powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Στη χώρα του «πάμε κι όπου βγει»

Του Λύσανδρου Γεωργιάδη

Ομήρου Οδύσσεια , Ραψωδία - ξ - (στ. 495)

«Κλύτε, φίλοι, θείος μοι ενύπνιον ήλθεν όνειρος...»

Μετάφραση : « Ακούτε, φίλοι, μού ήρθε όνειρο θεϊκό στον ύπνο επάνω...»

 

«  Προς :

1)      κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό

2)      Κυρίους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Κύριοι Αρχηγοί,

Στην πρόσφατη συνάντηση που είχα με τους Προέδρους των έξι ομάδων που παίρνουν μέρος στη διαδικασία των play off του φετινού πρωταθλήματος, με σκοπό να συναποφασίσουμε μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων αυτής της κρίσιμης φάσης, αντί αυτού, αναλωθήκαμε σε ανταλλαγή ύβρεων και άκρως προσβλητικών συμπεριφορών (φράσεις όπως, «είστε βόθρος με σ..τά», «ρίξατε δίπλα στον...τη Μάτα Χάρι», « ο...είναι διεθνής απατεώνας», «κλαίνε και βογκάνε όλα τα ριχτάδικα», «δεν συνομιλώ με καταδικασμένο για στοιχήματα» και άλλα παρόμοια). Μάλιστα, όσον αφορά εμένα και την ιδιότητά μου ως Προέδρου της ΕΠΟ, εισέπραξα το «η ΕΠΟ είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει», το «είσαι ένας γελοίος ψεύτης, ένα φοβισμένο ανθρωπάκι» και μιά απρεπέστατη χειρονομία με τον εκσφενδονισμό στο πρόσωπό μου ενός γυναικείου ρούχου. Ακόμη, ακούστηκε για τον Υφυπουργό Αθλητισμού  «αυτός ο γελοίος, ο γλοιώδης Υπουργός», χαρακτηρισμός βαρύτατος για τον θεσμό της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας και, κατά τούτο, η προστασία (του θεσμού, όχι του προσώπου) αφορά όλους σας, ως επικεφαλής κομμάτων και εγγυητές της.

Για την αλήθεια των παραπάνω, σας αποστέλλω εικονοσειρά με ήχο (βίντεο), όπου αποτυπώνεται με ακρίβεια όλη η τετράωρης διάρκειας διαμειφθείσα συζήτηση και σας παρακαλώ να την παρακολουθήσετε ολόκληρη και πολύ προσεκτικά., ώστε να διαμορφώσετε πλήρη εικόνα για την ποιότητα του διαλόγου και των διαλεγομένων.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Κύριοι Αρχηγοί,

Κλήθηκα να υπηρετήσω τον αθλητισμό της πατρίδας μας σε μιά περίοδο όπου κλονίζονται και αμφισβητούνται ηθικές αξίες και αρχές, σε βαθμό εξαιρετικά επικίνδυνο για την κοινωνία μας και το μέλλον της, αφού από τέτοιες συμπεριφορές επηρεάζονται ιδιαίτερα οι νέοι μας, που τις παρακολουθούν με ενδιαφέρον και προσοχή. Έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που έχω αναλάβει και επειδή το διακύβευμα δεν είναι μόνον η προσωπική μου αξιοπρέπεια, όπως και του θεσμού που υπηρετώ, αλλά γενικότερα η παιδεία και η διαπαιδαγώγηση της νεολαίας μας, σας καλώ όλους να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν, να τοποθετηθείτε άμεσα επί των ανωτέρω και να απευθυνθείτε δημόσια προς τον ελληνικό λαό, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις που θα αποτρέπουν παρόμοιες συμπεριφορές και, όταν εκδηλώνονται, θα εφαρμόζονται απαρέγκλιτα αυστηροί νόμοι που θα αποβάλλουν τους αυτουργούς (φυσικούς και ηθικούς) από τον χώρο του αθλητισμού.

Αναμένοντας τις άμεσες ενέργειές σας,

Διατελώ με τιμή

Τάκης Μπαλτάκος

Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας »

 

Υ.Γ. Όταν ξύπνησα, κατάλαβα πως τέτοια πράγματα (γράμματα) μόνο στο όνειρό μου θα μπορούσα να δω. Μιάς και ζω στη χώρα του «πάμε κι όπου βγει»..