powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

H κυβέρνηση Μητσοτάκη τι θα κάνει για το ενιαίο μισθολόγιο στις αθλητικές Ομοσπονδίες;

Όταν μόνο ο πρόεδρος Β.Γραμμένος κοστίζει στην ΕΠΟ ίσως και περισσότερο από 20.000€ το μήνα (ακαθάριστοςμισθός, έξοδα παράστασης, ξενοδοχεία, αεροπορικά εισιτήρια κλπ), δεν προκαλεί καμία απολύτως εντύπωση ότι η Ομοσπονδία είναι έτοιμη να ζητήσει δάνειο 3 εκατ. ευρώ από τις FIFA/UEFA και παράλληλα να λάβει μέτρα μείωσης των ανελαστικών και όχι μόνον δαπανών της (https://www.kathimerini.gr/1048921/article/epikairothta/a8lhtismos/daneio-yyoys-3-ekat-eyrw-etoimazetai-na-zhthsei-h-epo).
Θυμίζουμε τι είχε γράψει η στήλη στις 27/2/2019:
"Ενιαίο κοροϊδολόγιο (2)
Τα γραπτά μένουν.

Ολομέλεια της Βουλής, συνεδρίαση ΟΒ’, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, από τα πρακτικά, σελ. 4903:


'ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισµού και Αθλητισµού): Δεν είναι καθόλου η µπάλα στην εξέδρα. Η µπάλα στην εξέδρα ήταν οι ειδικές νοµοθετικές πρωτοβουλίες, για να αυξηθούν οι οµάδες, όταν έπεφταν οι οµάδες στις πόλεις µας, να µειωθούν οι οµάδες, όταν µας βόλευε, να αυξήσουµε τους µισθούς, να έχουµε µισθοδοσία αυτήν τη στιγµή στην ΕΠΟ, η οποία έχει εξαιρεθεί από το ενιαίο µισθολόγιο της τάξης...
…….
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισµού και Αθλητισµού): Γιατί µιλάτε για τις αµοιβές της προσωρινής διοικούσας, αλλά δεν µίλησε κανένας τόσα χρόνια για το µισθολόγιο που φτάνει στα 300 εκατοµµύρια για την δεκαετία …’'.

Επειδή εκεί στην ΕΠΟ αλλά και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανόητους, η στήλη θα συνεχίσει να αναδεικνύει το πραγματικό πρόβλημα που δεν είναι άλλο από την διαχρονική πολιτική υποκρισία και τα ρουσφέτια.

Αν δεν υπήρχαν αυτά ο ανώτατος μισθός στην ΕΠΟ θα έπρεπε να είναι αυτός του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου (λιγότερα από 5.000€ μικτά), όπως ισχύει για όλους τους ενταγμένους στο ενιαίο … κοροϊδολόγιο".