powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ευρωπαϊκή απόφαση-κόλαφος για την ΕΠΟ

Γ.ΟΡΦΑΝΟΣ: "ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΣΙΚΕ ΜΑΤΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"

Η απόφαση-σταθμός του Ανωτάτου Αθλητικού Δικαστηρίου της Λωζάνης (CAS) που εκθέτει την ΕΠΟ, παρουσιάστηκε στην εκπομπή "Η ΔΙΚΗ στο BLUE SKY".

Σε 26 σελίδες το Δικαστήριο δικαιώνει την UEFA, η οποία επέβαλε 8ετή αποκλεισμό στην σκοπιανή ομάδα Πομπέντα, έχοντας ως αποδεικτικό υλικό μόνο τα στοιχεία του ΣΑΣΑ (Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης).

Η ετυμηγορία του CAS αποτελεί κόλαφο για την ΕΠΟ, η οποία επιμένει να μην παραδίδει τους φακέλους της UEFA με τα 25 ύποπτα ελληνικά ματς στην Αθλητική Δικαιοσύνη.

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, που ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων της εκπομπής, τόνισε ότι είναι αυτονόητη υποχρέωση του κ.Πιλάβιου να παραδώσει τα στοιχεία στον Αθλητικό Δικαστή, ο οποίος είναι και ο μόνος που μπορεί να τιμωρήσει ομάδες.

"Ο πολιτικός δικαστής μπορεί να τιμωρήσει μόνο φυσικά πρόσωπα και κακώς ο ΓΓΑ παρέλαβε τους φακέλους και τους πήγε στον εισαγγελέα.Αυτή είναι δουλειά της ΕΠΟ, όπως δική της δουλειά είναι να δώσει τα στοιχεία στη δημοσιότητα", τόνισε ο κ.Ορφανός.