powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ποιοι ερίζουν για τα 15 δισ. ευρώ του τζόγου

ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ, ΜΕΛΙΣΑΝΙΔΗΣ, ΜΠΕΟΣ, ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΧΑΤΖΗΪΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΡΕΣΤΗΣ

Aπό το ρεπορτάζ του Χρ.Τσατσαρώνη, στην "Ισοτιμία":

"Για τα λεγόμενα «φρουτάκια», ζωηρό ενδιαφέρον φέρεται ότι έχει εκδηλώσει ο όμιλος Κοντομηνά, που συνεργάζεται με την αγγλική William Hill, ο όμιλος Aegean του Δημ. Μελισσανίδη, αλλά και συμφέροντα του Αχ. Μπέου.

Στο χορό της αδειοδότησης για το διαδικτυακό στοίχημα έχουν εισέλθει τόσο οι ήδη παρανόμως δραστηριοποιούμενες εταιρείες, όσο και άλλα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ειδικότερα, πέραν του ΟΠΑΠ, ενδιαφέρον δείχνουν η Intralot του Σ. Κόκκαλη (με πιθανή τη συμμετοχή και του ομίλου Μπομπολα ) και η ιταλική Lottomatica που έχει εξαγοράσει και την G Tech, υποψήφια νέα τεχνολογική πάροχο του ΟΠΑΠ στον εν εξελίξει διαγωνισμό.

Δραστηριότητες όμως -νόμιμες- διεκδικούν και οι ήδη παρούσες στην εγχώρια αγορά εταιρείες: η Eurobet, που ανήκει στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό όμιλο, τον βρετανικό GALA και εκπροσωπείται στην Ελλάδα από Κύπριους επιχειρηματίες. Η SportingBet, την οποία εκπροσωπεί η εισηγμένη στο Χ.Α. εταιρεία Centric των αδελφών Οντόνι.

Επίσης η γαλλική Betfair, την οποία εκπροσωπεί στην Ελλάδα και την Κύπρο το δικηγορικό γραφείο Στρογγυλού. Η Bwin(γερμανοαυστριακή), την οποία εκπροσωπεί στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, η Orange, εταιρεία υπηρεσιών διαφήμισης και μάρκετινγκ και η Avenir (πρώην Ζήνων) των επιχειρηματιών Γιάννη Βαρδινογιάννη (του Σήφη), Στέλιου Χατζηιωαννου (EasyGroup) και Βίκτωρα Ρέστη. Υπάρχουν ακόμα οι εταιρείες Klikbet και Interwetten, που αντιπροσωπεύονται από μεγάλα δικηγορικά γραφεία στην Ελλάδα και την Κύπρο".