powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Τιμολόγια 7,5 εκατ. ευρώ "καίνε" την Μπάρτσα

Στη «Δίκη στο Open» μίλησε από τη Μαδρίτη ο δικηγόρος Βασίλης Μορφακίδης για το σκάνδαλο Barcagate όπου η εταιρία του αντιπροέδρου της ισπανικής ΚΕΔ εμφανίζεται να έχει λάβει χρήματα επί 17 χρόνια από την Μπαρτσελόνα και για τις παρενέργειές του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Μορφακίδης:

«Γύρω στα 7,5 εκατομμύρια από το 2001 ως το 2018. Δυστυχώς για αυτόν ήρθε η λαβίδα της εφορίας και από το 2021 άρχισε να ελέγχει τι ήταν αυτά τα ποσά. Ήταν τιμολόγια της Μπαρτσελόνα χωρίς καμία αιτιολογία. Ήταν επίσημα τιμολόγια, περνούσε μέσα από την τράπεζα το χρήμα χωρίς καμιά αιτιολογία. Αυτός λέει ότι έδινε είδος συμβουλών στην Μπαρτσελόνα για το πώς είναι ο κάθε διαιτητής, το πώς κινείται, πώς μπορεί να αναφερθεί σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο. Τις οδηγίες τις έδινε ο γιος του και ο ίδιος διοργάνωνε κάτι συνέδρια και συμπόσια που οι περισσότεροι διαιτητές ήταν σχεδόν υποχρεωμένοι να παρευρίσκονται.

Η ειδική εισαγγελία που έχει ήδη αναλάβει το θέμα έχει δώσει την έκθεσή της στο Α’ Ανακριτικό Γραφείο της Βαρκελώνης που την έκανε δεκτή. Από εδώ και πέρα έχει αρχίσει η ποινική διαδικασία όπου κατηγορούμενοι είναι η Μπαρτσελόνα και δύο προηγούμενοι πρόεδροι, ο Ροσέλ και ο Μπαρτομέου και όλοι αναρωτιούνται γιατί δεν είναι και ο νυν πρόεδρος, ο Λαπόρτα. Επί προεδρίας Λάπορτα αυτά τα έξοδα της Μπαρτσελόνα προς τον Νεγκρέιρα είχαν αποδεδειγμένα σχεδόν τετραπλασιαστεί αλλά έχουν παραγραφεί και γι αυτό δεν κατηγορείται. Όμως θα τον καλέσει η εισαγγελία για μάρτυρα.

Στο πειθαρχικό μέρος, όταν και αν υπάρξει κάτι το σοβαρό, σίγουρα θα πέσουν κεφάλια. Μιλάω για την Ισπανία, το μόνο που μπορεί να κάνει η UEFA, και θα το κάνει γιατί έχει ήδη επιληφθεί, είναι να τιμωρήσει την Μπαρτσελόνα με τουλάχιστον έναν χρόνο εκτός των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αυτό που ξαφνιάζει είναι η αντίδραση της Μπαρτσελόνα που επιτίθεται στους δημοσιογράφους και λέει φταίνε όλα και έχει ανοίξει και ένα ειδικό σάιτ όπου οι φίλαθλοι μπορούν να καταγγέλλουν δημοσιογράφους που γράφουν κατά της Μπαρτσελόνα για αυτό το θέμα. Είναι κάτι ασύλληπτο και παράλογο. Βγήκε και η είδηση ότι κατά τις 12 Απρίλιου ο Λαπόρτα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Η Ρεάλ αναγκάστηκε μετά την κατάθεση της εισαγγελίας να λάβει μέρος στην υπόθεση. Ήταν ο λόγος που μετά από πολλά χρόνια ο πρόεδρος της Ρεάλ δεν παρακολούθησε το Clasico στο «Καμπ Νου»