powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Σ.ΠΙΛΑΒΙΟΣ στη "ΔΙΚΗ": "Για το θέμα της φανέλας η ΕΠΟ όφειλε να απαντήσει αμέσως"

Στη «Δίκη στο Open» μίλησε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος και αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα και το ζήτημα που έχει προκύψει με τη νέα της φανέλα.

Για την Εθνική: «Η Εθνική είναι καινούρια και δείχνει μία πάρα πολύ καλή εικόνα. Αυτό που βγαίνει είναι η ομαδικότητα και το καλό κλίμα, αυτό φαίνεται από μίλια μακριά. Από εκεί και πέρα ότι υπάρχει ένα όριο στον κάθε παίκτη πόσο μπορεί και πόσο δεν μπορεί είναι ένα άλλο θέμα. Η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή και πιστεύω έχει πολύ μεγάλη τύχη να βρεθεί σε μεγάλη διοργάνωση μετά το 2014.

Για μένα το βασικό θέμα είναι το Nations League και όχι η απευθείας πρόκριση. Αυτή είναι ευκταία, μακάρι να γίνει, να περάσουμε τους Ολλανδούς αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη δεύτερη ευκαιρία.

Στον όμιλο υπάρχει και ένας αστάθμητος παράγοντας που λέγεται Ιρλανδία. Αν καταφέρουμε να την κερδίσουμε δύο φορές και τσιμπώντας κάτι από Γαλλία, Ολλανδία να έχουμε πιο πολλές ελπίδες. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, όλοι παίζουν μπάλα, δε θυμάστε τι παθαίναμε από τα Νησιά Φερόε; Αυτό είναι καλό για το ποδόσφαιρο»

Για τη διάθεση των παικτών: «Όλοι θέλουν να παίξουν, κάνεις δεν είναι υπερπαίκτης, κανείς δεν έχει καπαρώσει καμία θέση στην Εθνική και αυτό κάνει καλό γιατί όλοι έχουν ελπίδα να παίξουν. Έχουμε πολύ καλούς τερματοφύλακες και πολλούς καλούς παίκτες στο κέντρο. Ο τερματοφύλακας είναι το πιο βασικό».

Γιατί και η Εθνική δε ζητάει ελίτ διαιτητές: «Υπήρξαν στιγμές που είχε αδικηθεί η Εθνική. Είχα πει τότε ότι κάτι πρέπει να γίνει. Σε ένα παιχνίδι με την Ελβετία μας είχαν… να μην πω τη λέξη. Είχα πάει και είχα ζητήσει, παιδιά λίγο καλύτερα».

Για την έλλειψη Ελλήνων παικτών στις ελληνικές ομάδες και αν μπορούσε να υπάρξει μια πρόταση γι αυτό: «Αυτό είναι μόνο σε συμφωνία κυρίων. Κάνεις δεν μπορεί να αλλάξει τους νόμους και τους κανονισμούς. Μπορεί μόνο να ψηφιστεί σαν συμφωνία κυρίων χωρίς να μπορεί κανείς να το προσβάλλει αν δεν του αρέσει μετά από 3, 4, 5 ή 10 αγωνιστικές. Θεωρώ ότι είναι σωστό αυτό με την έννοια ότι πρέπει να υπάρχουν κάποια κίνητρα ώστε να παίζουν περισσότεροι Έλληνες στο πρωτάθλημα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, το βλέπω όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στο μπάσκετ με το οποίο μου αρέσει να ασχολούμαι. Είναι τρομερό αυτό το πράγμα. Πρέπει να λυθούν πολλά θέματα».

Αν είναι καλοί οι Έλληνες παίκτες και γιατί όλοι παίρνουν ξένους: «Βεβαίως είναι καλοί οι Έλληνες παίκτες. Όμως οι ξένοι είναι και αμφιβόλου ποιότητας και είναι πιο φτηνοί. Έρχεται το δεκάρι από τα Βαλκάνια, από τη Λατινική Αμερική ο παικταράς, του δίνουν 20 χιλιάρικα. Καλώς ή κακώς, ο Έλληνας δεν είναι έτσι. Απ’ την άλλη μερικές φορές και οι Έλληνες είναι κακομαθημένοι. Στη δική μου περίοδο ζητούντο πολλά χρήματα από τους παίκτες και πολλές φορές φτάνουμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα».

Για τη φανέλα της Εθνικής και τις αντιδράσεις για τον «αγκυλωτό» σταυρό: «Το θέμα είναι ότι στα χρόνια τα δικά μου η φανέλα η οποία μας παρουσιαζόταν ερχόταν η εταιρία και μας έλεγε ότι στον επόμενο προκριματικό γύρο έχουμε τρεις επιλογές. Πηγαίναμε στο συμβούλιο και διαλέγαμε το σχέδιο. Την έβλεπαν τα παιδιά της Εθνικής, το διοικητικό συμβούλιο και αυτό γινόταν πολύ πριν χρησιμοποιηθεί η φανέλα.

Όσο για τον «αγκυλωτό σταυρό», πρέπει να κάτσω να μελετήσω τη φανέλα. Εγώ ξέρω ότι ένα κόμμα της ελληνικής Βουλής είπε αυτό το πράγμα και η ΕΠΟ έπρεπε να απαντήσει αμέσως. Εγώ θα είχα απαντήσει αμέσως».