολή για την ελληνική διαιτησία - Στο studio ο σύμβουλος της Ένωσης Διαιτητών Γιώργος Σπανέας. 

36 χρόνια "Δίκη", με όλο το αθλητικό παρασκήνιο.

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΈΪΛΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΨΙΝΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ:https://www.tvopen.gr/watch/211524/hdikhstoopendeyterastis2100zontanasthnybridikhthleorashtoyopen

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Το μαύρο χρήμα δεν αρκεί για μια καριέρα

Ως φανατικός επενδυτής ακινήτων  εμφανίζεται ο γνωστός διεθνής διαιτητής. 

Μάλιστα ταξίδεψε μέχρι τη Θεσσαλονίκη για να πείσει τον μεσίτη. από τον οποίο προσδοκούσε και άλλα οφέλη. 

Μόνο που είναι δύσκολο πλέον να σλλάξει άρμα.

Όπως μοιάζει επικίνδυνο να πιστεύει πως η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, διακατέχεται από αφέλεια. 

Η πιο συννεφιασμένη Κυριακή

https://monobala.gr/sok-sto-elliniko-podosfairo-skotothike-se-trochaio-o-stathis-chatzilabros/

Η καλύτερη φωτογραφία του Euro

https://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/euro-2024/i-selfie-pou-ebgale-o-pitsirikas-eisboleas-me-ton-kristiano-ronaldo/4990296

Προς ντέρμπι "αιωνίων"; (2)

Ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του  Σ.Λιβάνιου στη σημερινή Live Sport:

Την ερχόμενη Τετάρτη στις εκλογές της Σούπερ Λίγκας θα ξεκαθαρίσει αν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν διάθεση να συνεργαστούν με το σύνολο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ή αν το μπλοκ που δημιούργησαν ενόψει των αρχαιρεσιών της ΕΠΟ θα πορευτεί χωρίς ευρύτερες συνεργασίες. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός άναψαν το πράσινο φως στον Αχιλλέα Μπέο να διεκδικήσει την προεδρία του Συνεταιρισμού, αλλά η υποψηφιότητά του προκάλεσε αντιδράσεις εντός της Λίγκας. 

Προχθές ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να μπει μπροστά και ανακοίνωσε κι αυτός ότι θα είναι υποψήφιος με στόχο «να συνεισφέρω στην οικονομική και ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου». 

Στο πρώτο σκέλος της οικονομικής αναβάθμισης πρόεδρος του Παναθηναϊκού το έχει κάνει ήδη πράξη την εποχή που στην προεδρία της Λίγκας ήταν ο (πρώην πλέον) αντιπρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ Λεωνίδας Μπουτσικάρης. 

Τότε με προσωπικές ενέργειες και επαφές του Γ. Αλαφούζου με συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι ΠΑΕ εισέπραξαν 1,5 εκατ. ευρω.

Ο 67χρονος μεγαλοπαράγοντας έχει ξεκάθαρα τη στήριξη της ΑΕ και του Άρη που είναι σταθερά απέναντι από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. 

Από τη στάση των δύο τελευταίων ΠΑΕ θα φανεί πώς θα βαδίσει την επόμενη τετραετία το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Αν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός δεν κοντράρουν τον Αλαφούζο, τότε το ποδόσφαιρό μας θα μπει σε μια εποχή ευρύτερης συναίνεσης και συνεργασίας για τη βελτίωσή του. Διαφορετικά οι κόντρες θα χτυπούν και πάλι κόκκινο… 

Εδώ και ένα 24ωρο κυκλοφορούν φήμες ότι επειδή δεν βγαίνουν τα «κουκιά» για την εκλογή του Αχ. Μπέου, υπάρχει ενδεχόμενο να είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποψήφιος για την προεδρία της Λίγκας, απέναντι από τον Γιάννη Αλαφούζο

Προς ντέρμπι "αιωνίων";

Η εφημερίδα Live Sport αποκαλύπτει σενάριο νέας ανατροπής για τις εκλογές της Λίγκας που θα γίνουν την Τετάρτη. 

Μετά την υποψηφιότητα Αλαφούζου, ο Αχ.Μπέος αποσύρεται από την κούρσα και νέος υποψήφιος εμφανίζεται ο Β.Μαρινάκης!

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Εύλογο

Όταν ένας ιδιοκτήτης ομάδας των Big4 (Β.Μαρινάκης) αποφάσισε να διεκδικήσει την προεδρία της SL1, ο ανθυποψήφιος του Π.Παπαϊωάννου απεσύρθη.

Το ίδιο δεν θα ισχύσει -εθιμικά- και για τον Αχ.Μπέο, τον οποίο τώρα στηρίζει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός; 

Σε τεντωμένο σχοινί

https://monobala.gr/epo-choris-elegcho-apo-tis-forologikes-arches-kai-me-agoges-apozimiosis-25-ekat-evro/

Εδώ κι αν χρειάζεται ζώνη ασφαλείας! (pic & video)

https://www.newsauto.gr/news/o-proedros-tis-aek-marios-iliopoulos-echi-ke-monothesio-tis-formula-1-video/

Μπλόκο

Στο Ναύπλιο κόλλησε η δικογραφία για το ταμείο της άτυπης Ένωσης Διαιτησίας. 

Προφανώς ο Μανούχος έχει φόρτο εργασίας και δεν προλαβαίνει να καταθέσει. 

Κασσελάκης-Τάιλερ με τη μητέρα του ιδιοκτήτη του ΟΦΗ (pics & video)

https://www.ieidiseis.gr/parapolitika/251951/sto-fashion-show-sto-sikago-o-stefanos-kai-o-tailer-foto

Η αρχή του τέλους

Λεμκνόκουπες οι τρεις καμπαλέρος. 

Παρά ταύτα βρήκαν το κουράγιο να συνεννοηθούν μεταξύ τους. 

Να οδεύσουν συντεταγμένοι στο θέμα των πινάκων διαιτησίας. 

Μόνο που πλέον δεν υπάρχει ο ακάματος Σταύρος. 

Οπότε θα σταυρωθούν.

Γρηγορόσημο (3)

Τα πεντακοσάευρα μπροστά στο ετήσιο εφάπαξ των πενήντα χιλιάδων είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Το ναπολεόντειο σύμπλεγμα εισβάλλει στις σφυρίχτρες

https://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/pasxoun-oi-diaitites-apo-to-sundromo-tou-napoleoda/4990109

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Οι μεγάλοι έρωτες κρατάνε ένα εξάμηνο

«Ο Μπέος σας κούρασε τόσα χρόνια. Εγώ κουράστηκα και έχω λόγους που το λέω. Δεν θέλω άλλο. Με όλα όσα βλέπω και ακούω. Για εμένα υπάρχει ένας μεγάλος έρωτας. Ο Δήμος του Βόλου. Δεν το πιστεύετε ότι θα φύγω από το ποδόσφαιρο, αλλά αυτό θα γίνει. Άντε να καθίσω ένα ή δύο μήνες για να βοηθήσω. Από το καλοκαίρι θα είμαι εκτός του ποδοσφαίρου, μία για πάντα…»

Αχ.Μπέος, πρόεδρος ΝΠΣ Βόλος, Δεκέμβριος 2023.

Α lo bajini…

https://www.sdna.gr/podosfairo/1209626_lo-bajini

Ποιός κοροϊδεύει ποιόν;

Δίκαιη η απορία του soccerplus: 

Δηλαδή, αν πιστέψουμε, ότι επαναπρόσληψη Κολιολιού βάσει όσων αναφέρουν οι δικαστικές αποφάσεις "συνιστά απιστία", όπως αποδίδεται σε γνωμοδότηση της Δ. Μπιτζούνη, ο χειρισμός της υπόθεσης από την αρχή έως το τέλος θα έπρεπε να συνιστά... "ισόβια κάθειρξη"! Αλήθεια, η κα. Μπιτζούνη, κλήθηκε να γνωμοδοτήσει επί του συνόλου της υπόθεσης ή της ζητείται γνωμοδότηση μόνον όταν κάποιοι θέλουν να βγουν από τη δύσκολη θέση;

Ο προνομιούχος

Διαιτητής αγόρασε σπίτι σε νησί των Κυκλάδων. 

Μετά επιχείρησε να αγοράσει σπίτι και στη Θεσσαλονίκη. 

Είναι τόσα πολλά και πρέπει ν' ασπρίσουν;

Η αυλαία

https://www.tvopen.gr/press/4372/hdikhstoorendeytera242f062f2024

Ο τελευταίος καβγάς Μπαλτάκου-Φιλιππούση

Γράφει ο "Αδιάκριτος": https://monobala.gr/terastia-oikonomiki-apostasi-fortouni-me-olybiako-i-teleftaia-sfagi-baltakou-filippousi-gia-100-000-evro/

Πλατινί κατά Τσέφεριν

"Το ποδόσφαιρο θα εκραγεί με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία η FIFA και η UEFA δεν έχουν πλέον μονοπώλιο στις διοργανώσεις. Θα συμβούν πολλά πράγματα, θα καταφθάσει η European Super League"

Μισέλ Πλατίνα, πρώην πρόεδρος UEFA. .

Βρούτσης, ο νέος Lefterakis

Δεν έχει αφήσει τουρνουά για τουρνουά στις Κυκλάδες ο Ι.Βρούτσης. 

Φροντίζει για τον εαυτό του.

Στις επόμενες εκλογές. 

Οπότε δεν διστάζει να γεμίζει τα παπούτσια του με άμμο. 

Στα χνάρια του αξεπέραστου Λ.Αυγενάκη. 

Ιδού: https://www.volleyball.gr/news/article/31331/o-anaplhroths-upourgos-athlhtismou-giannhs-broutshs-me-thn-baso-karantasiou-sto-pagkosmio-tournoua-sthn-io

Μαύρα μαντάτα για μαύρα κοστούμια

Δύο Έλληνες (Διαμαντόπουλος-Μανούχος) κινδυνεύουν να χάσουν το σήμα της FIFA. 

Εσχάτως προστέθηκε και τρίτος! 

Συνέπεια λόγων και έργων

Μόλις τον προηγούμενο μήνα ο Αχ. Μπέος ανακοινώνοντας ότι πωλείται η ΠΑΕ Βόλος, δήλωνε ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο και να επικεντρωθεί στα καθήκοντά του ως δήμαρχος Βόλου.

Σήμερα όχι μόνο παραμένει στο ποδόσφαιρο αφού ο Βόλος δεν πωλήθηκε, αλλά θέλει να γίνει και πρόεδρος της Super League 1, με όλο το βάρος των υποχρεώσεων, που αυτή η θέση συνεπάγεται και στον συνεταιρισμό, αλλά και στην ΕΠΟ...

Γ.ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: "Υποψήφιος πρόεδρος στη SL1 για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου"

«Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία της Super League 1, προσπαθώντας να συνεισφέρω στην οικονομική και ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Γιάννης Αλαφούζος, ιδιοκτήτης ΠΑΕ Παναθηναϊκός. 

"Σκότωσε τον Σέρβο"!

Πειθαρχική έρευνα της UEFA για τις αλβανικές & κροατικες προκλήσεις: https://www.theguardian.com/football/article/2024/jun/20/serbia-threaten-to-withdraw-from-euro-2024-over-croatia-and-albania-chants

Συνέντευξη από το μέλλον

Ο Τζιμ Ράτκλιφ, ο δισεκατομμυριούχος συνιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προειδοποίησε ότι οι άνθρωποι που διευθύνουν την Premier League πιθανόν να καταστρέψουν την πλουσιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση στον κόσμο: https://www.bnnbloomberg.ca/manchester-united-s-jim-ratcliffe-fears-for-future-of-premier-league-1.2087317

Κακοποιητές του σχολικού αθλητισμού

Πρωταθλήτρια ομάδα αρνήθηκε να πάει σε τελική φάση περιφερειακού επειδή έπεφτε επάνω σε εξεταστική των παιδιών στα σχολεία και δεν δέχτηκαν αλλαγή ημερομηνιών: https://www.thrakisports.gr/2024/06/20/i-perifereia-am-th-apekrypse-tin-arnisi-protathlitrias-omadas-na-paei-sto-perifereiako-protathlima-kai-tin-en-krypto-antikatatasi-tis-gia-logoys-exetastikis/

Το μειονοτικό ΚΙΕΦ στα χέρια του Πόντου

Ο Ποντος Θρυλορίου κινείται πλεον και ενανίον του κόμματος ΚΙΕΦ, του μειονοτικου φιλοτουρκικου κομματος. Είναι η ομαδα που ειχε περάσει τα πάνδεινα με το ζήτημα της ποντιακής γενοκτονίας: https://www.thrakisports.gr/2024/06/20/sta-cheria-toy-pontoy-thrylorioy-meso-areioy-pagoy-to-katastatiko-toy-filotoyrkikoy-meionotikoy-kommatos-kief/

Η δικαστής που καθυστερεί λόγω σοβαρού τροχαίου

Οι τελευταίες εξελίξεις απο τον Μπιλ Πάπας, τον περίφημο ιδιοκτήτη της Ξανθης - διαδοχο του Πανόπουλου. Έρχονται από την Αυστραλία και φέρνουν νέες καθυστερήσεις εξαιτίας ενός τροχαίου: https://www.thrakisports.gr/2024/06/19/trochaio-atychima-me-sovaro-traymatismo-i-aitia-tis-megalis-kathysterisis-stin-ekdosi-tis-apofasis-gia-ton-mpil-papas-stin-aystralia/

Όσο νυχτώνει...

Έμπλεξε ο διοικητικός ηγέτης ΠΑΕ της SL1 με την Αρχή Ξεπλϋματος. 

Ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χ.Βουρλιώτης διαπιστώνει ότι από προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό καταβλήθηκαν εταιρικές υποχρεώσεις. 

Η "μαύρη τρύπα" του 1,5 εκατ. ευρώ στο πόθεν έσχες, μπορεί να γίνει μεγαλύτερη. 

Γρηγορόσημο (2)

Πόσοι μοιράζονταν το πεντακοσάευρω; 

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Τζαβέλας Θ13! (pic)

https://www.metrosport.gr/panathinaikos-i-fotografia-toy-tzavella-stin-exedra-tis-thyras-13-991757

Σφυρίχτρες χωρίς στραγάλι

Η τροποποίηση του καταστατικού της ΕΠΟ "φρενάρει" την εγγραφή της Ένωσης Διαιτητών στην Ομοσπονδία, στη ΓΣ της άλλης Παρασκευής: https://soccerplus.gr/tropopoieitai-to-katastatiko-gia-na-tho/

Τους κάνουμε μάγκες!

 Γράφει ο "VARistas": https://monobala.gr/oi-xenoi-diaitites-sfyrizoun-ellinika-nterbi-kai-anevainoun-katigories-stin-uefa/

O Μπέος, ο Βόλος και το 1 εκατ. ευρώ

https://magnesianews.gr/athlitismos/o-mpeos-o-volos-kai-to-1-ek-eyro.html

Αιχμές Ηλιόπουλου για Γκαγκάτση

 «Ο κ. Γκαγκάτσης θα πρέπει να βγει δημοσίως να πει τι θα κάνει, πώς θα το κάνει. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το σπρώξιμο του Αλμέιδα και τη συμπεριφορά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Κάθε πράγμα στον καιρό του και θα δούμε τι θα αποφασίσουμε την κατάλληλη στιγμή»

Μ.Ηλιόπουλος, νέος ιδιοκτήτης ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ηρακλής vs ΕΕΑ + ΠΟΑ

Άραγε πώς μπορεί να αδειοδοτηθεί η ΠΑΕ ΠΟΤ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ την άλλη Τετάρτη, όταν την ίδια ημέρα έχει κληθεί και από την ΕΕΑ για να συζητηθεί η αίτηση κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της από τον Mara που ταυτόχρονα έχει προσφύγει και στην Αδειοδότηση της ΕΠΟ;

"Άδειασμα" Ηλιόπουλου σε Μαρινάκη

"Ο αδελφός μου είναι Ολυμπιακός, εγώ είμαι ΑΕΚ. Με τον Μαρινάκη είχαμε κουμπαριά και στενή σχέση μέχρι που χώρισαν οι δρόμοι μας. Για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου όλοι πρέπει να κάνουμε κινήσεις καλής θέλησης. Πάντως, εγώ τον συνεχάρην που ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League. Αυτός δεν μου τηλεφώνησε να με συγχατρεί που ανέλαβα τα ηνία της ΑΕΚ"

Μάριος Ηλιόπουλος, ιδιοκτήτης ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η Σερβία απειλεί να αποσυρθεί

Γράφει ο βρετανικός Guardian: https://www.theguardian.com/football/live/2024/jun/20/euro-2024-southate-defends-foden-denmark-v-england-buildup-and-scotland-reaction-live?CMP=Share_AndroidApp_Other

Επίτιμος δημότης Ροστόφ ο Ιβάν Σαββίδης

https://inpaok.com/825073/epitimos-dimotis-rostof-o-ivan-savvidis/

Mega vs ΕΡΤ

https://typologies.gr/mega-enantion-ert-gia-ta-athlitika/

Γρηγορόσημο

Το πεντακοσάευρω για τον ορισμό τριάδας στη Γ' Εθνικη θα ισχύει και φέτος;

Άλλα λόγια να (μην) αγαπιόμαστε

Εδώ ο κόσμος καίγεται και το BBC ασχολείται με τα ρούχα του Λίνεκερ: https://www.football.london/international-football/bbc-releases-statement-after-gary-29375534

Η επόμενη ημέρα, το διακύβευμα των εκλογών της ΕΠΟ

Του Γιώργου Λυσαρίδη, πρώην ΓΓΑ

Το εγχώριο ποδοσφαιρικό τοπίο όσον αφορά στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ είναι πλέον χαρτογραφημένο. Η εκλογή του μοναδικού υποψηφίου Μάκη Γκαγκάτση είναι δεδομένη. Άλλωστε, από καιρού, η πλειοψηφία των εκλεκτόρων είχε ταχθεί δημόσια υπέρ της υποψηφιότητάς του. Άλλοι εξ αυτών στρατεύθηκαν εξαρχής στο πλευρό του, άλλοι το έπραξαν εκ των υστέρων, «την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενοι».

 

Στο πρόσωπο του νέου Προέδρου συντρέχουν χαρακτηριστικά (νεαρό ηλικίας, πολύχρονη εμπειρία, επιτυχημένη διοικητική θητεία στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ) που δημιουργούν βάσιμη αισιοδοξία. Οι οιωνοί είναι αίσιοι. Με τη διαφορά ότι, από τις 23 Ιουλίου, την ΕΠΟ δεν θα την διοικούν οι οιωνοί, ούτε θα είναι επαρκής και αποτελεσματική μια μονοπρόσωπη συγκεντρωτική διαχείριση.

 

Εξάλλου, το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι μόνο η αλλαγή «στα πρόσωπα», αλλά κυρίως η αλλαγή «στο πρόσωπο» του ποδοσφαίρου μας. Και το μείζον διακύβευμα είναι η διαχείριση της «επόμενης ημέρας», μετά τις εκλογές, έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί στην πράξη η προβολή του «ηθικού πλεονεκτήματος» της επερχόμενης νέας εξουσίας. Θα χρειαστούν ρήξεις με κατεστημένες νοοτροπίες, τόλμη και αποφασιστικότητα, αλλά και σύνεση και σωφροσύνη, ανεξαρτησία σκέψης και δράσης, ανυποχώρητη στάση απέναντι σε προσπάθειες κηδεμονίας από «αφεντικά», πνεύμα ενότητας χωρίς όμως συγχωροχάρτια και συμψηφισμούς, προκειμένου να επανέλθουν και να εμπεδωθούν στοποδοσφαιρικό μας γίγνεσθαι η αξιοπιστία, η δικαιοσύνη, η ισονομία, η απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών προς κάθε κατεύθυνση.

 

Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, τουλάχιστο στην αφετηρία του. Αλλά αγώνας ωραίος. Και σ’ αυτόν τον αγώνα δεν μπορεί να μείνει στο περιθώριο και αμέτοχη «η κοινωνία του ποδοσφαίρου», δηλαδή το σύνολο των ανθρώπων που, με οποιαδήποτε ιδιότητα (φίλαθλοι, οπαδοί, τύπος, διαιτητές, προπονητές κ.α.), συγκροτούν αυτό που αποτελεί την «κοινή γνώμη» στο ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Σε αυτήν την κοινωνία του ποδοσφαίρου θα πρέπει να απευθυνθούν από τώρα οι δυνάμεις που ευαγγελίζονται τη νέα εποχή στο ποδόσφαιρό μας. Να την ενημερώσουν, με δημόσια διακήρυξη αρχών-στόχων, ποιοί είναι, πώς και με ποιούς θα διοικήσουν και σε τι δεσμεύονται απέναντί της, να την πείσουν για τις προθέσεις τους και να της ζητήσουν να συστρατευθεί. Αυτή θα είναι, κατά τη γνώμη μου, η πιό πολύτιμη και ασφαλής σύμπραξηΓιατί αυτή θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας, οδηγό και ελεγκτή πορείας, αυστηρό αλλά και δίκαιο κριτή, διαχρονικό σύμμαχο-καταλύτη στα δύσκολα που θα έλθουν, αναπόφευκτα. Οι (όποιες) άλλες συμπράξεις μάλλον θα αποδειχθούν συγκυριακές και πρόσκαιρες.

Και κάτι ακόμη, πιστεύω σημαντικό. Οι φύλακες (πρέπει να) έχουν γνώση. Γιατί τα συμφέροντα που διακυβεύονται στο ποδόσφαιρό μας είναι πολύ μεγάλασε ποικίλα επίπεδα. Και εκείνοι που επενδύουν σε αυτά τα συμφέροντα, δεν τα εγκαταλείπουν αμαχητί, ούτε τα χαρίζουν σε άλλους. Φοβούμαι, λοιπόν, πως το «σύστημα» θα λουφάξει για λίγο καιρό, αλλά θα καραδοκεί, θα προετοιμάζεται για την αντεπίθεσή του (τα όπλα τα γνωρίζει πολύ καλά, όπως και τους πρόθυμους «δούρειους ίππους») και θα προσδοκά ότι η «αλλαγή» θα είναι μιά σύντομη παρένθεση. Και αν αποδειχθεί και αυτή «μετέωρο βήμα, στο κενό», οι εξελίξεις θα είναι παρόμοιες, το ανέλεγκτο παρασκήνιο θα διαφεντεύει, η υποστήριξη θα μεταστραφεί σύντομα σε υπονόμευση, θα αφεθούν όλα στις γνωστές καλένδες και ο καθένας από τους «θερμούς υποστηρικτές» θα αποσυρθεί στα του οίκου του και θα ενεργεί (ή δεν θα ενεργεί) κατά τα δικά του συμφέροντα. 

 

Αυτόν τον κίνδυνο επισημαίνω. Γι’ αυτό και υποστηρίζω ότι η ευρεία συμμαχία με την «κοινωνία του ποδοσφαίρου» μπορεί να κρατήσει αδιάσπαστο το μέτωπο όσων επιθυμούν την εξυγίανση του ποδοσφαίρου μας. Για να μην πάει χαμένη και αυτή η ευκαιρία. 

 

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η νέα υπό τον κ. Γκαγκάτση διοίκηση, το συντομότερο, σε συνεργασία με τους θεσμικούς αθλητικούς φορείς, θα πρέπει να επεξεργαστεί μία συνολική πρόταση αναδιάταξης του εθνικού μας ποδοσφαίρου. Με συγκεκριμένους στόχους και αντίστοιχα χρονοδιαγράμματα. Με ρεαλισμό, χωρίς μαξιμαλισμούς και «κενές» διακηρύξεις. Ένα «συμβόλαιο» που θα απευθύνεται στη φίλαθλη κοινή γνώμη και που θα καλέσει δημόσια στη «συνυπογραφή» του όλους τους εμπλεκόμενους. 

 

Μεταξύ των άλλων (πνεύμα συνεργασίας με την πολιτεία και τους άλλους φορείς του ποδοσφαίρου, λειτουργία εθνικών ομάδωνπρόβλημα αφελληνισμού του ποδοσφαίρου μας, σχέδιο πρόληψης οπαδικής βίας, σχεδιασμός διοργανώσεων εθνικών πρωταθλημάτων, διοικητική λειτουργία, εσωτερική οργάνωση κλπ.), τονίζω την ιδιαίτερη φροντίδα που πρέπει να επιδειχθεί για τη στήριξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, το οποίο έχει μείνει αβοήθητο και παραμελημένο. Η διαχρονική, πομπώδης (πλην, αδάπανη) ρητορεία περί «μήτρας» και «δεξαμενής» του ποδοσφαίρου πρέπει επιτέλους να μεταφραστεί σε πραγματική βοήθεια (θεσμικό πλαίσιο, αθλητικές εγκαταστάσεις, οικονομική στήριξη ΕΠΣ και σωματείων). 

 

Επίσης, θεωρώ πως δεν πρέπει η γενική αρχή περί ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης (και της αθλητικής, ασφαλώς) να αποτελέσει άλλοθι  για υπεκφυγή. Οπωσδήποτε, όχι εμπλοκή. Αλλά, συγχρόνως, και θωράκιση για την αποτροπή εμπλοκής τρίτων. Εμπιστοσύνη μεν, αλλά και διακριτική παρακολούθηση και εποπτεία, με οδηγό την απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων και κανονισμών και (όπου χρειάζεται) το κοινό περί δικαίου αίσθημα, όχι αυτό των «τυφλών» οπαδών ή του οπαδικού τύπου, αλλά των υγιών φιλάθλων.

 

Ακόμη, σοβαρή παράμετρο σε έναν τέτοιο σχεδιασμό, πρέπει να αποτελέσει το μέλλον της ελληνικής διαιτησίας. Ούτε εδώ, είναι ορθό να κρύβεται κανείς πίσω από την ασπίδα προστασίας που προσφέρει η ξένη επιτροπεία. Η διαιτησία πρέπει να επανέλθει στην ευθύνη των Ελλήνων διαιτητών. Και αυτό πρέπει να γίνει σταδιακά, με αυστηρό και σύντομο χρονοδιάγραμμα, με σχεδιασμό και επαρκή προετοιμασία και σε συνεργασία με την οργανωμένη ελληνική διαιτησία. Οι Έλληνες διαιτητές είναι το ίδιο καλοί όσο και οι ξένοι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τους προσφέρουμε τις ίδιες συνθήκες, πριν, κατά και μετά τους αγώνες. Η ελληνική διαιτησία σβήνει. Ας μην εθελοτυφλούν οι αρμόδιοι. Κανείς δεν είναι πιο τυφλός από αυτόν που δεν θέλει να δει...

 

Τα παραπάνω, διαβεβαιώνω, δεν αποτελούν φθέγματα δοκησίσοφου, ούτε συστάσεις ή υποδείξεις προς οποιονδήποτε. Δεν είναι παρά επισημάνσεις ενός φιλάθλου που, όπως η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων, ελπίζει να αλλάξει τροχιά το ποδόσφαιρό μας, να αποενοχοποιηθεί στα μάτια της κοινής γνώμης και να ξαναπάρει τη θέση του στο θρόνο του βασιλιά των σπορ. Επισημάνσεις καλοπροαίρετες και, ίσως, χρήσιμες σε όσους θέλουν να τις λάβουν υπόψη τους.

 

Με αυτή τη διαβεβαίωση, Μάκη Γκαγκάτση, όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο, σουευχόμαστε από καρδιάς «καλή επιτυχία».

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Metrosport"

Το κομπιούτερ λέει Αγγλία

Ο υπερυπολογιστής BETSiE της Bettingexpert έκρινε ότι η Αγγλία παραμένει το πρώτο φαβορί, παρά τη μη πειστική εμφάνισή της απέναντι στη Σερβία.

Ο αλγόριθμος καταλήγει σε ένα συμπέρασμα με βάση όλα τα αποτελέσματα των αγώνων της σεζόν που διεξήχθησαν σε όλες τις διοργανώσεις και όλες τις εμπλεκόμενες χώρες, προβάλλοντας το μέλλον του Euro με βάση τόσο τις προσδοκίες όσο και τα xG (υπέρ και κατά).

Ο υπερπολογιστής δηλώνει ότι οι παίκτες του Gareth Southgate έχουν 20,97% να κατακτήσουν το τρόπαιο

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

«Πάμε να σηκώσουμε το παιδί»

https://monobala.gr/ivan-savvidis-gia-mikro-giannaki-pame-na-sikosoume-to-paidi/

Οι φευγάτοι

Επενδύσεις έκαναν οι πρωταθλητές των ορισμών. 

Ο ένας σφυρίζει στα ενοικιαζόμενα και ο άλλος σε εξοχικό στη Σύρο.

Πήγε καλά η σεζόν που έφυγε.

Κι αν φέτος, τους...φύγουν; 

Ψιθυριστής

Έχουν γνώσιν οι φύλακες για τον διαιτητή που μιλούσε στο ημίχρονο με τον ηγέτη των καμπαλέρος. 

Αγωνιούσαν που είχε στραβώσει το ματς και δεν βόλευε το αποτέλεσμα. 

Μία από τα ίδια

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντ.Ελευθεριάνος αποφάσισε να διατηρήσει ως ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς τους Κ.Σπυρόπουλο-Ν.Μαργαρίτη. 

Τυπική έγκριση (και μάλιστα αμελητί) από τη ΓΣ της ΕΠΟ, την άλλη Παρασκευή. 

Στο περιθώριο

Έφυγε ο Μάνταλος και έμειναν ορφανοί οι τρεις καμπαλέρος. 

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα γι' αυτούς. 

Ποιος θα πληρώσει το VAR;

https://www.sdna.gr/podosfairo/1208567_poios-tha-plirosei-var

Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές

«Όσο συνεχίζετε αυτή την επιθετική πολιτική με τις αναφορές και τις καταγγελίες, σας βλέπουμε σαν κολώνια για τα φρύδια μας. Μην παρεξηγηθώ, για τα φρύδια μας, είπα»

Ο δήμαρχος Βόλου Αχ.Μπέος κατακεραυνώνει την αντιπολίτευση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αν εκλεγεί πρόεδρος της Λίγκας, θα βλέπει και όσους του συνεταιρισμού δεν θα  τον ψηφίσουν, σαν κολώνια για τα φρύδια του; 

Γιατί κατέβηκε το video

Πάντως, Βέροια-Σπάρτη επί προεδρίας Καρυπίδη και Γιαννακόπουλου δεν αναμετρήθηκαν ποτέ. 

Αντίθετα, συναντήθηκαν Σπάρτη-Άρης (0-0). 

Και με τη βούλα

Η ΕΕΑ ενέκρινε τη μεταβίβαση του 83% των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ σε κυπριακή εταιρεία του Μάριου Ηλιόπουλου και της κόρης του.

Οι μετοχές μεταβιβάστηκαν από τον Γιώργο Μελισσανίδη, υιό του ιστορικού διοικητικού ηγέτη της Ένωσης.

Έφυγε τη ζωή ο Σάκης Σταυρόπουλος

https://www.patrisnews.com/thlipsi-ston-kosmo-toy-podosfairoy-efyge-o-sakis-stayropoylos/

Εξάρες

Συνήθως το πειθαρχικό δίκαιο στα χειραγωγημένα ματς είναι πιο αυστηρό.

Κι όμως: Η Ρλλάδα ανέτρεψε και τούτη την πάγια πρακτική. 

Στο ποινικό μέρος οι δράστες στοιχηματικής απάτης σε αγώνα της SL2 αντιμετωπίζουν σοβαρές κυρώσεις και στο πειθαρχικό ήδη έχουν απαλλαγεί. 

Στο σχετικό ματς είχαν σημειωθεί έξι γκολ. 

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Ποδοσφαιρικός πολιτισμός

https://oikonomia24.blogspot.com/2024/06/blog-post_20.html

Δευτέρα τα σπουδαία

Τη Δευτέρα η απόφαση του δικαστηρίου για την αντιδικία ΕΠΟ-ΕΔ/ΟΔΠΕ.

Την ίδια μέρα η αποκάλυψη για την εισαγγελική εντολή που αλλάζει τα δεδομένα στην Ένωση Διαιτητών. 

Ν.Μαχλάς: "Φοβερή αρχή Γκαγκάτση με την επιλογή Γιοβάνοβιτς"

https://www.metrosport.gr/machlas-mikro-paidi-me-megalo-talento-o-konstantelias-oti-kalytero-gia-tin-ethniki-o-ivan-990203

Ξύλο παντού (videos)

https://monobala.gr/euro-2024-sovara-epeisodia-anamesa-se-tourkous-kai-georgianous-videos/

Δ.Γιαννακόπουλος: "Μου ζήτησε να στήσουμε το ματς Βέροιας-Σπάρτης ο Καρυπίδης"! (video)

Η απάντηση Δ.Γιαννακόπουλου στον Θ.Καρυπϊδη μέσω του tik-tok: https://oikonomia24.blogspot.com/2024/06/video.html?m=1

Διαβάστε εδώ τη σχετική συνέντευξη Καρυπίδη: https://www.sdna.gr/podosfairo/1208522_karypidis-o-marinakis-mporoyse-na-pairnei-maximoy-kai-na-leei-poioys-diaitites

Φινάλε με Κοντονή, Δώνη και Σπανέα (video)

Το νέο τρέιλερ της "Δίκης στο Open": https://www.tvopen.gr/watch/211524/hdikhstoopendeyterastis2100zontanasthnybridikhthleorashtoyopen

Πάμε σαν άλλοτε

Καμία αλλαγή από την UEFA στους πίνακες των Ελλήνων διεθνών διαιτητών. 

Ο 45άρης Σιδηρόπουλος παραμένει elite και δικαιούται να σφυρίζει τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο. 

Τα δύο τηλεφωνήματα του Μαρινάκη στον Μελισσανίδη

https://monobala.gr/ta-dyo-tilefonimata-marinaki-se-melissanidi-epanerchetai-i-ipsouits-gia-ioannidi/

Σαν τον Lefterakis, κανείς!

https://www.ieidiseis.gr/politiki/251495/h-fortotiki-tou-avgenaki-kai-to-mystirio-me-ton-eksafanismeno-pinaka

"Γαμπρέ, είσαι ψεύτης"!

Στην Ευελπίδων συνεχίστηκε η αντιδικία ΕΠΟ-ΕΔ/ΟΔΠΕ.

Η δικαστής ζήτησε προτάσεις έως την Παρασκευή και θα εκδώσει απόφαση τη Δευτέρα. 

Όταν ο μάρτυρας Τ.Μπαλτάκος ισχυρίστηκε ότι στην Ένωση πρέπει να μετέχουν μόνο όσοι διαιτητές πατούν το χορτάρι, πετάχτηκε από το ακροατήριο ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΔ Σ.Βοργιάς και κραύγασε: 

"Κυρϊα πρόεδρε, ο γαμπρός είναι ψεύτης! Η ομάδα του VAR και ο παρατηρητής διαιτησίας δεν πατάνε στο χορτάρι. Τι σημαίνει; Ότι δεν είναι παράγοντες,του αγώνα;"

Στο κενό το βλέμμα του γαμπρού, απαθής ο Γκούφι. 

Ώπα! Ώπα! Ώπα!

"Είχαμε είκοσι χρόνια τον Ολυμπιακό να ελέγχει την ΕΠΟ και έχει 47 τίτλους και στραγγαλισμό των άλλων ομάδων"

Θ.Καρυπίδης, σύμβουλος διοίκησης ΠΑΕ Άρης.

Ώπα! Ώπα!

"H μεθόδευση από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό μαζί με τους… δορυφόρους τους και με γραμματέα τους τον πρώην φυλακόβιο Μπέο να αφήσουν εκτός πλέι οφ τον Άρη, ακόμα και αν αγωνιστικά η ομάδα μπορεί να βρίσκεται σε τροχιά τετράδας, όπως πρόσφατα συνέβη αυτό δυο φορές, είναι κάτι πολύ σοβαρό, για το οποίο πρέπει να ανησυχεί και να δράσει όλος ο οργανισμός του Άρη, οι φίλαθλοί του και η Πολιτεία"

Θ.Καρυπίδης, σύμβουλος διοίκησης ΠΑΕ Άρης.

Ώπα!

"Ο κ. Μαρινάκης αν μπορούσε να παίρνει στο Μαξίμου και να λέει ποιους διαιτητές να βάζουν κάθε Κυριακή και σε ποιο παιχνίδι, θα το έκανε"

Θ.Καρυπίδης, σύμβουλος ΠΑΕ Άρης.

Στα σκουπίδια

Αποδομήθηκε η ΚΕΔ. 

Η ΕΕ της ΕΠΟ αποφάσισε ότι δεν ισχύει καμία από τις αποφάσεις της.

Ούτε πίνακες ούτε τεστ ούτε σεμινάρια. 

Πως κάνετε έτσι; Άφησε τις καρέκλες!

https://www.ieidiseis.gr/politiki/251412/ta-pire-ola-kai-efyge-me-fortigo-adeio-grafeio-afise-o-avgenakis-ston-tsiara

ΔΕΣΜΕΥΣΗ στη "ΔΙΚΗ": Για ένα έτος το πολύ θα πληρώνει η κυβέρνηση το VAR (video)

Δείτε ολόκληρη την χθεσινοβραδινή "Δίκη στο Open": https://youtube.com/live/4_EwmXrwzFI?feature=share

Ο Κώστας Κετσετζόγλου για τον Τίγρη και τη νέα εποχή στην ΑΕΚ (video)

https://www.tvopen.gr/watch/211453/okostasketsetzogloygiatonmelissanidhkaithneaepoxhthsaekmetonhliopoylostotimoni

Το Euro στο μικροσκόπιο του Γιάννη Αναστασίου (video)

https://www.tvopen.gr/watch/211452/toeurostomikroskopiotoygiannhanastasioyfaborigiaemenahgallia

Το μνημόσυνο του Lefterakis

https://www.neakriti.gr/kriti/irakleio/2060919_leyteris-aygenakis-synehizo-antimetopizontas-kathe-proklisi

Συμμαχία UEFA - FIFPRO εναντίον FIFA

https://www.naftemporiki.gr/sports/1690696/symmachia-uefa-fifpro-enantion-tis-fifa/

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Δ.ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ στη "ΔΙΚΗ": «Οι ομάδες θα κρίνουν αν αξίζει το προϊόν τους το ποσό για το VAR»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πρώην δήμαρχος Τρικάλων, Δημήτρης Παπαστεργίου, μίλησε στη "Δίκη στο OPEN", για τον νέο τρόπο εισόδου στο γήπεδο και την ψηφιακή εποχή στην οποία μπαίνουμε, ξεκαθαρίζοντας ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί εσαεί να χρηματοδοτεί το VAR.


«Μαζί με τον Γιάννη Βρούτση, στη σημερινή συνάντηση με την Super League, συμπεράναμε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Είχαμε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα. Τα μέτρα που λήφθηκαν εκ του αποτελέσματος δούλεψαν, ειδικά στο ζήτημα των ποινών.

Το θέμα της ψηφιακής ταυτοποίησης βοηθάει τις ομάδες. Θέλω να ευχαριστήσω την Super League και τις ομάδες γιατί δεν είπαν δεν γίνεται, αλλά κάθισαν να βρούμε λύσεις. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι φίλαθλοι έχουν βάλει και στο μπάσκετ τα εισιτήρια τους στο ψηφιακό πορτοφόλι. Μία τόσο μεγάλη αλλαγή, όπως η ψηφιακή μετάβαση, πρέπει να τρέξει παράλληλα. Το ποσοστό έφτασε μέχρι το 40-45% να χρησιμοποιούν το ψηφιακό εισιτήριο και από τον Σεπτέμβριο θα γίνεται μόνο μέσω του wallet. Δεν αλλάζει, επίσης, η τεχνολογία του NFC, που «μιλάει» ασύρματα το κινητό μας με το τουρνικέ» ανέφερε αρχικά.

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμπολίτες μας με την τεχνολογία, υπογράμμισε: «Ο συνήγορος του Πολίτη μας είπε ότι πρέπει να υπάρχει μέριμνα. Γι' αυτό και οι πολίτες πάνω από τα 67 μπορούν να μπαίνουν στο γήπεδο με τον κλασικό τρόπο. Το ερώτημα σε όλα απαντάτε με το πώς μπήκαν οι φίλαθλοι στην OPAP Arena στον τελικό του Conference League, που τα εισιτήρια ήταν μόνο ψηφιακά. Πάντα στο μυαλό μου έχω ότι στα μεγάλα βήματα θα πρέπει να σταματάμε και να βλέπουμε αν μας ακολουθεί η κοινωνία, γιατί αν το χάσμα είναι μεγάλο δεν γεφυρώνεται. Ναι, θέλει δουλειά».

Για τη βοήθεια που μπορούν να δώσουν τα μέσα της κοινωνικής δικτύωσης, είπε: «Είναι ένας τρόπος για να μπορέσουμε να περάσουμε αυτό το μήνυμα σε όλες τις ηλικίες. Να ξέρουν για ποιον λόγο κάνουμε την ψηφιακή ταυτοποίηση. Δεν γίνεται κάθε Κυριακή να έχουμε αστυνομικούς στο γήπεδο. Ίσως θα μπορούσαμε στο κινητό του εγγονού να βάλουμε και το εισιτήριο του παππού και να πηγαίνουν μαζί στο γήπεδο».

Για τη σύμβαση που αφορά το VAR, ανέφερε: «Στην ουσία το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης αποτέλεσε έναν εκτελεστικό βραχίονα με το υπουργείο αθλητισμού για ένα ψηφιακό έργο και έτσι έτρεξε το πρόγραμμα. Δεχθήκαμε μία επιστολή πριν από μερικές ημέρες από την ΕΠΟ που είπε ότι θέλει να προχωρήσουμε με ένα αυξημένο κόστος στην αναβάθμιση του VAR. Εμείς στη σημερινή συνάντηση με την Super League ξεκαθαρίσαμε ότι δεν μπορεί η Πολιτεία να πληρώνει εσαεί αυτό το ποσό. Οι ΠΑΕ έχουν ένα προϊόν που πρέπει να το διαφυλάξουν.

Η νέα χρονιά, σίγουρα, δεν μπορεί να τρέξει χωρίς VAR. Μέχρι σήμερα βοηθήσαμε πολύ για να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο, γιατί πολλές φορές η αδικία δημιουργεί επεισόδια. Λέω ξεκάθαρα ότι πρέπει να βρούμε λύση. Ενώ πήγαμε μπροστά δεν γίνεται να πάμε πάλι προς τα πίσω.

Τον κ. Γκαγκάτση δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά ακούω ότι είναι σοβαρός άνθρωπος. Εμείς σε οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια δεν θα είμαστε απέναντι. Θέλουμε όμως καθαρές κουβέντες για να μην νομίζει ότι θα δοθεί κάτι που δεν μπορούμε. Εμείς θέλουμε να καθίσουμε όπου μπορούμε να βοηθήσουμε για να πάνε ακόμη καλύτερα τα μέτρα που έχουν παρθεί.

Όσον αφορά τα γήπεδα και αν έχουν την υποδομή για το VAR, τα περισσότερα είναι εθνικά ή δημοτικά. Ακόμη, όμως, και τα δημοτικά νοικιάζονται από τις ομάδες, άρα, το τι γίνεται μέσα είναι ευθύνη τους. Αλλά το σημαντικό είναι να μην υπάρχει τοξικότητα, εμείς να λύνουμε τα προβλήματα και ο κόσμος να απολαμβάνει το άθλημα που αγαπάει. Το μεσοδιάστημα είναι για την μετάβαση στην χρηματοδότηση του VAR, σε καμία περίπτωση πάνω από ένα χρόνο, και αυτό το διάστημα να δούμε τι εναλλακτικές υπάρχουν γιατί υπάρχουν και νομικά ζητήματα».

Για το αν αρκούν τα μέτρα που έχουν παρθεί, απάντησε: «Αλίμονο αν κάποιος πίστευε ότι με την ταυτοποίηση θα λυθούν όλα τα προβλήματα, αλλά μπορείς να μειώσεις τις πιθανότητες για να γίνει κάτι. Οι κάμερες καταγράφουν για να ξέρεις ποιος είναι κι έτσι, επαναλαμβάνω, μειώνεις τις πιθανότητες η βία να εκδηλώνεται μέσα στα γήπεδα.

Η λύση είναι η αυτοματοποίηση ποινών. Θέλουμε δικαιοσύνη, αυτή είναι η μαγική λέξη. Το VAR είναι προς αυτή την κατεύθυνση εγώ ως φίλαθλος θα ήθελα να ξέρω αν σε κάποια φάση η ομάδα μου αδικείται. Οικονομικά θα πρέπει να κρίνουν οι ομάδες αν αξίζει το προϊόν τους ένα τέτοιο ποσό».

Κατέληξε λέγοντας: «Δεν θα σταθούμε εμείς απέναντι σε ένα άθλημα που βρίσκει τον δρόμο του, σε αυτό συμφωνήσαμε. Αυτή η σύμβαση του VAR λήγει τον Σεπτέμβριο, είναι εν ενεργεία και χρειάζεται χρόνο για να περάσουμε στην επόμενη ημέρα. Το τι θα γίνει θα το δούμε. Δεν θα πούμε... γεια σας. Ένας υπεύθυνος υπουργός, όπως ο κ. Βρούτσης, δεν θα μπορούσε να το αφήσει έτσι. Από το 2019 το υπουργείο μας στάθηκε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια ως βραχίονας. Να βγούνε οι νέες διοικήσεις σε ΕΠΟ και Super League και να κάτσουμε να συζητήσουμε».

Γ.ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ στη "ΔΙΚΗ": «Οι ΠΑΕ πρέπει να πληρώνουν για το VAR»

Ο πρώην διαιτητής FIFA, Γιώργος Σταυρίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Δίκη στο OPEN» και αναφέρθηκε στους Έλληνες διαιτητές, ενώ συμφώνησε πως οι ΠΑΕ θα πρέπει να πληρώνουν για το VAR.


Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Η συμπεριφορά στους Έλληνες διαιτητές δείχνει πως και οι Έλληνες παίκτες δεν σέβονται τους Έλληνες διαιτητές. Πρώτα ξεκινάει ο σεβασμός από τους παράγοντες και συνεχίζει στους παίκτες. Πολλοί διαιτητές δεν σέβονται τον εαυτό τους και δεν έχουν αυτοπεποίθηση. Πολλοί διαιτητές έχουν άγνοια των κανονισμών.

Στην Ελλάδα οι περισσότεροι διαιτητές θέλουν να τα έχουν καλά με τους «μεγάλους» και γι' αυτό βλέπουμε να αναλαμβάνουν πόστα σε κάποιες ομάδες, όταν σταματούν την καριέρα τους ως διαιτητές».

Για το ζήτημα της χρηματοδότησης του VAR σημείωσε: «Συμφωνώ, ότι οι ομάδες πρέπει να πληρώσουν τον VAR. Εγώ αυτό πιστεύω, καθώς ο Έλληνας πολίτης είναι ήδη επιβαρυμένος. Το goal line technology και το ημιαυτόματο οφσάιντ θα βοηθήσει τους διαιτητές.

Οι 4-5 μεγάλες ομάδες της Ελλάδας θα πρέπει κάθε χρόνο από τα έσοδα της Ευρώπης να διαθέτουν ένα ποσό, ώστε να βοηθήσουν και τις υπόλοιπες ομάδες, με το goal line technology και οτιδήποτε άλλο βοηθάει το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Γ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ στη "ΔΙΚΗ": «Η Γαλλία φαβορί στο Euro»

Ο Έλληνας προπονητής και Σύμβουλος Στρατηγικού Ποδοσφαιρικού Σχεδιασμού της Ομόνοιας, Γιάννης Αναστασίου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Δίκη στο OPEN» και σχολίασε όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής στο Euro 2024.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Η διοργάνωση ξεκίνησε με πολλά γκολ, τα φαβορί κερδίζουν, με εξαίρεση το Βέλγιο, το οποίο ηττήθηκε από τη Σλοβακία. Από τη στιγμή που και η τρίτη θέση στους ομίλους δίνει πρόκριση στην επόμενη φάση, έχει κάνει τις ομάδες πιο επιθετικές και δεν παίζουν με σκοπιμότητα.

Κάποιες ομάδες βασίστηκαν στην ατομική ποιότητα, αλλά οι περισσότερες ομάδες δίνουν βαρύτητα στην αθλητικότητα και στην ταχυδύναμη όλου του συνόλου.

Για εμένα η Γαλλία είναι μακράν η πιο πλήρης ομάδα στη διοργάνωση, αλλά έχουν κάποια θέματα εσωτερικά. Η Αγγλία μπορεί να κοντράρει τη Γαλλία. Επίσης, η Ισπανία και η Γερμανία έδειξαν καλά δείγματα στην πρεμιέρα και πιστεύω είναι οι τέσσερις ομάδες που μπορούν να πάνε μακριά.

Η αποκατάσταση των παικτών στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντική, καθώς οι ποδοσφαιριστές δίνουν πολλά παιχνίδια και, μάλιστα, σε υψηλή ένταση».

Όταν φεύγεις πριν σε...φύγουν!

Παραιτήθηκε δεκατρείς μέρες πριν τη λήξη της θητείας του ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ Στ.Μάνταλος. 

Γνωρίζοντας ότι δεν θα ανανεωθεί η σύμβαση του. 

Προφανώς έχει πάρει μαθήματα. 

Από Μπριάκο-Ψυχομάνη. 

"Πως θα αδειοδοτηθεί ο Ηρακλής;"

https://www.footballleaguenews.gr/paraskinia/item/111214-%C2%AB%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%BF-%CE%B7%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%82-%C2%BB.html

Ανέγγιχτο ταμείο

Χωρίς μάνατζερ η συμφωνία ΕΠΟ-Γιοβάνοβιτς!

Πρακτική που σπάνια βλέπουμε. 

Διετές...τετραετίας!

Τετραετές συμβόλαιο πρόσφερε η ΕΠΟ στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στη λογική της μακρόχρονης στήριξης.

Συμφωνήθηκε διετές και -όπως ειπώθηκε- το καλοκαίρι του 2026 θα επανεπιβεβαιωθεί η εμπιστοσύνη.  

Νέα εποχή και στο νέο αίμα

Και η Εθνική Ελπίδων στελεχώθηκε στον πάγκο.

Ταουσιάνης ο εκλεκτός. 

Παντού υπάρχει κι ένας Μπέος

Σήμερα στο Metropolis ο Αχ.Μπέος ισχυρίστηκε ότι συμβουλεύει τον Μ.Γκαγκάτση.

Αν πράγματι συμβαίνει, καλό θα ήταν να μας πει γισ ποια ζητήματα τον συμβουλεύει.

Παντού υπάρχει ένας Μπαλτάκος

https://www.ieidiseis.gr/kosmos/251310/agria-dysi-to-aigaio-bbc-kai-daily-mail-pyrovoloyn-me-reportaz-kai-vinteo-to-limeniko-gia-tous-metanastes

Σχετικά με την αξία πώλησης της ΠΑΕ ΑΕΚ

Του Κωνσταντίνου Κοτσώνη
πρώην μέλους Δ.Σ. της πρώην ΠΑΕ ΑΕΚ 

Σε κάθε αγοραπωλησία επιχείρησης το πρώτο που θέλει να μάθει κανείς είναι το τίμημα. Εκτός της έμφυτης περιέργειας θέλει να το μάθει προκειμένου να δει αν αυτό αντιπροσωπεύει την λογιστική (ή χρηματιστηριακή) αξία της. Ωστόσο, υπάρχουν κλάδοι δραστηριότητας και επιχειρήσεις στις οποίες ο Ισολογισμός δεν μας λέει τα πάντα. Με βάση την Λογιστική Επιστήμη η αξία μιας επιχείρησης προκύπτει από την Καθαρή Θέση/Περιουσία της. Για να μην μπερδευόμαστε με τύπους και έννοιες η Κ.Π. της είναι το Σύνολο των Ιδίων Κεφαλαίων της, δηλαδή το τμήμα εκείνο του Παθητικού που αφορά τα Χρέη της επιχείρησης στους μετόχους της.

Τα λεφτά που δίνουν οι μέτοχοι στην εταιρεία (σε οποιονδήποτε λογαριασμό του Μετοχικού Κεφαλαίου και αν καταλογίζονται), τα αδιάθετα Κέρδη, τα κάθε είδους Αποθεματικά και οι Ζημιές συμψηφιζόμενα μας δίνουν το σύνολο των οφειλών της επιχείρησης στον εαυτό της (δηλαδή τους μετόχους, εξ’ ου και «Ίδια Κεφάλαια»). Προφανώς σε επιχειρήσεις με χρόνιες Ζημιές τα Ίδια Κεφάλαια είναι αρνητικά (που σημαίνει πως οι μέτοχοι χρωστούν στην επιχείρηση και όχι το αντίστροφο).

Ακόμα, όμως, και αν η Κ.Π. είναι θετική αυτό δεν σημαίνει πως η επιχείρηση έχει κάποια αξία. Γιατί, στην περίπτωση θετικής Κ.Π. πρέπει να εξετάσουμε ως αυτή προκύπτει. Στο ποσοστό που προκύπτει από αδιάθετα (στους μετόχους) Κέρδη και Αποθεματικά προηγουμένων χρήσεων αυτό κάτι λέει για τη λειτουργία της. Αν, όμως, προκύπτει από χρηματοδότηση των μετόχων, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Καμία Αθλητική Ανώνυμη Εταιρεία ακόμη και αν έχει θετική Κ.Π. δεν είναι κερδοφόρα. Ίσα-ίσα είναι βαθιά ζημιογόνες. Όποτε, στις αγοραπωλησίες των Π.Α.Ε. και Κ.Α.Ε. δεν έχει νόημα να εφαρμόζουμε τα ίδια μέτρα και σταθμά με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Ούτε έχει τόση μεγάλη σημασία να ψάχνουμε πόσα είναι τα Χρέη μιας Α.Α.Ε. καθώς όλοι μας έχουμε ακούσει (χωρίς επαρκείς αποδείξεις εννοείται) για «διπλά συμβόλαια» (και άρα εικονικά Χρέη).

Τις προάλλες διάβασα αυτή την εμπεριστατωμένη ανάλυση σχετικά με το τίμημα των 90 εκ. που υποτίθεται ότι στοίχισε η αγοραπωλησία της Α.Ε.Κ. Με βάση όσα από χρόνια ακούγονταν για 100 εκ. που ζητούσε ο Μελισανίδης το τίμημα φαίνεται λογικό. Με βάση, όμως, τον τελευταίο Ισολογισμό (Ιούλιος 2022-Ιούνιος 2023) είναι απολύτως παράλογο.    

Η Κ.Π. της ΝΕΑΣ Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. στις 30 Ιουνίου 2023 ήταν 4.737.279 Ευρώ. Συνυπολογίζοντας και την διαγραφή Ζημιών στην ίδια Χρήση ύψους 7.429.955 Ευρώ, τότε η Κ.Π. της Π.Α.Ε. είναι -2.692.676 Ευρώ (βλέπε άρθρο 7 του Καταστατικού). Υποθέτοντας ότι τα 90 εκ. είναι ακριβή, το συνολικό τίμημα που καλείται να καταβάλει ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι 146.779.202 Ευρώ (56.779.202 είναι τα συνολικά Χρέη της Π.Α.Ε. χωρίς το αναγνωρισμένο στα βιβλία της ενοίκιο του γηπέδου για τα επόμενα 30 χρόνια).

Στο σημείο αυτό χρειάζεται μια διευκρίνηση: Τα σχεδόν 36 εκ. που η Π.Α.Ε. έχει αναγνωρίσει στην ερασιτεχνική σαν υποχρέωση από ενοίκια για τα επόμενα 30 χρόνια δεν είναι μια επένδυση από την οποία θα βγάλει λεφτά ακόμα και αν το σχετικό κονδύλι είναι καταχωρημένο στον λογαριασμό των Παγίων του Ενεργητικού. Το δικαίωμα χρήσης του γηπέδου δίνει αναλόγως την δυναμικότητα της ομάδας που διαθέτει στην Π.Α.Ε. να βγάλει λεφτά, αλλά δεν της εγγυάται κάτι. Το δικαίωμα χρήσης του γηπέδου δεν είναι ανάλογο μιας πατέντας η εκμετάλλευση της οποίας θα φέρει εκατομμύρια ή κάποιων πνευματικών δικαιωμάτων. Όπως οποιαδήποτε επιχείρηση του λιανεμπορίου δεν αποκτά κάποια υπεραξία από το ακίνητο στο οποίο δραστηριοποιείται έτσι και η Π.Α.Ε.

Έτσι, με 90 εκ. (αν όντως είναι τόσα) ο Μάριος Ηλιόπουλος αγόρασε μόνο την Π.Α.Ε. και το δικαίωμα αυτή να παίζει στην Ν. Φιλαδέλφεια έναντι ενοικίου 1,2 εκ. τον χρόνο. Αν, τώρα, παίζοντας στην OPAP ARENA βγάλει πολλά λεφτά αυτό θα γίνει μόνο αν οι οπαδοί της είναι ευχαριστημένοι με την ομάδα που έχει ώστε να πηγαίνουν στο γήπεδο.

Κλείνοντας, πρέπει να έχει γίνει ξεκάθαρο πως σε μια αγοραπωλησία Α.Α.Ε. δεν έχει νόημα να ψάχνουμε την Κ.Π. ή την «Φήμη και Πελατεία» (υπεραξία) της. Γιατί, πίσω από μια τέτοια συναλλαγή (όπως και αν αφορούσε ένα Μ.Μ.Ε.) κρύβονται και άλλες παράμετροι όπως η πίεση που ο ιδιοκτήτης μπορεί ν’ ασκήσει στην πολιτική εξουσία. Και δυστυχώς ή ευτυχώς γι’ αυτό το κομμάτι της συναλλαγής μόνο να υποθέτουμε