powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Π.ΣΑΡΑΚΗΣ στη "ΔΙΚΗ": «Παράγοντες-όμηροι κακοποιών που εισχώρησαν στη Θ7»

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Επικρατείας και ποινικολόγος, Παύλος Σαράκης, μίλησε για τη δολοφονία Λυγγερίδη, τα δρώμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τη δήλωση Λουτσέσκου που συζητιέται και την ανάγκη για επαγγελματική διαιτησία.

Ιδού τι είπε στη "Δίκη στον ΣΚΑΪ":


«Στη ζωή όλα αλλάζουν. Ήταν έκπληξη η συμμαχία ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού Δεν πρέπει να δανειζόμαστε διαιτητές. Τους χρειαζόμαστε, αλλά πρέπει να ετοιμαστούμε για την επόμενη φάση και να επανακτήσουμε το ελληνικό πρωτάθλημα, αφού συγκροτήσουμε επαγγελματική διαιτησία» τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Σε ένα επαγγελματικό ποδόσφαιρο, γίνεται ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες να μην είναι επαγγελματικός; Συμβαίνει γιατί κάποιοι θέλουν να τους χειραγωγούν. Οι παράγοντες πρέπει να γίνουν από οπαδοί επιχειρηματίες που κερδίζουν από το ποδόσφαιρο.

Ο Παναιτωλικός, αν δεν υπήρχε η καλή διαιτησία, δεν θα κέρδιζε. Γίνονται βήματα προόδου, σίγουρα βοήθησαν και οι ξένοι διαιτητές. Δεν καταδικάσαμε τον πρόεδρο της ΑΕΚ που κατέβηκε στα αποδυτήρια και διαμαρτυρήθηκε στους διαιτητές. Πρέπει να αλλάξουν αυτές οι νοοτροπίες. θα πρέπει να σέβονται».

Αναφέρθηκε και στη δήλωση Λουτσέσκου μετά τον αγώνα της Λιβαδειάς: «Εχει δίκιο ο Σαββίδης που του κάνει παρατηρήσεις. Μπορεί να είναι επιτυχημένος προπονητής, αλλά αν δεν υπήρχε Σαββίδης, δεν θα υπήρχε ΠΑΟΚ στην Super League 1».

Για την υπόθεση Λυγγερίδη υπογράμμισε: «Είναι περίπλοκη υπόθεση. Αν τον αφήσουν τα συμφέροντα τον ανακριτή θα φτάσει την υπόθεση μέχρι το βάθος. Είχαμε τον θάνατο ενός αστυνομικού και από την απέναντι πλευρά μία εγκληματική οργάνωση που έχει εισχωρήσει στη θύρα 7. Δεν είναι εγκληματική οργάνωση η θύρα 7. Με το κάλυμμα του οπαδού και του φιλάθλου στην πραγματικότητα είναι κακοποιοί. Η Πολιτεία οφείλει να τους τιμωρήσει.

Οι παράγοντες είναι όμηροι αυτών των κακοποιών. Ενοχλούν τους ιδιοκτήτες των ομάδων για να ικανοποιήσουν άλλους σκοπούς και στην πραγματικότητα κάνουν εκβιάσεις. Θα πρέπει να αποβληθούν οι κακοποιοί από τις θύρες. Καμιά φορά πρέπει να προσέχουμε και αυτούς που είναι σε θέσεις στα όργανα της τάξης. 

Αυτοί οι κακοποιοί δεν έχουν σχέσεις μόνο με τους οπαδούς. Σύμφωνα με δικογραφίες υπήρχαν επίορκοι αστυνομικοί που τους έδιναν κάλυψη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος που έχει επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχει συνεργασία με αυτά τα κακοποιά στοιχεία».