powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

"Να, που πήγαν τα λεφτά"

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την κάθαρση στον χώρο του ποδοσφαίρου.
«Αυτό που συμβαίνει από χτες είναι το πρώτο βήμα. Αυτό γινόταν μέχρι τώρα και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει τέλος. Αποφασίστηκε η επίσπευση του νομοσχεδίου για τη βία στα γήπεδα. Εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΔΟΕ, εντατικοποίηση των ελέγχων που γίνεται στις λέσχες. Αυτά που λέμε τα εννοούμε», είπε αρχικά ο κ. Γερουλάνος.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Χτες η αστυνομία προχώρησε σε 15 συλλήψεις και 10 προσαγωγές. Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολές για να μην σταματήσουμε πουθενά. Ο πρωθυπουργός μίλησε για αποκατάσταση της ευνομίας και για ένα κράτος δικαίου. Λέγαμε πού πήγαν τα λεφτά. Να πού πήγαν τα λεφτά, στη διαφθορά, στην ανομία, στα χέρια κάποιων επιτήδειων».
Κλείνοντας, υπογράμμισε: «Θέλουμε ο κόσμος να γυρίσει στα γήπεδα, χωρίς φόβο και στημένους αγώνες. Πρέπει αν γίνει ουσιαστική εξυγίανση. Δεν θα γίνει με κορώνες αλλά κοιτώντας το ποδόσφαιρο εξ ολοκλήρου. Ο κόσμος θέλει διαφάνεια για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ΕΠΟ και για τη συμμετοχή των ομάδων στο πρωτάθλημα».


Στο μεταξύ, ανακοίνωση για την υπόθεση των στημένων αγώνων εξέδωσε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.
Σ' αυτήν αναφέρονται τα εξής:
«Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των αρχών ασφαλείας της χώρας για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών και του παράνομου στοιχήματος θα συνεχιστούν αποφασιστικά.
Όλα στο φως, πλήρης διαφάνεια, εφαρμογή των νόμων, απονομή δικαιοσύνης, προστασία του πολίτη και του δημοσίου συμφέροντος».