powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Βρέθηκε λύση με την Morgan Stanley

Το πήραν πάνω τους οι Νοτιάς και Παππάς το θέμα της Morgan Stanley και οδηγούν την ΑΕΚ σε λύση. Έστω και αν χρειαστεί τελικά να βάλουν πολύ περισσότερο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη οι κιτρινόμαυροι, απ’ όσο ήλπιζαν πως θα χρειαζόταν να έβαζαν…
Έπειτα από τις διαπραγματεύσεις με τον αμερικανικό χρηματοοικονομικό οργανισμό, η συμφωνία δείχνει να κλείσει στα 5,8 εκατοομύρια ευρώ, σαφέστατα πολλά περισσότερα από τα 2,5 εκατ. ευρώ ή τα 3,2 εκατ. ευρώ που πίστευαν ότι θα κατάφερναν να πετύχαιναν το deal.
Η τράπεζα αποδείχθηκε πολύ σκληρή απέναντι στην ΠΑΕ ΑΕΚ και δεν δέχτηκε να χαρίσει τίποτε περισσότερο, πέραν των τοκοχρεολυσίων, τα οποία ανέρχονται κοντά στις 400.000 ευρώ. Έτσι, από το συνολικό χρέος των σχεδόν 6,2 εκατομμυρίων ευρώ (τόσο έχει φτάσει με τους τόκους), οι κιτρινόμαυροι θα κληθούν να πληρώσουν 5,8 εκατομμύρια ευρώ.
Aπό αυτά τα χρήματα, τα 3,2 εκατ. ευρώ θα δοθούν άμεσα στην τράπεζα για την επίτευξη της συμφωνία και τα υπόλοιπα 2,6 θα καταβληθούν μέσω νέας ευνοϊκής ρύθμισης, χωρίς επιπλέον τόκους, αν οι δόσεις φυσικά πληρώνονται μέσα στις προθεσμίες που θα ορισθούν.
Μάλιστα στο τέλος της σεζόν, θα καταβληθεί η πρώτη νέα δόση, η οποία θα είναι και η μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες, κοντά στις 800.000 ευρώ, έτσι ώστε να απομείνει ένα χρέος στα 2 εκατομμύρια ευρώ.
Εγγυητές προς την Morgan Stanley γι’ αυτή τη νέα συμφωνία, θα μπούνε οι Νοτιάς και Παππάς, οι οποίοι παίρνουν πια οριστικά στις πλάτες τους το θέμα του δανείου και εκτιμούν ότι μέσω του προαναφερθέν ντιλ, θα ανοίξουν οι δρόμοι για την έλευση νέου επενδυτή το καλοκαίρι, όπου είναι και ο βασικότερος στόχος τους…
ΠΗΓΗ: sportdog.gr