powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Δ.ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣ στη "ΔΙΚΗ": «Η ΕΠΟ προχωράει στη σύσταση εταιρειών σεκιούριτι»

Ο σύμβουλος της ΕΠΟ, Δημοσθένης Κουπτσίδης, μίλησε στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ» για τις ευθύνες της Ομοσπονδίας σε θέματα ασφαλείας: «Δεν μπλέκεται η ΕΠΟ στην κρίση των διαιτητών, ο Τσέτσιλας είναι από τα Γρεβενά και τον γνωρίζω. Είναι ακέραιος χαρακτήρας και πολύ καλός διαιτητής και τα αγγλικά του σε ικανοποιητικό επίπεδο. Το γιατί δεν τον διάλεξε δεν το ξέρω, το γνωρίζει μόνο ο αρχιδιαιτητής» είπε αρχικά για το γεγονός ότι ο Τσέτσιλας δεν είχε οριστεί, αρχικά, σε ματς της 6ης αγωνιστικής και συνέχισε:


«Είμαι πρόεδρος στην επιτροπή ασφάλειας από το 2017, αλλά δεν υπήρχε η βούληση στους κόλπους της ομοσπονδίας να προχωρήσουν κάποια πράγματα. Τώρα, με την απόλυτη στήριξη του Μάκη Γκαγκάτση προχωράμε στη σύσταση των εταιρειών σεκιούριτι. Κάποιες εταιρείες δεν ήθελαν να πιστοποιηθούν.

Μας έχει βοηθήσει ο Μάκης Τσάτσος, που έχει αυτό το ρόλο στη Super League και πιστεύω ότι μέσα στον μέσα στον μήνα θα έχουμε τελειώσει και όσες εταιρείες δε χρησιμοποιούν αυτά τα στελέχη, θα έχουν εξοντωτικά πρόστιμα. Έτσι θα βοηθηθεί η αστυνομία.

Θα υπάρχουν εκπαιδευμένα στελέχη, όσα προβλέπεται για κάθε παιχνίδι. Υπήρχαν αγώνες όπου θα έπρεπε να βρίσκονται 200 σεκιουριτάδες και υπήρχαν 50. Θα συσταθεί σώμα εποπτών και στελεχών των εταιρειών σεκιούριτι που θα δίνουν τις λίστες και στην Αστυνομία». 

Για τους λόγους που καθυστέρησε για χρόνια η σύσταση των εταιρειών σεκιούριτι: «Εγιναν βήματα που δεν ολοκληρώθηκαν. Πέρασαν από εμάς και κάποιοι άνθρωποι δεν τα προωθούσαν. Θα δημιουργήσουμε στελέχη που θα είναι εκπαιδευμένα και που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τη βία. Δε θα είναι οπλισμένοι, αλλά θα ξέρουν πώς να αποτρέψουν περιστατικά βίας.

Υπάρχει η διάθεση εδώ που έχει φτάσει η ιστορία. Κάποια μέτρα μπορεί να είναι ακραία, όπως απαγόρευση εισόδου. Ξαναλέω, τα θέματα ασφάλειας είναι της Πολιτείας, η ΕΠΟ παίρνει μόνο πειθαρχικά μέτρα. Οι παράγοντες ως έναν βαθμό μπορούν να κάνουν κάτι με τους οργανωμένους οπαδούς. Προφανώς, όμως, έτσι έχουν μία μεγαλύτερη δύναμη στην κοινωνία».

Για την υπόθεση δολοφονίας Λυγγερίδη: «Η Πολιτεία δεν πρέπει να κάνει βήμα πίσω και να αποδοθούν οι ευθύνες. Πρέπει να τιμωρηθούν και κάποιοι ηθικοί αυτουργοί που όπλισαν αυτά τα χέρια, δεν πρέπει να την πληρώσουν μόνο οι εκτελεστές. Αυτό είναι αυτονόητο».