powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Εκ του ΙΔΕΑΔ : Ολιστικά... λαυράκια (5)

 Ως γνωστόν οι Ευρωπαίοι δεν παρέχουν δωρεάν μαθήματα. Μα δικαίως θα αναρωτηθείτε οτι δεν υπογράψαμε αυτή την φορά μνημόνιο για να το ακριβοπληρωσουμε, μία απλή μελέτη ζητήσαμε, έστω με κάποιες ειδικές παραγγελίες του κ. Γεραπετριτη. 

Ειδικά ο κ. Υπουργός Επικρατείας ήξερε πολύ καλά οτι επρόκειτο περί γνωμοδότησης κι ως πανεπιστημιακος ξέρει πολύ καλά να πληρώνεται αδρά για τις δικές του νομικές γνωμοδοτησεις!
Με την κοινή λογική είναι προφανές το αντάλλαγμα και ποιοι είναι οι κερδισμένοι από αυτή την ανάθεση μελέτης. Για την κυβέρνηση προτιμότερο θα ήταν να προσλάβει έναν διεθνή εξειδικευμένο οίκο για να του αναθέσει μία πραγματικά ουσιαστική κι εποικοδομητικη μελέτη. Ακόμα και να τον χρυσοπληρωνε θα ήταν ανεκτό, αρκεί η συνολική πρόταση να εφαρμοζόταν πιστά. 
Γιατί εδώ εμφανίζεται ως ένα ΑΝΑΠΗΡΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΠΟΥ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, που οι πλέον υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του αντί να στείλουν κρατικούς υπαλλήλους συνομιλουν οι ίδιοι με διοικούντες κι εκπροσώπους δύο ελβετικών σωματείων, που στις συνομιλίες τους έχουν αποκλείσει τον υποτίθεται καθ'υλην αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού, που έχουν καλλιεργήσει σε συγκεκριμένου συλλογικού χρώματος υπηκόους τους φρουδες ελπίδες οτι μέσω της κρατικής αρωγής θα βάλουν χέρι (και πόδι!) στο ποδοσφαιρικό αυτοδιοικητο, που οι ίδιοι έχουν αναβιβασει την FIFA από απλό συνομιλητή σε Υπερκρατικο Εξουσιαστη αναγνωριζοντας δια του κ. Γεραπετριτη την υπεροχή των κανονισμών και των αποφάσεων  της έναντι των ελληνικών νόμων, που... που... 
Σαν γύφτικα σκερπανια καμαρώνουν ο Τσεφεριν και η παρέα του που φωτογραφιζονται με έναν πρωθυπουργό χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οι Αυγενακης και Γεραπετριτης πετάνε την σκούφια τους για να πετάξουν για Ελβετία, μήπως και τους δεχθεί ο Αντιπρόεδρος Γκρεγκ Κλαρκ ή κάποιο χαμηλοβαθμο στέλεχος, όχι για να απαιτήσουν αλλά για να... επαιτησουν καμιά διαγραφή χρέους για τον Άρη, καμιά μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ κλπ.
Ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας, όταν ανάμεσα στο BETWEEN της olistikis, εμφανίζονται ως ισότιμα συμβαλλόμενα μερη η GREEK (προτιμότερο από το HELLENIC  σε τέτοιου είδους μνημονιακου τύπου συνυποσχετικα!) REPUBLIC, η UEFA και η FIFA!