powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Νέος «ύποπτος αγώνας» στη Σούπερ Λίγκα

Δεύτερο ματς της Σούπερ Λίγκας βρίσκεται στη λίστα των «ύποπτων παιχνιδιών» της ΟΥΕΦΑ το αποτέλεσμα των οποίων προκαθορίστηκε για στοιχηματικούς λόγους.

Οπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιος, στη συνέντευξη που έδωσε στην «Κ» στις 11/4, η ΟΥΕΦΑ ενημερώνει την ομοσπονδία σποραδικά και όχι με τη μορφή φακέλων, προσθέτοντας ότι υπάρχει συνεχής ροή πληροφοριών.

Από τις 6 Φεβρουαρίου –ημερομηνία του τελευταίου «ύποπτου παιχνιδιού» που περιλαμβάνεται στον τρίτο φάκελο– μέχρι τις 14 Μαρτίου, η ΕΠΟ έχει ειδοποιηθεί για ακόμη τέσσερις αγώνες. Ο ένας, όπως προαναφέραμε, εντάσσεται στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και διεξήχθη από την 22η έως την 26η αγωνιστική.

Υπενθυμίζεται ότι στον τρίτο φάκελο, ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι έφτασε στα γραφεία της ΕΠΟ στις 9 Μαρτίου, περιλαμβανόταν για πρώτη φορά παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας το οποίο είναι το Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα.

Τα άλλα τρία παιχνίδια για τα οποία έχει ειδοποιηθεί η ΕΠΟ ανήκουν στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.

Συνεπώς, με βάση τα νέα στοιχεία, ο χάρτης των κατά την ΟΥΕΦΑ «ύποπτων αγώνων» των ελληνικών διοργανώσεων από το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν (από 1/1/2009) και φέτος έχει ως εξής:

Ο πρώτος φάκελος που έφτασε στις 17 Νοεμβρίου περιείχε 10 αγώνες του περσινού πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής και τρεις αγώνες του φετινού κυπέλλου.

Ο δεύτερος φάκελος ήρθε στις 20 Φεβρουαρίου και περιελάμβανε τέσσερις αγώνες της Β΄ Εθνικής.

Ο τρίτος φάκελος μαθεύτηκε στις 9 Μαρτίου και περιείχε έναν αγώνα της Σούπερ Λίγκας και πέντε της Β΄ Εθνικής.

Την επόμενη εβδομάδα –πιθανότατα της Δευτέρα– το θέμα αναμένεται να μεταφερθεί στη Βουλή κατόπιν επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αθ. Πλεύρη, με θέμα «Καταγγελίες για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου».

Το εντυπωσιακό στην ερώτηση του κ. Πλεύρη, η οποία κατατέθηκε την περασμένη Δευτέρα και απευθύνεται στους υπουργούς Πολιτισμού και Δικαιοσύνης, είναι ότι ο βουλευτής φαίνεται να έχει στα χέρια του τα στοιχεία που περιέχονται στους φακέλους.

Στην ερώτηση που κατέθεσε φαίνεται να γνωρίζει ακριβώς πόσα ύποπτα παιχνίδια αντιστοιχούν σε κάθε κατηγορία και μάλιστα γνωρίζει και τα πιο πρόσφατα. Οτι, δηλαδή, υπάρχει και δεύτερο παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας.

Ενα ακόμη στοιχείο που δείχνει ότι ο κ. Πλεύρης πιθανότατα γνωρίζει είναι ότι κάνει λόγο για τρία παιχνίδια του κυπέλλου, ενώ μέχρι τώρα γνωρίζαμε για δύο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο ερώτημα που απευθύνει καταλήγει ως εξής: «Προτίθεστε να τους δώσετε στη δημοσιότητα (σ. σ. τους φακέλους) για την προστασία των φιλάθλων, παικτών του στοιχήματος και των ομάδων ή θα πρέπει εμείς να προβούμε σε αυτή τη δημοσίευση;».

>>>Ρεπορτάζ του Θάνου Μπλούνα στην ΅Καθημερινή"