powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Go home fraud

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ήταν το κεντρικό πρόσωπο του φιλικού αγώνα μεταξύ των Los Angeles Galaxy και της Μίλαν (2-2), ο οποίος ήταν ο πρώτος εντός έδρας για τον Αγγλο σταρ μετά την επιστροφή του από το Μιλάνο στο L.A. Οι "σκληροπυρηνικοί" οπαδοί των Galaxy δεν σταμάτησαν να τον αποδοκιμάζουν και αίσθηση προκάλεσαν τα πανώ που ανάρτησαν.
Το γεγονός ότι έχασε τη μισή σεζόν της MLS για να αγωνιστεί στη Μίλαν φαίνεται πώς δεν έχει ξεχαστεί από τους φίλους των Galaxy. Η υποδοχή που του επεφύλασαν ήταν ζεστή αλλά με την αρνητική της έννοια.
Πανώ του στιλ "Go home fraud" ("πήγαινε σπίτι σου απατεώνα)" με μία πλάγια κόκκινη γραμμή πάνω στο νούμερο 23 ή "Hey Becks, Here Before You, Here After You, Here Despite You" (Εδώ πριν από εσένα, Εδώ μετά από εσένα, Εδώ παρά την παρουσία σου") δέσποζαν στις εξέδρες του γηπέδου. Σε κάθε επαφή του με τη μπάλα ο Μπέκαμ αποδοκιμαζόταν έντονα και στο ημίχρονο κινήθηκε προς την πλευρά των φανατικών οπαδών.
Με μία χειρονομία ζήτησε από έναν οπαδό να έρθει κοντά του, εκείνος πήδηξε από τη θέση του να μπει στον αγωνιστικό χώρο αλλά παρενέβησαν οι αστυνομικοί και το θέμα έληξε εν τη γεννέσει του. "Ενας από αυτούς έλεγε πράγματα τα οποία δεν ήταν ωραία. Εφτανε μέχρι τη γραμμή του γηπέδου. Του είπα, πρέπει να ηρεμήσεις και έλα να μου σφίξεις το χέρι. Και πήδηξε στο γήπεδο. Στη συνέχεια παρατήρησα μία αναταραχή στη γωνία του κόρνερ αλλά ήμουν μακριά και δεν μπορώ να σχολιάσω".
Στο 65ο λεπτό κι ενώ το σκορ ήταν 2-1 υπέρ της Μίλαν ο Μπέκαμ εκτέλεσε κόρνερ στέλνοντας τη μπάλα στο κεφάλι του Μπράιαν Τζόρνταν κι απο'κει στα δίχτυα των Ιταλών. Δέκα λεπτά αργότερα αντικαταστάθηκε και αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο χειροκρότησε τον κόσμο. Η απάντηση των φίλων των Galaxy ήταν μοιρασμένη. Αλλοι ανταπέδωσαν, άλλοι όμως, συνέχισαν να αποδοκιμάζουν.