powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Η δόξα πάνω από τη ζωή


Η Σάνθι Σαουνταραγιάν είναι μια συμπαθέστατη 26χρονη κοπέλα που γεννήθηκε και ζεί στην Ινδία.Η οικογένειά της μόλις που τάφερνε βόλτα,σε μια χώρα που το πέρασμα του Γκάντι της έδωσε την ανεξαρτησία της,όχι όμως και την οικονομική ανάπτυξη.
Ο πατέρας της Σάνθι ήταν ένας από τους πολλούς Ινδούς πολίτες που δούλευε νυχθημερόν στη φάμπρικα για να βγάλει τα προς το ζειν.Μέχρι που το γεμάτο ζωή κορίτσι του ασχολήθηκε με τον αθλητισμό.Δρομέας μεσαίων αποστάσεων,έγινε πρωταθλήτρια Ινδίας στα 800 μ. και στους Πανασιατικούς Αγώνες πήρε το αργυρό μετάλιο,κάνοντας περήφανη την οικογένεια της.
Μόνο περήφανη; Άλλαξε και η ζωή της.Δόξα και χρήμα με ουρά.Συνεχείς προσκλήσεις για χρυσοφόρα μήτινγκ υπεραθλητών και δημοσιότητα χωρίς όρια στη μεγάλη,αλλά φτωχή της, χώρα.
Πριν μερικούς μήνες η Σάνθι απέτυχε σε γενετικό τεστ και το μετάλιο της αφαιρέθηκε εν μέσω ψιθύρων και κραυγών της υπερσυντηρητικής ινδικής κοινωνίας.Η 26χρονη πρωταθλήτρια δεν άντεξε τη ντροπή και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει παίρνοντας ποντικοφάρμακο.Ευτυχώς απέτυχε,αλλά η ταμπέλα της ντοπαρισμένης με το μεταλαγμένο DNA θα την ακολουθεί παντού.
Ο πατέρας της ξαναγύρισε στο εργοστάσιο που δούλευε και προσπαθεί να πείσει την κόρη του ότι η ζωή είναι πάνω από τη δόξα και το χρήμα.Δεν θα είναι εύκολο σε μια εποχή που τα πιο σκληρά αναβολικά μπορείς να τα παραγγείλεις μέσω internet και να έρθουν σπίτι σου από την Αμερική με delivery...

kyrthomaidis@yahoo,gr