Λέει λοιπόν το Διαιτητικό στην ίδια απόφασή του (σελ. 4, τέλος της 1ης παραγράφου):
«Η ΠΕΕΟΔ δεν συγκαταλέγεται στα δικαιοδοτικάκαι πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ».
Λέει επίσης (σελ. 5, τέλος 2ης παραγράφου):
«Κατά συνέπεια η ΠΕΕΟΔ, η οποία συστάθηκε νόμιμα από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ και λειτουργεί νόμιμα με βάση το Καταστατικό της ΕΠΟ, ως διαιτητική επιτροπή επίλυσης των οικονομικών διαφορών μεταξύ ομάδων και ποδοσφαιριστών που προκύπτουν κατά το εσωτερικό εθνικό δίκαιο, και όχι ως δικαιοδοτικό όργανο, ουδόλως προσκρούει στην ανωτέρω διάταξη νόμου (σ.σ.: του «νόμου Κοντονή»).
Για να δούμε όμως τι έχει πει ad hoc το Εφετείο Αθηνών στην υπόθεση Δώνη – ΠΑΟΚ για την ΠΕΕΟΔ και το Διαιτητικό (αριθμός απόφασης: 6050/2014):
«… Από το συνδυασμό των ανωτέρω διατάξεων σαφώς προκύπτει ότι οι αποφάσεις των οργάνων ή επιτροπών που συνιστώνται, στο πλαίσιο της αυτονομίας της ιδιωτικής βούλησης, από το καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ, για την επίλυση των οικονομικών διαφορών σχετικών με το άθλημα του ποδοσφαίρου (σ.σ.: ΠΕΕΟΔ=Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών), μετά από συμφωνία των μερών για υπαγωγή τους στα όργανα αυτά, σύμφωνα τις διατάξεις των άρθρων 867 επ. ΚΠολΔ, είναι αποφάσεις δικαιοδοτικών, διαιτητικών οργάνων…».
Με λίγα λόγια το Εφετείο Αθηνών έχει πει, και υπάρχει δεδικασμένο, ότι οι αποφάσεις της ΠΕΕΟΔ είναι αποφάσεις «δικαιοδοτικού, διαιτητικού οργάνου».
Δηλαδή έχει πει, πολύ απλά, ότι και τα διαιτητικά όργανα είναι δικαιοδοτικά όργανα.
Τα ίδια έλεγε βεβαίως και ο Σ. Κοντονής ως υφυπουργός Αθλητισμού (δείτε εδώ: http://gss.gov.gr/images/EPISTOLH_3.pdf)
Αφού λοιπόν η ΠΕΕΟΔ είναι δικαιοδοτικό όργανο, και με τη βούλα του Εφετείου Αθηνών, το γεγονός ότι έχει συνταξιούχο δικαστή για πρόεδρο σαφώς και προσκρούει στον «νόμο Κοντονή»!