powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Το κόμπλεξ της UEFA κατά της Ελλάδας

Η χθεσινή εικόνα στο γήπεδο της Χάιντουκ απέδειξε το κόμπλεξ που έχει η ΟΥΕΦΑ κατά των ελληνικών ομάδων.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι υπάλληλοι του Λέναρτ Γιόχανσον παλαιότερα, αλλά και του Πλατινί τώρα, έβγαλαν όλη τους την εμπάθεια και την αυστηρότητα στις ελληνικές ομάδες.

Η παραμικρή οργανωτική ατέλεια, αποτελεί αφορμή για τους ελεγκτές της UEFA, ώστε να μικρύνουν στα μάτια της Ευρώπης το ούτως ή άλλως υποβαθμισμένο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γήπεδα όπως της Τούμπας, πήραν την τελευταία στιγμή το "πράσινο φως" για να χρησιμοποιηθούν.

Τα παραμικρά επεισόδια, όπως στο Καραϊσκάκη, επέφεραν ποινές στις ομάδες.

Όλα αυτά, την ώρα που ο Πλατινί επιτρέπει να παίζεται αγώνας του Europa League σε γήπεδα όπως το χθεσινό της Χάιντουκ! To Poljudska ljepotica μεταφράζεται σε "Ομορφιά του Poljud!". Μόνο ομορφιά δεν ήταν όμως αυτό το χωράφι που παρουσίασαν οι Κροάτες. Οι χιλιάδες τρύπες και λάσπες παρέπεμπαν περισσότερο σε γήπεδο τοπικού Πρωταθλήματος και λιγότερο σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Η εικόνα της μικρής περιοχής με την λακκούβα βάθους τριάντα εκατοστών μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει για το φημισμένο έργο του Μισέλ Πλατινί... Θα μπορούσε να αποτελεί κάλλιστα χωράφι όπου βόσκουν ζώα.

Η σωματική ακεραιότητα των παικτών βρέθηκε σε κίνδυνο επί ενενήντα λεπτά. Αποτελεί θαύμα το γεγονός ότι οι παίκτες έφυγαν μόνο με μικροτραυματισμούς και όχι με κάτι σοβαρό.

Την επόμενη φορά που κλιμάκιο της UEFA θα ελέγξει τα ελληνικά γήπεδα, θα ήταν καλό να τα συγκρίνει πρώτα με το χθεσινό γήπεδο της Χάιντουκ, προτού στάξει χολή για το ελληνικό ποδόσφαιρο...
ΠΗΓΗ: mpalakia.blogspot.com