powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Γνωμοδοτικό και όχι δεσμευτικό το πόρισμα της ΕΕΑ για τον υποβιβασμό: Ακόμα μια χοντρή "πατάτα" του Lefterakis

Όπως ξαναγράψαμε, ο πρωθυπουργός ανέφερε δύο φορές στη χθεσινή του ομιλία ότι το πόρισμα της ΕΕΑ, για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα και δεν δεσμεύει τους αθλητικούς (τακτικούς) δικαστές που θα επιληφθούν.
Και όταν μέχρι εκείνη τη στιγμή ακόμα και μέλη της ΕΕΑ (!) διατράνωναν ότι το πόρισμα ήταν δεσμευτικό, η στήλη είχε την πρόνοια, κόντρα στο "ρεύμα", να κάνει άλλη μια δημοσίευση (λόγια του Ν.Λαγαρία και πάλι):
"…Αν λοιπόν αυτό το πόρισμα της ΕΕΑ θεωρηθεί ότι είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα, όπου αυτή είναι και η νομική μου άποψη, αυτό το πόρισμα δεν είναι εκτελεστή πράξη. Δεν δεσμεύει…".
Για την ιστορία αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε σπεύσει, με τη γνωστή του βιασύνη, προχειρότητα και ιδιαίτερα επικίνδυνη άγνοια, να μιλήσει για τετελεσμένη "επιβολή ποινής υποβιβασμού", δηλαδή για δεσμευτική απόφαση, που επιβλήθηκε μάλιστα χωρίς "απόλυτη τεκμηρίωση" (περιμένουμε ακόμα να ενημερώσει πώς και γνώριζε ο ίδιος "το έλλειμμα απόλυτης τεκμηρίωσης").
Ξαναδιαβάστε τι είχε γράψει στο twitter ο κατά τα άλλα κρυπτόμενος υφυπουργός:
"Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κρίση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι δυνατόν να επιβάλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση".