powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Οι αιφνιδίως πλουτίσαντες του ελληνικού ποδοσφαίρου

Το ΣΔΟΕ συνεχίζει τους ελέγχους του σε πρόσωπα που ασχολούνται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και σε λογαριασμό παράγοντα ΠΑΕ της περιφέρειας βρέθηκαν 6 εκατομμύρια ευρώ. Και τρίτος μάνατζερ εμφανίζεται να έχει αποκομίσει τεράστια κέρδη από υπό διερεύνηση συναλλαγές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Έθνους της Κυριακής", ο εν λόγω παράγοντας εντοπίστηκε να έχει τραπεζικό λογαριασμό με το προαναφερθέν σημαντικό ποσό, με τους ελεγκτές της δίωξης οικονομικού εγκλήματος να ερευνούν από την περασμένη εβδομάδα πως τόσα λεφτά βρέθηκαν στις τσέπες του.

Έτσι, αν ο κάτοχος του λογαριασμού δεν καταφέρει να αιτιολογήσει επαρκώς τη νομιμότητα των συναλλαγών του, τότε θα οδηγηθεί στην Εφορία για φοροδιαφυγή αλλά και στη Δικαιοσύνη για τη διάπραξη οικονομικού εγκλήματος.

Σε ότι αφορά τον τρίτο μάνατζερ που έχει πλουτίσει αιφνίδια, φέρεται να πρόκειται για γνωστό ατζέντη της Αθήνας, ο οποίος συγκαταλέγεται σε έναν κύκλο περισσότερων από 100 φυσικών προσώπων, εκ των οποίων τουλάχιστον 80 διαθέτουν λογαριασμούς με ποσά άνω των 300.000 ευρώ ο καθένας, που φυσικά δεν έχει αιτιολογηθεί η προέλευσή τους και δεν υπάρχουν παραστατικά.

Σ' αυτά τα πρόσωπα περιλαμβάνονται παράγοντες ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, της Football League, διαιτητές, μάνατζερ, ποδοσφαιριστές και δημοσιογράφοι.