Η ταινία «Άλλος για το εκατομμύριο» είναι κωμωδία της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Για την ακρίβεια, πρόκειται για παραγωγή του 1964 στην οποία πρωταγωνιστούν οι Μίμης Φωτόπουλος, Γιάννης Γκιωνάκης και Μπεάτα Ασημακοπούλου και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την ιλαροτραγωδία των ολυμπιακών έργων που διεκπεραίωσε η πρώην διοίκηση της ΕΟΠΕ, με πρόεδρο τον Θανάση Μπελιγράτη για λογαριασμό της ΓΓΑ.
Η υπόθεση των ολυμπιακών κατασκευών αποτελεί ανοιχτή πληγή και για τη διοίκηση της ΕΟΠΕ, αφού καθημερινά ξεφυτρώνουν υποχρεώσεις απέναντι σε εταιρείες και προμηθευτές και ελλοχεύει ο κίνδυνος κατάσχεσης της τακτικής επιχορήγησής της. Άλλωστε από μια χρεωμένη αθλητική ομοσπονδία δεν έχει άλλη επιλογή για κατάσχεση.
Στα μέσα Μαρτίου έφτασε ένα περίεργο φιρμάνι στην ομοσπονδία βόλεϊ. Ήταν από την πληρεξούσια δικηγόρο της ολλανδικής κατασκευαστικής εταιρείας Ντε Μπουρ, τη Βασιλική Πανταζή, με το οποίο ζητούσε να ενημερωθεί από τη νυν διοίκηση της ΕΟΠΕ αν «ανακάλυψε» το χαμένο εκατομμύριο ευρώ, που έχει να λαμβάνει από το 2003, για μια σειρά έργων που εκτέλεσε και παρέδωσε.
Η δικηγόρος της ανώνυμης εταιρείας, βέβαια, πριν χτυπήσει την πόρτα της ΕΟΠΕ είχε λάβει τη σχετική ενημέρωση από τη ΓΓΑ και ειδικότερα τόσο από τη Γενική Διεύθυνση Υποστήριξης Αθλητισμού, όσο και από τη Διεύθυνση Κατασκευής και Συντήρησης, πως το οφειλόμενο ποσό έχει εξοφληθεί. Για την ακρίβεια, πληροφορήθηκε ότι έχουν μπει σε κωδικό της ομοσπονδίας βόλεϊ.
Η Ντε Μπουρ θέλει τα λεφτά της καθώς έχει προμηθεύσει και εγκαταστήσει τρία ανεξάρτητα μεταλλικά προσωρινά και μεταφερόμενα προπονητήρια στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νέων του Αγίου Κοσμά (ΕΑΚΝΑΚ), το οποίο μετατράπηκε το 2003 σε ολυμπιακό προπονητήριο και εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.
Στην επιστολή που έστειλε η Πανταζή απαιτεί, και με το δίκαιό της, να χορηγηθεί από την ομοσπονδία βόλεϊ έγγραφο που θα αναγνωρίζει την υπαρκτή και νόμιμη οφειλή της ΕΟΠΕ. Τα ερωτήματα που γεννιούνται με έγγραφο που έστειλε η δικηγόρος της Ντε Μπουρ είναι πού βρίσκεται το ένα εκατομμύριο ευρώ, που αγνοείται εδώ και μία επταετία; Έχει εξηγήσει κάποιος από την ΕΟΠΕ και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τι έγιναν τα χρήματα του έλληνα φορολογούμενου; Γιατί μια αθλητική ομοσπονδία, που είναι άσχετη με τις κατασκευές, μπλέχθηκε σε αυτήν την περιπέτεια;
Ερωτήματα που προκύπτουν καθημερινά στον αριθμό 7 της λεωφόρου Κηφισίας. Η συγκεκριμένη ιστορία, πάντως, έχει πάρει έκταση, διότι οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ενεπλάκη στην υπόθεση και η ολλανδική πρεσβεία…
ΠΗΓΗ: Το Παρόν