powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Ανοίξαμε και σας...περιμένουμε!


Γράφαμε για την απειλή του προέδρου της Μπάρτσα Τζόαν Λαπόρτα προς Πλατινί και Μπλάτερ που θα εκφραστεί με ουσιαστικό περιεχόμενο μέσα από την ίδρυση της G45.Οι ευρωπαϊκοί κολοσσοί,συνεπικουρούμενοι από τους μικρομεσαίους, δεν πρόκειται να ανεχτούν την αυθαιρεσία UEFA-FIFA να παίρνουν τους ακριβοπληρωμένους σταρ οι εθνικές ομάδες για ψύλλου πήδημα.
Και όχι μόνον αυτό: Θέλουν μερίδιο από τα υπερκέρδη δύο private ποδοσφαιρικών αρχών που φτιάχνουν περιουσίες σ' ένα κλειστό κύκλωμα ατζέντηδων και διεφθαρμένων παραγόντων.
Θα αναρωτηθείτε δικαίως: Ο Λαπόρτα,ο Αμπράμοβιτς και οι συν αυτώ προέρχονται από παρθενογέννηση και ο στόχος τους είναι να αναπτύξουν αξιοκρατικά το ποδόσφαιρο και να μην το χρησιμοποιήσουν για αλλότριους σκοπούς ή ως μηχανισμό εξουσίας; Εδώ δικτάτορες παρέμειναν στην καρέκλα γιατί αντιλήφθηκαν εγκαίρως τη δύναμη της μπάλας,καθιστώντάς την κρατικό ιδεολογικό εργαλείο αποπροσανατολισμού (βλέπε στρατηγός Βιντέλα,1976,Αργεντινή).
Σύμφωνοι.Ο καθένας από τους μεγαλοσχήμονες προέδρους προσδοκά την προσωπική ασπίδα προστασίας του μέσα από το θρυλικό όνομα της ομάδας που αγγίζει τις καρδιές εκατομμυρίων πολιτών.Ομως προσέξτε τι κάνει ο Λαπόρτα: Εργοστάσιο πρωταθλητών στην Αργεντινή! Ο νέος Μέσι δεν θα βγει απαραιτήτως στο ''Λα Μάσια'',το προπονητικό κέντρο δίπλα στο ''Καμπ Νου'',αλλά στο Σαν Χούστο της Αργεντινής,όπου ήδη 200 παιδιά ηλικίας 10-15 ετών ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους φορώντας τη φανέλα των ''μπλαουγκράνα''.
Αυτό ακριβώς το αναπτυξιακό πλάνο ορθολογικής πολιτικής χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.Ομως η ΕΠΟ έχει σοβαρότερες ασχολίες.Να μαλώνει με την πολιτεία...

kyrthomaidis@yahoo.gr