powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

BARCAGATE: Ο γιος του αντιπροέδρου της ισπανικής ΚΕΔ έλαβε 7 εκατ. ευρώ από την Μπαρτσελόνα για "συμβουλές"!

Για το σκάνδαλο «Barçagate», σύμφωνα με το οποίο  η Μπαρτσελόνα είχε καταβάλει, μεταξύ του 2016 και του 2018, συνολικά 1,4 εκατ. ευρώ, σε εταιρεία ιδιοκτησίας του τότε αντιπροέδρου της τεχνικής επιτροπής διαιτησίας (CTA) μίλησε στη «Δίκη στο Open» ο δικηγόρος Βασίλης Μορφακίδης.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Μορφακίδης:

Για το σκάνδαλο «Barçagate»:«Εδώ στην Ισπανία το μέγεθος του σκανδάλου δεν είναι τόσο μεγάλο. Και είναι παράξενο το ότι δεν είναι, διότι οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν βγει ακόμα να πουν κάτι το συγκεκριμένο. Έχουν βγει μόνο η Εσπανιόλ και η Σεβίλλη για να πάρουν κάποια θέση. Μέχρι τώρα, σιγή ιχθύος. Φυσικά από την Μπαρτσελόνα δεν περιμέναμε τίποτα άλλο, μόνο ο πρόεδρος Τζουάν Λαπόρτα είπε ότι για όλα φταίει η Ρεάλ Μαδρίτης που βλέπει ότι η Μπαρτσελόνα είναι μπροστά. Και είναι και συνέταιροι κατά κάποιον τρόπο για τη European Super League και η Ρεάλ δεν έχει κάποιον λόγο για να κάνει όλη αυτήν την κίνηση.

Το όλο θέμα έγινε χωρίς να υπάρχει σύμβαση. Η Εφορία που έχει ζητήσει ορισμένα στοιχεία από την Μπαρτσελόνα από τον Φεβρουάριο του 2021, το μόνο που είπε η Μπαρτσελόνα είναι ότι δεν βρίσκουμε κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει κάποια σύμβαση και αυτό να το καταθέσουμε έτσι όπως είναι ή να το παίξουμε τρελοί; Αυτή ήταν η έκφρασή τους! Είναι απίστευτο. Τα 7 εκατομμύρια τιμολογήθηκαν αλλά χωρίς να υπάρχει σύμβαση. Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος έστειλε εξώδικο απειλώντας ότι αν σταματήσουν αυτές οι πληρωμές θα βγάλει στη φόρα πολλά «άπλυτα» που δεν αφορούσαν αυτούς τους ίδιους αλλά κάποιο άλλο διευθυντικό στέλεχος της Μπαρτσελόνα ο οποίος πέθανε πριν από κάτι μήνες.

Η υπόθεση είναι καθ’ οδόν και μπορεί να είναι έτσι μέχρι τα τέλη του Ιούνιου του 2023 γιατί τότε θα υπάρχει και η πενταετής παραγραφή. Γιατί στην αθλητική δικαιοσύνη, η παραγραφή είναι τριετής. Και όλοι τραβάνε τα μαλλιά τους γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν πώς υπάρχει τριετής παραγραφή».

Αν η UEFA μπορεί να τιμωρήσει την Μπαρτσελόνα με αφαίρεση βαθμών ή ακόμα και με υποβιβασμό: «Νομίζω μπορεί μόνο να της απαγορεύσει να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από εκεί και πέρα, αν τυχόν η ποινική διαδικασία εδώ στην Ισπανία προχωρήσει και αποδειχθεί ότι όντως η Μπαρτσελόνα είχε λάβει μέρος σε όλη αυτήν την απάτη, μπορεί να υπάρξει μέχρι και παύση εργασιών».

Αν η Μπαρτσελόνα εκείνο το διάστημα τα πήγαινε καλά με τους διαιτητές: «Δεν ξέρουμε αν είναι ζήτημα των διαιτητών, αλλά υπάρχουν ορισμένα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι κάτι γινόταν. Στο διάστημα που γινόταν οι πληρωμές, από το 2019 μέχρι το 2022, τα πέναλτι που σφυρίχτηκαν υπέρ της Μπαρτσελόνα ήταν 33 και εναντίον της 3. Όταν σταμάτησαν οι πληρωμές, υπέρ της Μπαρτσελόνα σφυρίχτηκαν 23 πέναλτι και εναντίον της 14. Αυτά δεν αποδεικνύουν κάτι, είναι ενδείξεις. Είναι πολλά τα λεφτά για να δικαιολογήσουν αυτού του είδους τις παροχές».