powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Το πιο πλούσιο τραπέζι

Γράφει ο καλά πληροφορημένος Μιντιάρχης της ιστοσελίδας dailymedia: 

"Τρίγωνο, όχι των Βερμούδων, υφαίνεται ανάμεσα σε κυβέρνηση, μιντιάρχη (όχι εμένα…) και Σαουδάραβες. Άλλωστε τα προ μηνών face to face του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους βασιλιάδες του πετρελαίου δεν είχε να κάνει μόνο με το Μουντιάλ. Ούτε ήταν μόνος του: είχε εμφανιστεί, μεταξύ τυρού και αχλαδιού, και ο Θοδωρής Κυριακού (αλλά και η Εύα Καϊλή, ειρήσθω εν παρόδω).

→ Τότε, Ιούλιο του 2022, δεν συζητήθηκε μόνο η υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2030 με συνδιοργάνωση Ελλάδας, Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας – κι ως αποκάλυψε το «Politico» το 75% των αγώνων θα γίνουν στην Ασία. Συζήτησε ο Κυριακού για επένδυση στον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ. Ο οποίος αργότερα παρέθεσε γεύμα όπου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Μητσοτάκης, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ευρωβουλευτές, Ρώσοι ολιγάρχες, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα, καθώς και η Καϊλή αλλά και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

→ Και τι είχε προηγηθεί; Η είσοδος του Σαουδάραβα μεγιστάνα Βαλίντ μπιν Ιμπραΐμ αλ Ιμπραΐμ της Middle East Broadcasting Center (MBC Group), στον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ έναντι 225 εκατ. ευρώ, ποσό με το οποίο απέκτησε το 30% του ΑΝΤ1. Αμ, πώς…"