Στην αποκάλυψη μεγάλης κομπίνας με ομάδες της Super League οι οποίες έκοβαν πλαστά εισιτήρια για να αποφύγουν την πληρωμή ΦΠΑ, αλλά και την παρακράτηση των εισπράξεων επειδή χρωστούν μεγάλα ποσά στο δημόσιο οδήγησε έρευνα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ).
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το MEGA και επιβεβαιώθηκε από κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών επί δύο τουλάχιστον χρόνια, επτά ελληνικές ομάδες της Σούπερ Λίγκας είχαν στήσει έναν τεράστιο μηχανισμό έκδοσης πλαστών εισιτηρίων στους αγώνες του πρωταθλήματος, αλλά και σε ευρωπαϊκούς αγώνες, τα οποία οι φίλαθλοι έπαιρναν νομίμως από τα εκδοτήρια. Ενώ παράλληλα την ίδια ώρα θεωρούσαν εισιτήρια στις εφορίες, στις οποίες και εμφάνιζαν πολύ μικρότερο αριθμό εισιτηρίων, αλλά και μικρότερης αξίας, ώστε να πληρώνουν πολύ λιγότερο ΦΠΑ.
Το "Βήμα online" επισημαίνει ότι όλα ξεκίνησαν από την παρατηρητικότητα, πριν από δύο περίπου μήνες, ενός υποδιευθυντή της ΦΑΕΕ Αθηνών στην οποία υπάγονται φορολογικά αρκετές ομάδες των Αθηνών. Στις 22 Οκτωβρίου άνθρωποι της ΑΕΚ πήγαν στην Εφορία για να θεωρήσουν εισιτήρια εν όψει ενός αγώνα που έδινε στην έδρα της η ομάδα. Ο υποδιευθυντής πήγε να παρακολουθήσει με τα παιδιά του τον αγώνα, αλλά έκπληκτος διεπίστωσε ότι τα εισιτήρια που αγόρασε από τα εκδοτήρια δεν ήταν θεωρημένα, δηλαδή τρυπημένα από την Εφορία, άρα πλαστά. Αμέσως ενημέρωσε το ΣΔΟΕ, το οποίο έκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο με περίπου 20 άτομα στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και κατέσχεσε όλα τα μηχανήματα που υπήρχαν στα περίπου οκτώ εκδοτήρια. Τι διαπιστώθηκε; Ολα τα εισιτήρια εκείνου του αγώνα (σύνολο 13.500), εξαιρουμένων των φιλάθλων που είχαν εισιτήρια διαρκείας, ήταν πλαστά. Είχαν εκδοθεί από απλούς θερμικούς εκτυπωτές και όχι από μηχανές σήμανσης, συνδεδεμένες με την Εφορία.
Αυτό που έκαναν προτού εντοπιστούν ήταν να βάζουν τα χιλιάδες θεωρημένα από την Εφορία εισιτήρια σε έναν φωριαμό του γηπέδου. Αφού εξέδιδαν τα πλαστά εισιτήρια από τα εκδοτήρια, έβγαζαν τα θεωρημένα από τον φωριαμό, μετά το τέλος του αγώνα, και έκοβαν τα στελέχη των εισιτηρίων για μερικές χιλιάδες, και μάλιστα προτιμώντας εισιτήρια των 10 και 20 ευρώ και ελάχιστα των 50. Την άλλη μέρα πήγαιναν στην Εφορία και δήλωναν ότι έκοψαν, π.χ., 10.000 εισιτήρια των 10 και 20 ευρώ και επ' αυτών πλήρωναν ΦΠΑ 11%, ενώ στην πραγματικότητα είχαν κόψει πολλαπλάσια εισιτήρια με τις «μαϊμού» εκτυπωτικές μηχανές. Αυτό γινόταν επί δύο χρόνια σε αγώνες πρωταθλήματος, αλλά και σε ευρωπαϊκούς.
Επόμενος στόχος για το ΣΔΟΕ μετά την ΑΕΚ ήταν ο ΠΑΟΚ και έγινε αντίστοιχη έρευνα στον αγώνα ΠΑΟΚ - Ατρόμητος, όπου διαπιστώθηκε το ίδιο σύστημα. Οι ομάδες εκμεταλλεύθηκαν έναν νόμο επί υφυπουργίας Αθλητισμού Ιωαννίδη, που τους έδινε το δικαίωμα να εκδίδουν εισιτήρια με μηχανές σήμανσης συνδεδεμένες με την Εφορία. Αυτές όπως τοποθέτησαν απλούς εκτυπωτές, εμφανίζοντας παράλληλα ότι θεωρούν τα εισιτήρια στην Εφορία.
Ερευνα για συμμετοχή στο ίδιο σύστημα έχει ξεκινήσει το ΣΔΟΕ για επτά ομάδες, όπως ο Αστέρας Τρίπολης, η Λάρισα, ο Αρης, ο Ηρακλής και ο Ατρόμητος Αθηνών. Το ίδιο σύστημα εφήρμοζε στο παρελθόν και ο Ολυμπιακός, ο οποίος εντοπίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, του επιβλήθηκαν πρόστιμα, αλλά έκτοτε συμμορφώθηκε και διαθέτει κανονικά θεωρημένα εισιτήρια από την Εφορία.