powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Αποχή δηλώνουν οι Αρεοπαγίτες του Διαιτητικού - "Ανω-κάτω" τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου

 Τα πάνω – κάτω έφερε η πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαιοδοτικού οργάνου του ποδοσφαίρου, Αρεοπαγίτης, Διονυσία Μπιτζούνη, με επιστολή - φωτιά, που έστειλε στην ΕΠΟ και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με την οποία δήλωσε ότι, η ίδια και οι άλλοι τρεις δικαστές του Ανωτάτου Δικαιοδοτικού οργάνου του ποδοσφαίρου, απέχουν πλέον από τα καθήκοντα τους!

Όπως αποκάλυψε η "Δίκη στο Open", η κίνηση της προέδρου του Ανωτάτου Διαιτητικού Δικαστηρίου Διονυσίας Μπιτζούνη ήταν μονόδρομος, μετά την - ουσιαστικά πραξικοπηματική κατάργηση των αθλητικών δικαστών, καθώς το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, από τις 6 Νοεμβρίου, που τεθηκε σε ισχύ, δεν προέβλεψε μεταβατική διάταξη, όπως θα έπρεπε, με την οποια να ορίζει ότι, παραμένουν στις θέσεις τους οι ηδη εκλεγμένοι αθλητικοί δικαστές στα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ, μέχρι να αντικατασταθούν από τους νεους, που θα προκύψουν με το νέο συστημα.

Με αυτό τον τρόπο, ουσιαστικά τους καταργούσε, αφού ούτε να δικάσουν μπορούσαν, αλλά ούτε και να εκδόσουν τις αποφάσεις, για υποθέσεις, που έχουν ήδη συζητήσει, είχαν τη δυνατότητα, καθώς δεν είχαν πλέον δικαιοδοσία.

Η επιστολή – σκαμπίλι, είχε άμεσο αποτέλεσμα, καθώς προ δύο ημερών, ψηφίστηκε μεταβατική διάταξη, η οποία ορίζει ότι, δεν παραμενουν εν ισχύ οι δικαστές σε όλα τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ, μεχρι να αντικατασταθούν.

Η κ. Μπιτζούνη, η οποία είχε την πρωτοβουλία της επιστολής, την οποία συνυπέγραψαν και τα υπόλοιπα μέλη του Ανωτάτου Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, Αρεοπαγίτες Χρήστος Κατσιάνης, Ιωάννα Μαργελου - Μπολτουδάκη και Κυριάκος Φώσκολος, επικαλέστηκε λόγους ευπρέπειας, οι οποίοι δεν επέτρεπαν στους ανώτατους αθλητικούς δικαστές, να παραμείνουν στη θέση της, η οποία καταργήθηκε στις 6 Νοεμβρίου, καθως στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για τους δικαστές, που θα απαρτίζουν τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, δεν υπήρχε η μεταβατική διάταξη, παρά το γεγονός ότι, είχε επισημανθεί η αναγκαιότητα της και από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, με επιστολή του προς τον κ. Τσιάρα.

Η κίνηση Μπιτζούνη αποκάυψε το τεράστιο κενό στην Αθλητική Δικαιοσύνη, καθώς χωρις μεταβατική διάταξη, ο νέος νόμος γιά τους αθλητικούς δικαστες, ουσιαστικά τίναζει στον αέρα και τα τρία δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Η επιστολή εστάλη στην ΕΠΟ, ενω παραδόθηκε και στην πρόεδρο του Αρειου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου, η οποια θα την διαβιβάσει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δικαστικές πηγές από τη ηγεσία της Δικαιοσύνης υποστήριζαν ότι, ακόμη και τώρα, που κε των υστέρων ψηφίστηκε η μεταβατική διάταξη, το κενό έχει δημιουργηθεί και δεν "θεραπεύεται".

Οι δε υποθέσεις, που έχουν συζητηθεί απο τις καταργηθείσες συνθέσεις των αθλητικών δικαστών, θα πρέπει να ανασυζητηθούν!