powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ένοχοι οι δήμαρχοι-Αθώος ο Μπέος!

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Την ενοχή των πρώην προέδρων και μελών, ανάμεσα στους οποίους είναι οι πρώην Δήμαρχοι Νέας Σμύρνης, Γ. Κουτελάκης και Γ. Σιότροπος, πρότεινε ο Εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και αφορά τα αδικήματα της απάτης κατά του Δημοσίου, της πλαστογραφίας και της χρήσης πλαστού εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση σχετίζεται με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ στα βιβλία της ΠΑΕ Πανιώνιος για την πενταετία 1995-2000, κατά την οποία διαπιστώθηκαν οι παραβάσεις.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι, που διετέλεσαν μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ από τον Μάρτιο του 1995 ως τον Ιούλιο του 2000, συναποφάσισαν με "ενότητα δόλου" και με "εναλλασσόμενους ρόλους" να καταρτίσουν εικονικά τιμολόγια για δήθεν παροχή υπηρεσιών, όπως βαψίματα, αγορά χλοοτάπητα, ανακατασκευή κιγκλιδωμάτων κ.ά., που "προσέφεραν" στην ομάδα ανύπαρκτες φορολογικά εταιρείες.

Πέρα από τους Κουτελάκη και Σιότροπο, κατηγορούμενοι είναι ο πρώην μεγαλομέτοχος, Αχ. Μπέος, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Λ. Σιότροπος, οι πρώην αντιδήμαρχοι και αντιπρόεδροι της ΠΑΕ, Μ. Ιακωβάκη και Γ. Πώποτας και τα πρώην μέλη, Β. Κορκοβίλη, Κ. Μαγκριώτης, Π. Κρυπωτός και Ελ. Γενεράλης.

Ωστόσο, ο Εισαγγελέας έκρινε ότι ο Αχιλλέας Μπέος δεν είναι ένοχος, ο μόνος από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, δεχόμενος ότι το διάστημα στο οποίο βρέθηκε στην ΠΑΕ εκείνο τον καιρό ήταν πολύ μικρό, ενώ επίσης το ποσό και τα αδικήματα είναι πλημμελήματα, που έχουν παραγραφεί. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί ίσως και μέχρι αύριο.
ΠΗΓΗ: SoccerPlus.gr