powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Β.ΜΠΟΡΜΠΟΚΗΣ: "Δεν θα μείνει στην Ελλάδα ο Κωνσταντέλιας, διαφωνώ με τον Λουτσέσκου"

Στη «Δίκη στο Open» μίλησε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Βασίλης Μπορμπόκης, που φορέσε τόσο τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όσο και τηες ΑΕΚ.

Έπλεξε το εγκώμιο του Γιάννη Κωνσταντέλια, καυτηρίασε τις δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου ενώ αναφέρθηκε και στη μάχη του Πρωταθλήματος.

Είπε για τον Κωνσταντέλια: «Μας εντυπωσιάζςι ότι λόγω ηλικίας και το ότι έχει παίξει λίγα παιχνίδια και την ψυχραιμία του στις καταστάσεις μέσα στο παιχνίδι. Εκεί φαίνεται το ταλέντο. Είπα καλά λόγια από το πρώτο παιχνίδι που τον είδα βασικό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρέπει να λέμε καλά λόγια για να εκτοξεύσουμε το παιδί, να του ανεβάσουμε την τιμή, για δούμε έναν Έλληνα παίκτη να παίζει στην Ευρώπη από τη μέση και μπροστά. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει αν και είδαμε τον Τσιάρτα να παίζει καλά στη Σεβίλλη. Δεν νομίζω ότι είναι μόνο ο Κωνσταντέλιας και ο Κουλιεράκης, είναι η δουλειά του ΠΑΟΚ στις ακαδημίες. Πιστεύετε ότι δεν υπάρχει άλλος Κωνσταντέλιας ή άλλος Τσιάρτας ή άλλος Γεωργάτος στην Ελλάδα; Αν γυρίσουμε πίσω τον χρόνο θα δούμε τέτοιους παίκτες. Αλλά αυτά τα παιδιά χάνονται γιατί θέλουμε έναν 16χρονο να παίζει όπως ένας 28χρονος. Όταν είδα τον Μιχαηλίδη είπα ότι στην ηλικία του ο Βαρέλα έκανε περπατούρα. Είχε την καλύτερη πάσα στην Ευρώπη από στόπερ. Ένας ο Φαν Ντάικ και ένας αυτός. Γιατί να μην τον εξυψώσουμε και να παίξει; Υπάρχουν πολλοί παίκτες, δεν σταματάει το καλούπι, αλλά δεν υπάρχει η υπομονή για να ετοιμάσουν τα παιδιά από τα 16-17 ως τα 20.

Το πιο λογικό είναι να μην τον κρατήσει. Αυτή είναι η λογική, όταν παίζει πολύ καλά σε ένα πρωτάθλημα που δεν είναι στα τοπ 5-6 της Ευρώπης δεν μπορεί να τον κρατήσεις. Εξαρτάται που θα πάει και το παιδί. Για μένα πρέπει να πάει απευθείας σε μεγάλη ομάδα. Γιατί σε μικρή ομάδα δεν θα μπορεί να κάνει αυτά που φαντάζεται. Και ο Τζόλης πήγε σε λάθος ομάδα για μεσοεπιθετικός. Γιατί κάνει μία επίθεση ανά 20 λεπτά. Στον ΠΑΟΚ ήταν πολύ διαφορετικές οι συνθήκες. Σε κάθε παιχνίδι θα μπορούσε να έχει 8 γκολ με την ευχέρεια που έχει στην τελική. Κάθε 10 λεπτά τελείωνε 5-6 φάσεις. Θα μπορούσε να έχει πολλά γκολ. Σε μία τέτοια ομάδα πρέπει να πάει όπως η Μίλαν, η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι».

Για τη σύγκριση με τον Κούδα: «Είναι πολύ νωρίς. Οι επαφές του είναι απίστευτες, η σκέψη του, το πώς πάει να παίξει κάθετα, είναι ταλεντάρα. Δείχνει ότι δεν έχει καλό σουτ, θα το βελτιώσει. Έχουμε τάση να φτάνουμε στο απολυτό, ότι είναι σαν τον Μέσι. Το παιδί δείχνει πάρα πολύ ωραία πράγματα είναι όμορφο να το βλέπεις. Αλλά θέλει υπομονή και δουλειά, να φτιάξει το κορμί του.

Για τις δηλώσεις του Λουτσέσκου στο ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Επειδή παρακολουθώ προπονητές, είμαι υπέρ του Λουτσέσκου προπονητικά αλλά είμαι κατά των δηλώσεών του. Προκαλεί βία, Όχι μόνο ο Λουτσέσκου, κι άλλοι. Κι όταν προκαλείς βία, δεν εκπροσωπείς έναν τόσο μεγάλο σύλλογο».

Ποιος είναι φαβορί για το Πρωτάθλημα: «Είναι το καλύτερο Πρωτάθλημα τα τελευταία 30 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ είναι τέταρτος αλλά αν πάρει τα επόμενα παιχνίδια θα πλησιάσει γιατί παίζουν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Θα είναι όλοι σε μέσα σε 3-4 βαθμούς. Από τους τέσσερις αυτός που δεν δείχνει καλά είναι ο Ολυμπιακός. Μετά από 6 μήνες, ο Μίτσελ ψάχνει ακόμα ενδεκάδα και δεν την έχει βρει. Φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός γιατί είναι πρώτος. Καλύτερο ποδόσφαιρο παίζουν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ».